Barça

El mur del primer any

Dissabte es van complir nou mesos del debut de Griezmann amb el Barça en la lliga. La seva adaptació al ralentí ha generat algunes crítiques durant el curs, però la directiva confia que farà un salt endavant la temporada vinent

2014/15

“Sempre dic que aquí l’únic jugador que no està en venda és Leo Messi. Tots tenen una clàusula de rescissió i, si porten els diners, marxaran. Dit això, no volem vendre Griezmann com s’ha publicat. Comptem amb ell. El vam fitxar per reforçar la davantera i estem segurs que serà un jugador important en els propers anys. És cert que li està costant adaptar-se i potser la gent esperava més d’ell, però estem segurs que és un bon fitxatge.” Són paraules del president Josep Maria Bartomeu en l’entrevista concedida a L’Esportiu el 30 de març passat, fa ara tres setmanes. En poques línies resumeix perfectament el quid de la qüestió. El rendiment d’Antoine Griezmann en el seu primer any al Barça ha estat correcte fins ara, però s’esperava encara molt més d’un home que havia estat campió del món amb França i pel qual el Barça va pagar 120 milions d’euros.

Hi ha certa sensació de desencís a la directiva perquè Griezmann encara no ha fet “el clic”. Se’l va fitxar perquè assumís un rol de líder al costat de Messi i Suárez, però sembla encallat en un rol més aviat secundari. La connexió amb Messi no traspua la fluïdesa que tots voldrien i la demarcació que li va assignar Valverde, encotillat a la banda esquerra, tampoc l’ha afavorit. Tampoc Setién li està sabent trobar el lloc dins el dibuix per explotar les millors virtuts del francès, que durant tota la temporada ha lluït més en facetes com el treball defensiu i l’esforç pel bé col·lectiu que no pas de cara a porteria.

Amb tot, els registres de Griezmann en aquesta primera temporada no són pas dolents. El francès acumula 14 gols en el còmput global de les quatre competicions oficials que ha disputat (lliga, copa, Champions i supercopa) i ha repartit també un total de quatre assistències. Ha participat en 37 dels 38 partits que ha jugat l’equip fins ara, abans de l’aturada obligada de la competició per la pandèmia de la Covid-19, i en 34 d’aquests partits ha estat titular. Només Luis Suárez en el seu primer any al Barça va tenir prestacions substancialment superiors a les del francès: 25 gols i 20 assistències en 43 partits en aquella temporada 2014/15, i això que no va poder debutar fins al 25 d’octubre, al Bernabéu, per aquella sanció de la FIFA. Neymar, que va viure un accidentat procés d’adaptació en el seu salt al futbol europeu, va marcar 15 gols i va fer 12 assistències en la temporada 2013/14, amb aquell Barça de Tata Martino. I Dembélé i Coutinho, les dues grans inversions prèvies a l’aterratge del francès, tampoc han funcionat. Dembélé, víctima de les lesions, es va perdre quatre mesos i mig de competició en el seu primer any (només va jugar 23 partits i va fer 4 gols) i Coutinho ha acabat cedit al Bayern aquesta última temporada després d’un any i mig al Barça. Curiosament, el primer mig any del brasiler al Camp Nou va ser molt millor que la seva segona temporada (10 gols i 6 assistències en cinc mesos el curs 2017/18).

Suárez és qui més èxit va tenir en l’estrena. Triplet històric amb Luis Enrique en el primer any al club. Griezmann ja no pot aspirar a la triple corona, però sí que podria aixecar el doblet de lliga i Champions, sempre que la situació complexa que viu el món sencer per culpa del coronavirus ho permeti. L’últim gol del francès amb el Barça va ser el 25 de febrer, a Nàpols. Un gol que val or. El 8 d’agost, segons el calendari que ha fet públic la UEFA en les últimes hores, tindrà lloc el desenllaç d’aquella eliminatòria. Serà vuit dies abans que es compleixi just un any del debut de Griezmann amb el Barça en la lliga, a San Mamés.

2019/20

2017/18

2013/14

2017/18

RENDIMENT EN EL SEU PRIMER ANY AL BARÇA

Bartomeu va dir fa tres setmanes en aquest diari que Griezmann no està en venda
Partits 37
Titularitats 34
Gols 14
Assistències 4
Títols (?) *Temporada aturada des del mes de març pel coronavirus.
Luis Suárez
Partits 41
Titularitats 32
Gols 15
Assistències 12
Títols supercopa d’Espanya *Un mes de baixa per lesió.
Neymar
Partits 43
Titularitats 41
Gols 25
Assistències 20
Títols lliga, copa i Champions *No va poder debutar fins al 25 d’octubre per la sanció de la FIFA.
Dembélé
Coutinho
Partits 23
Titularitats 14
Gols 4
Assistències 7
Títols lliga i copa *Tres lesions i un total de quatre mesos i mig apartat dels terrenys de joc.
Griezmann
Partits 22
Titularitats 17
Gols 10
Assistències 6
Títols lliga i copa *Mitja temporada. No va poder jugar la Champions.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)