Barça

Obre la primera de les 53 Barça Academy existents

Reobertura. Torna a ser operativa la de Haikou, a la Xina, que és una de les estratègiques per al club, mentre que les altres dependrà dels països

Per culpa del coronavirus, el FC Barcelona ha patit una sacsejada en la seva economia. Els seus ingressos pràcticament han quedat a zero perquè ha hagut d’aturar la seva activitat. L’esportiva i la que fa referència a botigues, visites al museu i a l’estadi. Però també han quedat aturats tots aquells ingressos provinents de les Barça Academy que el club té repartides arreu del món. Aquestes escoles de futbol van quedar tancades quan es va desencadenar la pandèmia. Una d’aquestes, la de Haikou, és molt important perquè té la condició de Barça Academy Pro, i al marge del programa esportiu per als nens també està dotada d’espais mercantils com ara una gran botiga, restaurants o el museu.

Doncs bé, el Barça ha rebut una bona notícia perquè aquesta acadèmia situada a la turística illa de Hainan, és la primera de les 53 que el club blaugrana té repartides per tot el món que ha pogut obrir. A més a més, és a 1.500 quilòmetres de Wuhan, l’epicentre del Covid-19. La reobertura d’aquesta primera Barça Academy a la Xina no dona gaire aire a l’economia del FC Barcelona però és una de les poques bones notícies dels últims dies.

En el dia d’avui, hi ha força incertesa sobre quan es podran anar reobrint les altres perquè això depèn, sobretot, de les mesures que prenen els països respecte als seus desconfinaments. En conversa amb aquest diari, el director executiu de la Barça Academy d’Austin, Pau Ramírez, explica que la data que tenen fixada per a la reobertura és el 8 de maig, però no descarta que hagin de retardar-ho més. “Estem a l’espera del govern, ara mateix està prohibit agrupar-se més de deu persones a l’aire lliure. En principi la data marcada és el 8 de maig, però tot indica que es retardarà de nou. No estem entrenant, però estem proporcionant material perquè els nens puguin entrenar-se des de casa i fent seguiment cada dia”, assenyala.

La d’Austin és a Texas, on dissabte passat hi va haver protestes perquè és un dels estats que reclamen la reobertura de l’economia, però, tot i això, Pau Ramírez insisteix que veu molt difícil que puguin complir amb la data prevista per a la reobertura. “No ho crec, les escoles estan tancades fins al proper curs, les federacions han cancel·lat les lligues... Però tot és possible”, comenta. Mentre esperen, però, no deixen de treballar pels nens i aquests van aprenent la història del Barça durant aquests dies de confinament.

HAIKOU

Està situada a l’illa de Hainan i també té botiga, un museu i zones de restauració

LA D’AUSTIN

Té fixada la reobertura el dia 8 de maig però un dels responsables ho veu complicat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)