Barça

Un altre pas endavant

Els equips de primera i segona divisió comencen avui a entrenar-se en grups, amb un màxim de deu jugadors alhora

El president de LaLiga insisteix que, si Sanitat ho permet, està tot preparat per tornar a jugar el 12 de juny

Després de veure amb optimisme com la Bundesliga ha tornat aquest cap de setmana, la lliga farà avui un pas més cap al seu retorn. Després de deu dies d’entrenaments individuals, s’activa la fase 3 del protocol de LaLiga. Tots els clubs de primera i segona divisió van rebre dissabte a la nit un comunicat de LaLiga amb el permís per començar a entrenar-se des d’avui en grup, això sí, amb un màxim de deu futbolistes alhora.

Les bones notícies per a Javier Tebas, president de LaLiga, havien arribat minuts abans via BOE. El govern espanyol autoritzava tots els equips professionals a fer entrenaments mitjans; és a dir en grup, una activitat reservada a territoris en fase 1. Feia una excepció per als equips de territoris encara en fase 0, com poden ser el Barça, l’Espanyol, el Real Madrid i l’Atlético de Madrid. Tebas pot complir així els seus plans, que són que tots els club avancin de fase, pel que fa al protocol de LaLiga, a la vegada. “Estic content pel retorn de la Bundesliga. Han fet un gran esforç i els he felicitat, hem treballat plegats durant aquestes setmanes. És un exemple a seguir i aquí, amb alguns matisos, veurem el mateix”, va dir ahir Tebas a Movistar.

El protocol de LaLiga diu que en aquesta nova fase, en la qual es podrà fer feina tàctica i tècnica, es mantingui la distància de seguretat, que s’intenti evitar el contacte físic i que, si és possible, els diferents grups d’entrenament no coincideixin a les instal·lacions. És a dir, que s’entreni per torns.

Els jugadors podran començar a utilitzar els vestidors. Segons el protocol, s’hauran d’habilitar tres vestidors per a cada grup, perquè els jugadors estiguin ben separats i cada vestidor serà desinfectat cada vegada que els futbolistes l’hagin utilitzat. Els vestidors de la Ciutat Esportiva Joan Gamper, on demà l’activitat començarà a dos quarts de deu del matí, ja han estat desinfectats a consciència aquest cap de setmana. Es van desinfectar els vestidors, el calçat esportiu dels jugadors, les taquilles i les zones comunes. Pel que fa als tècnics, podran ser presents en les sessions d’entrenament, tots aquells que siguin necessaris, sempre que es respectin la distància i les mesures de seguretat.

Que torni la feina en grup pot fer que el risc de contagi sigui més alt, però Tebas diu que el risc estarà fora dels entrenaments. “Que hi hagi un contagi en un entrenament és pràcticament impossible. El que és cert és que els territoris van canviant de fase i cada vegada hi ha més llibertat. És aquí on tenen risc els jugadors, en els contactes que tinguin a fora, amb altres persones. Per això els hem avisat que estiguin concentrats”.

Possiblement per això, el protocol deia que en aquesta fase 3 havien de començar les concentracions, un fet que, de moment, ha quedat ajornat sine die. No concentrar-se és una de les reivindicacions dels futbolistes, que no volen estar allunyats gaires dies de les seves famílies. Això sí, han de reduir al màxim els contactes amb persones que no visquin amb ells.

Tebas, ahir, va tornar a posar el 12 de juny com a data de retorn de la lliga, tot i que remarcant que serà “quan ho determinin les autoritats sanitàries”. També va apel·lar a la “sensibilitat” de la federació perquè hi hagi futbol els dilluns. “No n’hi havia pels espectadors, ara no n’hi haurà al camp”, va afirmar Tebas.

VESTIDORS

Els jugadors ja els poden utilitzar des d’avui i es desinfectaran constantment

CONCENTRACIONS

Previstes pel protocol de LaLiga en la fase 3, estan ajornades ‘sine die’

ELS DILLUNS

Tebas apel·la a la sensibilitat de la federació perquè també es pugui jugar els dilluns

Ceferin és optimista amb la Champions

El president de la UEFA, Aleksander Ceferin, s’ha mostrat optimista en la idea d’aconseguir complir el full de ruta marcat per l’organisme que presideix i que les competicions europees puguin concloure durant el mes d’agost. “Com estan les coses ara, estic segur que podrem acabar la temporada europea”, va dir en declaracions a Bein Sports. Ceferin espera que al voltant d’un 80% de les competicions estatals puguin acabar i creu que a França es van precipitar donant per acabada la lliga. “El PSG i el Lió hauran d’organitzar els seus partits de Champions a França. I, si no poden, ho hauran de fer en terreny neutral. És cosa seva”, va explicar en relació amb la prohibició de la pràctica de l’esport professional a França fins al setembre.

Pel que fa a l’Eurocopa, ajornada fins a l’estiu del 2021, espera que pugui celebrar-se en les mateixes onze seus que estaven previstes, però reconeix que hi ha problemes en tres. Davant aquesta possibilitat, “estem preparats per fer la competició en deu, nou o vuit ciutats”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)