Barça

Tot en ordre

Cap integrant del vestidor del primer equip del Barça dona positiu en Covid-19 i avui l’equip de Setién iniciarà els entrenaments individuals

L’Espanyol també passa els tests amb normalitat i el seu retorn serà dilluns

Bones notícies al Barça. Cap dels integrants del primer equip de futbol ni tampoc els sis jugadors del filial (Ansu Fati, Riqui Puig, Collado, Ronald Araújo, Monchu i el porter Iñaki Peña) sotmesos dimecres als tests PCR ha donat positiu en Covid-19. Tot en ordre. Tots negatius. Cap dels futbolistes ni cap membre del cos tècnic del Barça, doncs, haurà de ser posat en quarantena, almenys per ara. Tota la plantilla podrà començar avui els entrenaments individuals a la ciutat esportiva Joan Gamper, tal com estava previst. Serà a partir de les 9.30 h del matí. S’utilitzaran el Camp Tito Vilanova, el camp 2 i el camp 3 dividits de tal manera que els jugadors tinguin suficient espai per fer la seva activitat i es mantingui la distància de seguretat obligada per les autoritats sanitàries. Els jugadors arribaran a les instal.lacions del club ja amb la roba d’entrenament posada des de casa seva per així accedir directament al camp d’entrenament corresponent i, un cop finalitzada la sessió, tornaran als seus domicilis sense passar pel vestidor.

La situació de certa tranquil·litat al Barça contrasta amb els 38 positius comunicats en les últimes hores pel Flamengo. El club brasiler, que dilluns anunciava la mort per coronavirus de Jorginho (68 anys), el seu carismàtic massatgista en les últimes quatre dècades, ha fet 293 proves a tot l’entorn proper del club, comptant futbolistes, empleats i familiars directes, i aquesta ha estat l’alarmant xifra de casos positius. D’aquests 38 casos, tres són futbolistes del primer equip.

Tests a Sant Adrià

El Girona, que també va passar els tests dimecres, començarà els entrenaments demà a La Vinya, un dia més tard del que s’havia especulat. Més dies haurem d’esperar per veure el retorn del RCD Espanyol, previst per a dilluns, dia 11. Després que el dia anterior ho fessin el Barça i el Girona, l’Espanyol ha estat l’últim equip català a sotmetre’s als tests. Ho va fer ahir al migdia a la ciutat esportiva Dani Jarque, ja totalment adaptada com exigeix el protocol establert per la Lliga i supervisat pel CSD i el govern. Els jugadors i el cos tècnic del club blanc-i-blau van passar les proves sota la supervisió del doctor Narcís Amigó i d’un inspector de la Lliga. L’Espanyol va ser un dels equips més afectats pel coronavirus a l’inici de la pandèmia al nostre país, amb vuit membres de l’equip contagiats.

Una de les sorpreses dels tests va ser la citació de Corchia, a qui l’Espanyol va deixar sense dorsal per una lesió. La Lliga no va permetre a Ousmane Dembélé fer-se el test perquè no està inscrit per una lesió de llarga durada, però no ha aplicat la mateixa lògica amb el defensa francès.

El director d’operacions de l’RCDE Stadium i de la ciutat esportiva Dani Jarque, Josep Toldrà, va atendre els mitjans de comunicació desplaçats fins a les instal·lacions de l’Espanyol i va explicar que l’ambient entre la plantilla del primer equip és “positiu i constructiu”. “Els futbolistes són conscients que el protocol requereix esforç per totes les parts, però els he vist bé, animats i tal com són ells, un grup d’amics que avui es retrobaven després de bastants dies i que lògicament no s’han pogut saludar com ho haurien fet en condicions normals”, va afirmar.

Toldrà també va parlar d’algunes de les mesures aplicades a les instal·lacions: “Des de dilluns passat hem desinfectat tots els espais i hem col·locat senyals informatius i de trànsit nous. També tenim hidrogels disponibles en alguns punts. L’esforç és important, però estarem a l’altura de les circumstàncies.”

RCD ESPANYOL

Josep Toldrà: “He vist un ambient positiu i constructiu entre els jugadors”

GIRONA FC

L’equip de Pep Lluís Martí iniciarà els entrenaments finalment demà

BARÇA

Els de Setién tornen avui a les 9.30 h. Cap jugador trepitjarà el vestidor

Fali (Cadis) es nega a sotmetre’s al test i diu que no cobrarà ni un euro

Rafael Jiménez Jarque, Fali, continua ferm en la seva decisió de no reprendre l’activitat amb el seu equip, el Cadis, líder de segona A i amb molt terreny guanyat en les aspiracions de pujar a primera. Fali, que ja s’havia mostrat molt crític amb la possibilitat de reprendre els entrenaments en plena pandèmia, manté el seu discurs i ahir no es va presentar a les instal·lacions del seu actual club per fer-se el test de la Covid-19: “Soc un jugador de principis i no penso jugar a futbol. Jo deixo el futbol. Tornaré quan hi hagi una vacuna. Vinc d’una família humil i si he de menjar pa amb oli ho faré”, va explicar al programa El Partidazo de la cadena Cope. I assegura que no pensa cobrar: “Si el Cadis m’ingressa un euro, el tornaré.” L’exjugador del Barça B i el Nàstic assegura que els seus companys respecten la seva decisió: “Vull ajudar-los però la por no m’ho deixa fer.” “Molts jugadors m’han dit que pensen com jo però jugaran.” En tot el futbol professional espanyol no ha transcendit cap més cas d’algun jugador que s’hagi negat a sotmetre’s al test.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)