Barça

Implicació màxima

Arthur Melo està molt motivat amb el projecte i no li passa pel cap marxar; més aviat al contrari, es vol arrelar a Catalunya

Al marge del pla físic que li han donat, en segueix un de particular i fa mesos que estudia català

Hi ha moltes esperances dipositades en Arthur Melo. El Barça es va avançar a molts altres clubs quan el va fitxar i també va decidir incorporar-lo abans d’hora, quan va saber que quedava sense Iniesta. Estava previst que arribés el gener del 2019 i ho va fer l’estiu del 2018. En aquest temps, el migcampista brasiler ha mostrat pinzellades de la seva qualitat, però li ha faltat tenir més regularitat en el joc i més continuïtat, una mancança sobrevinguda per culpa dels diversos problemes físics que ha tingut des que es va incorporar a la disciplina blaugrana i per algunes decisions equivocades per les quals ja va demanar disculpes públicament, un gest que el va honorar.

Es podria dir que Arthur és com aquell alumne a qui els professors veuen moltíssimes capacitats però que, per un motiu o altre, no les ha acabat d’aprofitar. I això que, de tocs d’atenció, n’ha tingut uns quants. Per això moltíssima gent li vol donar més temps, perquè veuen que té el perfil ideal per marcar una època al Barça. Només cal veure com controla la pilota, com la protegeix, com aixeca el cap i com fa assistències per adonar-nos que és un futbolista amb ADN blaugrana.

I precisament per això se li demana un plus. En la seva primera temporada va pecar de conservadorisme i va abusar del joc horitzontal, però en aquesta ha fet un pas endavant en aquest sentit. Les xifres ho demostren: tres gols –Osasuna, Vila-real i Eibar–, mentre que la temporada passada no en va fer cap, i quatre assistències, el doble que en la passada. Pel que fa a la precisió en la passada, l’estadística no varia gaire, amb un 91% de passades amb èxit respecte al 93% de l’anterior.

Les lesions l’han tornat a martiritzar en el seu segon any i, de fet, l’arribada de Setién a la banqueta va coincidir amb el seu retorn després d’uns problemes al pubis. Possiblement per aquest motiu, el tècnic càntabre va anar gestionant les seves aparicions i no el va fer indiscutible malgrat que per les seves qualitats hauria d’encaixar a la perfecció en el sistema. El confinament va arribar amb Arthur lesionat al turmell.

Vol tornar a un nivell alt

El brasiler s’hi està deixant la pell per tornar al màxim quan es reprengui la competició. Treballa de valent per arribar en perfectes condicions físiques i, al marge del pla que li han donat els preparadors físics del Barça, en segueix un de propi perquè vol incorporar aquest valor afegit quan toqui tornar a jugar. S’està entrenant tres hores al dia, gairebé cada dia de la setmana, i està cuidant més l’alimentació. Hi ha una llegenda que persegueix Arthur des de la temporada passada que diu que no té físic per aguantar un partit sencer en una lliga tan exigent com l’espanyola i que cap al minut 70 comença a mostrar símptomes de fatiga. Cert o no, que li anirà bé millorar el físic és una evidència, perquè això potser també l’ajuda a prevenir algunes lesions, atès que n’ha tingut massa per l’edat que té.

No vol ni pensa marxar

La crisi provocada pel coronavirus sacsejarà el mercat de fitxatges. Amb la capacitat inversora dels clubs reduïda, predominaran els intercanvis de futbolistes i la inclusió d’alguns d’ells en operacions. A Itàlia especulen amb la possibilitat que l’Inter de Milà podria reclamar que Arthur formi part del possible traspàs de Lautaro Martínez al Barça. Però al brasiler no li ha passat pel cap abandonar la disciplina blaugrana. Més aviat al contrari. Més enllà del que es pugui dir, la seva idea és continuar, i durant molts anys. Tants que ja fa mesos que va començar a fer classes de català. La setmana passada ho va fer públic a les xarxes socials, però fa temps que s’hi ha posat. Vol arrelar-se a Catalunya i convertir-se en un futbolista important en el projecte del Barça de present i de futur.

El club també considera que Arthur és molt important per a l’equip i està convençut que, si vol, té un gran futur en l’horitzó. També volen que continuï, però en la situació actual no poden descartar del tot la sortida de cap futbolista del primer equip, tret de casos molt especials, com Messi. El volen aquí, però la paraula intransferible en el mercat que ens espera serà aplicable a pocs jugadors.

EL BARÇA

Estan segurs que, si vol, té un gran futur en l’horitzó i també volen que continuï

LA DADA

3
gols
ha marcat aquesta temporada: contra l’Osasuna, el Vila-real i l’Eibar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)