Barça

Retorn a l’oficina

El Barça i el Real Madrid trepitgen més de cinquanta dies després la ciutat esportiva Joan Gamper i Valdebebas per sotmetre’s als tests per detectar el coronavirus

L’equip de Quique Setién, a falta de confirmació oficial, tornarà als entrenaments demà, en format individual com marca el protocol

Més de cinquanta dies després torna a haver-hi moviment a la ciutat esportiva Joan Gamper i a Valdebebas. Lluny queda ara aquella última reunió damunt la gespa del camp Tito Vilanova que Josep Maria Bartomeu va fer amb tota la plantilla, el cos tècnic i els doctors Jaume Padrós i Antoni Trilla. En aquella trobada del 13 de març el president anunciava als futbolistes que el club abaixava la persiana fins a nova ordre. Doncs bé, gairebé dos mesos després, persiana de nou amunt. Llarga espera.

Després que clubs com el Llevant, el Vila-real, el Saragossa o el Lugo obrissin foc dimarts amb les primeres proves, durant el dia d’ahir molts altres clubs de primera i segona divisió van passar també els respectius tests per detectar positius en coronavirus. Va ser el cas del Barça, el Real Madrid, l’Atlético o la Real Sociedad. També el Girona. Superar amb èxit les proves és el requisit abans d’iniciar la fase dels entrenaments individuals.

En el cas del Barça, tots els futbolistes del primer equip menys Ousmane Dembélé –no està inscrit a la Lliga per la lesió– van sotmetre’s al test PCR. També sis futbolistes del planter: Ansu Fati, Riqui Puig, Collado, Ronald Araújo, Monchu i Iñaki Peña. El més matiner va ser Sergi Roberto, el primer a fer acte de presència a la ciutat esportiva, a les 8.45 h, seguit de Rakitic, Lenglet i Ter Stegen. Leo Messi i Luis Suárez van arribar després. Hi havia expectació per captar l’arribada del 10 després de tants dies sense cap aparició pública.

Messi, igual que la resta de companys, va passar el control de temperatura per descartar que tingués febre, i se li van extreure mostres de mucosa. També se li va fer una analítica de sang i un electrocardiograma de control. Tot estudiat al mil·límetre, sota la supervisió de l’inspector de la Lliga. Els jugadors també van passar per la bàscula després de dos mesos de confinament per veure si havien augmentat o perdut pes, tot i que la seva evolució ha estat seguida i controlada de forma telemàtica dia a dia pels experts en nutrició del club.

Tots els futbolistes van arribar amb el seu vehicle particular i alguns d’ells van arribar amb la mascareta i els guants de làtex ja posats. A qui no en portava, el club n’hi va facilitar. A l’interior de les instal·lacions de la ciutat esportiva hi van estar poc més d’un quart d’hora. Proves i cap a casa. Tots amb la roba del primer entrenament, que es preveu que sigui ja demà.

La Lliga també ha facilitat documentació informativa a tots els jugadors sobre el protocol que han de seguir i sobre la Covid-19. Els resultats es tindran en un termini màxim de dos dies. El futbolista que doni positiu haurà d’estar catorze dies en quarantena com ha passat a Alemanya. La Bundesliga torna. Ho va anunciar ahir Angela Merkel en la seva compareixença, tot i que la lliga alemanya va fer públics almenys deu positius dilluns.

Molts ulls posats també ahir a Valdebebas, amb l’aparició en escena dels futbolistes del Real Madrid. El primer madridista a aparèixer a la ciutat esportiva del Real Madrid va ser Karim Benzema. Zinedine Zidane va rebre els seus futbolistes respectant el metre i mig de distància i va conversar amb el capità Sergio Ramos. Com la resta de clubs, ara, compàs d’espera d’entre 24 i 48 hores.

PROVES

A part del test, es va fer un control de temperatura, una extracció de sang i un ‘electro’

AVUI L’ESPANYOL

L’equip entrenat per Abelardo passarà els tests aquest matí i tornarà el dia 11

El Girona, també en marxa

El Girona també va sotmetre’s ahir als tests de la Covid-19 al centre d’entrenament La Vinya. Van passar les proves els integrants de la primera plantilla (a la imatge, Àlex Gallar), el cos tècnic, encapçalat per Josep Lluís Martí, i els jugadors del filial Ibrahima Kebe i Jonathan Morilla. També Adrián Turmo, Pau Víctor i Ilyas Chaira, del Juvenil A. Avui serà el torn de l’Espanyol, que té previst el seu retorn dilluns 11.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)