Barça

El Barça estudiarà què fer amb els abonaments

Barça. La idea del club és no tornar res de l’abonament d’aquesta temporada, però el pagament del de la següent, si es continua jugant a porta tancada, podria ser voluntari

“No estem tenint cap allau de trucades de socis reclamant que els tornem els diners dels partits que no podran veure aquesta temporada al camp”, diuen fonts del FC Barcelona. No hi ha gaires trucades, però sí que és una preocupació de molts socis del Barça. Volen saber què passa amb els seus abonaments. No només pels d’aquest curs, sinó també per l’abonament de la temporada 2020/21, que s’haurà de pagar durant el mes de juliol, tenint en compte que és més que possible que el curs vinent també comenci jugant-se a porta tancada o, en el millor dels casos, amb una assistència limitada.

La junta directiva, que divendres té previst reunir-se de manera telemàtica, està estudiant aquesta qüestió. Tot està en fase molt embrionària, però la idea és que no es retornin els diners dels partits que resten per jugar-se aquest curs: cinc de lliga (Leganés, Athletic, At. Madrid, Espanyol i Osasuna) i, com a mínim, un de Champions (Nàpols). Una idea que contrasta, per exemple, amb la decisió de l’Atlético de Madrid, que retornarà als seus abonats el 20% del que havien pagat aquesta temporada. Ho farà descomptant aquests diners de l’abonament del curs 2020/21. En el Barça, els socis tampoc deixaran de pagar la quota anual, però sí que hi ha alguna idea respecte a què cal fer amb els abonaments de la temporada vinent.

Els executius del club fa setmanes que treballen en l’estudi de quin serà l’impacte econòmic de la crisi del coronavirus en el Barça, una crisi que ha provocat que durant moltes setmanes els ingressos hagin estat pràcticament nuls, uns ingressos que tenen pensat començar a recuperar a partir del 25 de maig, quan està previst que es reobrin el museu i les botigues del club.

Els executius continuen treballant amb incertesa perquè encara no saben al cent per cent si tornarà el futbol aquesta temporada i tampoc en quines condicions s’hauran de jugar els partits la temporada vinent. Des de tots els departaments, però, s’estan confeccionant pressupostos a la baixa i el pressupost del club del curs vinent quedarà lluny dels 1.000 milions.

Entre tots aquests estudis, també hi ha el dels abonaments de la temporada vinent. Una possible proposta, pensada per un alt càrrec del club, que pot ser estudiada en junta directiva i posteriorment ser traslladada a la part executiva, consisteix, si les competicions han de començar a porta tancada, que el pagament de l’abonament aquest juliol sigui voluntari. El club podria explicar als abonats el moment econòmic que viu l’entitat i demanar-los que paguin el seu seient, del qual són propietaris, per ajudar el club a refer-se i continuar tenint equips competitius en totes les seves seccions. Serien els abonats els que decidirien. Si no es troben en una situació econòmica complicada, podrien continuar ajudant el club i si s’hi troben, tindrien la possibilitat de no pagar aquest mes de juliol, i s’estudiaria alguna solució perquè ho fessin més endavant.

Es tracta d’un tema delicat que ha començat a estudiar-se. La junta ho farà amb cura, però tenint clar que no vol perdre cap soci ni abonat per una qüestió econòmica i donant totes les facilitats a tots els que visquin una situació econòmica difícil.

ALS ABONATS

Es demanaria que paguessin per ajudar el club si no tenen una situació econòmica difícil
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)