Barça

Mirant els cedits

El Barça, Arda Turan a banda, té nou jugadors cedits. La crisi econòmica creada pel coronavirus podria fer que algun es pogués quedar la temporada que ve

Tot i que encara el Barça no coneix l’impacte econòmic real que tindrà la crisi del coronavirus en el club, la direcció esportiva continua planificant la temporada vinent. Se sap que no es complirà el pressupost d’aquest curs i també que en el vinent s’hauran de reduir alguns centenars de milions d’euros. La reducció del pressupost portarà a tenir menys diners per fitxar, haver d’apostar per l’intercanvi de jugadors en moltes operacions, i també haver de reduir la massa salarial de la plantilla del primer equip.

El club recorda que abans de la crisi ja es van fer tres fitxatges. Pedri, que farà la pretemporada amb el primer equip amb possibilitats de quedar-se en el filial o marxar cedit; Matheus Fernandes, que està cedit al Valladolid i podria entrar en alguna operació o continuar cedit, i Trincao, que serà jugador del primer equip a tots els efectes. El club també assegura que possiblement la plantilla s’haurà de completar amb alguns dels futbolistes que el Barça té cedits per Europa.

Arda Turan a banda, actualment sense equip i que acaba contracte amb el Barça el 30 de juny, aquests són els nou jugadors que el club blaugrana té cedits.

Coutinho

És un dels que tenen possibilitats de quedar-se. El brasiler es recupera actualment d’una lesió de turmell de la qual va ser operat la setmana passada. El seu rendiment en el Bayern ha estat irregular. Ha marcat 9 gols en 32 partits. Els alemanys van pagar 8,5 milions per un any de cessió, però no faran efectiva l’opció de compra que tenen per 120 milions d’euros. En el Barça prefereixen traspassar-lo o que entri en alguna operació d’intercanvi, però saben que la seva elevada fitxa dificulta qualsevol de les dues coses, i es van fent a la idea que continuarà de blaugrana. El futbolista voldria anar a Anglaterra i té el Chelsea com a opció preferent, però el club anglès no té cap jugador que interessi al Barça per fer un intercanvi. Setién li ha obert la porta. Creu que li pot treure suc com a migcampista.

Emerson

Un fitxatge estrany. Va arribar al Betis en el mercat d’hivern del 2019. El Barça va pagar 12 milions d’euros a l’Atlético Mineiro i el Betis va abonar-ne 6 al Barça per una cessió de dos anys i mig. Els blaugrana veien en ell un nou Dani Alves, i van optar perquè s’adaptés al futbol europeu al Benito Villamarín. Ha crescut molt. Indiscutible per a Rubi. Ha jugat 23 partits aquest curs, fent tres gols i donant cinc assistències. El Betis diu que el Barça no el pot recuperar aquest estiu i el Barça, que sí, pagant 9 milions d’euros. Serà difícil que jugui al Camp Nou el curs vinent per la seva condició d’extracomunitari, però no està descartat. També el podria recuperar el Barça perquè entrés en alguna operació.

Aleñá

No comptava per a Valverde i va marxar cedit l’estiu passat al Betis perquè volia minuts. Ha jugat vuit partits i tornarà al Camp Nou. És un futbolista que encaixa en la manera d’entendre el futbol de Setién, i en el Barça compten amb ell. Esperen que accepti el repte de guanyar-se un lloc.

Todibo

Un altre jugador jove que va marxar cedit aquest hivern. El Schalke 04 va pagar 1,5 milions d’euros per la cessió. Té una opció de compra de 25 milions d’euros més 5 en variables. El rendiment del central en la Bundesliga ha estat més que òptim i els alemanys el voldrien fitxar, però renegociant a la baixa l’opció de compra. No es descarta que torni com a quart central, però el Barça prefereix caixa amb un futbolista que va costar 1 milió d’euros.

Wagué

També va marxar en l’últim mercat d’hivern. Ho va fer en l’últim moment, cedit al Niça. Amb Valverde no jugava, i amb Vieira estava creixent en els últims partits abans de l’aturada, amb dues titularitats i dues assistències. Els francesos tenen una opció de compra de 10 milions d’euros, però tot indica que tornarà al Camp Nou per tornar a marxar.

Rafinha

Format en el planter del Barça, ha combinat greus lesions, bon rendiment i unes quantes anades i tornades. Cedit al Celta, a l’Inter i, l’estiu passat, després de renovar fins al 2021, una altra vegada al Celta per 1,5 milions d’euros. Els gallecs no tenen opció de compra, però el brasiler voldria continuar a Balaídos, on va brillar amb Luis Enrique a la banqueta i on ho estava tornant a fer abans de l’aturada i després de l’arribada d’Òscar Garcia a la banqueta.

Miranda

El lateral esquerre va marxar cedit dos anys al Schalke 04, fins al 2021, però tornarà aquest estiu a Barcelona. Per continuar havia de jugar un mínim de minuts, i ha jugat poc per culpa de les lesions. Uns 300 minuts entre la Bundesliga i la copa. El Barça el tornarà a cedir o farà que entri en alguna operació. Al jugador li agradaria anar al Betis.

Oriol Busquets

Bon rendiment en el Twente de la primera divisió holandesa del mig centre de Sant Feliu de Guíxols. Ha jugat 21 partits i ha après a jugar de central. Els holandesos no tenien opció de compra i tornarà al Barça. Ha deixat clar que li agradaria fer la pretemporada i intentar guanyar-se un lloc.

Cucurella

Futbolista de gran rendiment a primera divisió, però pel qual el Barça té poc a fer. El va cedir al Getafe l’estiu passat amb una opció de compra de 6 milions d’euros que els madrilenys faran efectiva perquè el d’Alella és una peça clau en l’engranatge de Bordalás com a mig esquerre, i ha disputat 26 dels 27 partits de lliga jugats fins a l’aturada de la competició a causa del coronavirus. El Barça no té opció de recompra.

COUTINHO

El Barça no descarta que es quedi perquè serà difícil cedir-lo o traspassar-lo

ALEÑÁ

Si es buidés el mig del camp, podria ser un jugador a qui Quique Setién tragués suc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)