Barça

El títol, en 11 jornades

Des de dissabte, el Barça i el Real Madrid es jugaran la lliga en onze partits i amb dos punts d’avantatge per als blaugrana

Setién té clar que caldrà guanyar tots els partits per ser campions

Dijous torna la lliga de primera divisió amb el derbi sevillà. Dissabte serà el torn del Barça, a Mallorca. Diumenge, el Real Madrid rebrà l’Eibar a Valdebebas, al camp Alfredo Di Stéfano, escollit pels blancs per jugar el que queda de campionat per les obres que estan fent al Santiago Bernabéu, un estadi que viu constantment en obres. S’inicia el cap de setmana un esprint cap al títol. Un minicampionat d’onze jornades per saber qui és el campió de la lliga del coronavirus. Barça o Real Madrid. De moment, els blaugrana l’iniciaran amb un avantatge de dos punts, gràcies a la victòria per la mínima contra la Real Sociedad en l’última jornada disputada i la posterior derrota dels blancs a Sevilla contra el Betis (2-1).

“Haurem de guanyar tots els partits si volem ser campions. La disposició mental és bona i veig l’equip amb un punt de motivació especial”, ha dit Quique Setién, l’entrenador del Barça, aquest cap de setmana. La gran preocupació dels últims dies ha estatl’estat físic de Messi. L’argentí es va entrenar ahir amb el grup sense problemes. Ha superat la petita contractura que tenia al quàdriceps de la cama dreta i serà dissabte a Son Moix. També es van entrenar amb el grup Semedo i Ansu Fati. Setién, excepte el lesionat de llarga durada Ousmane Dembélé, té tot el potencial a punt per mirar de guanyar els onze partits i la lliga. L’aturada ha servit al Barça per recuperar un dels seus jugadors clau, el golejador Luis Suárez. Baixa des del mes de gener, des de després de la Supercopa de l’Aràbia Saudita, per una lesió al menisc del genoll dret, no s’esperava el seu retorn ja aquest curs, però l’aturada li ha donat l’oportunitat de poder jugar el tram final de temporada. Admetia Setién que caldrà veure si està a punt per ser titular aquest dissabte. Els que el veuen entrenar i el van veure jugar el partidet que va organitzar el tècnic dissabte passat al Camp Nou no tenen dubtes. “Ha tornat molt bé”, diuen. De fet, el club assegura que la plantilla està molt bé després de l’aturada. “Els ha anat molt bé mentalment. Han desconnectat i han tornat molt mentalitzats per fer un últim esforç i mirar de guanyar els dos títols en joc, la lliga i la Champions”, expliquen. “Crec que la situació ens ha anat bé. Es va eliminar la situació d’estrès”, ha reconegut l’entrenador.

El neguit és l’acumulació de partits en poques setmanes. Seran onze partits en poc més d’un mes. Amb temps per jugar i poca cosa més. Podria ser un problema per a un Barça amb una plantilla curta i amb la majoria dels seus homes clau superant la trentena: Piqué, Alba, Busquets, Messi, Suárez, Rakitic, Vidal... S’espera que els més joves, com De Jong i Griezmann, facin un pas endavant.

Si al Barça es mostren optimistes, també ho estan al Real Madrid. L’aturada els va agafar després de perdre al Benito Villamarín en un partit molt pobre. Darrere del Barça en la lliga i amb un peu fora de la lliga de campions després d’haver perdut a casa (1-2) contra el Manchester City en l’anada dels vuitens de final. Com en el cas del Barça amb la recuperació de Luis Suárez, des de Madrid venen optimisme gràcies a una altra recuperació, la del belga Eden Hazard, que asseguren que ha tornat molt bé i esperen que en aquest esprint final mostri tot el que el va convertir en estrella al Chelsea i que a Madrid només s’ha vist en comptadíssimes ocasions. “Ha tornat com una moto”, diuen, després d’haver fet tres gols en el partidet que va organitzar Zinedine Zidane la setmana passada.

A més del belga, el tècnic francès també ha recuperat Marco Asensio, que es va lesionar de gravetat durant la pretemporada i que pot ajudar en aquestes setmanes sense descans. De fet, el trident somiat per Zidane és el format per Asensio-Benzema-Hazard. Tenen els blancs lesionat Jovic, que es va trencar el peu en ple confinament i que ha comès en aquests tres mesos un parell d’actes d’indisciplina greus. Va saltar-se la quarantena al seu país i aquest cap de setmana va fer una barbacoa. També ahir va caure Nacho, però cap dels dos jugadors és titular. Confien poder capgirar la situació pel fet de tenir una plantilla més extensa i de més qualitat que la blaugrana.

Una de les incògnites és com respondran tant el Real Madrid com els seus rivals jugant a Valdebebas i com ho farà Florentino Pérez si finalment es poden jugar algunes jornades amb públic i els blancs no ho poden fer amb l’escalf del Bernabéu.

MESSI

Es va entrenar ahir amb el grup i el tècnic tindrà els seus millors homes a Mallorca

ELS RETORNS

El Barça ha recuperat Luis Suárez; el Real Madrid, Hazard i Marco Asensio
Mallorca - Barça Barça - Leganés Sevilla - Barça Barça - Athletic Celta - Barça Barça - Atl. Madrid Vila-real - Barça Barça - Espanyol Valladolid - Barça Barça - Osasuna Alavés - Barça Real Madrid - Eibar Real Madrid - València R. Sociedad - Real Madrid Real Madrid - Mallorca Espanyol - Real Madrid Real Madrid - Getafe Athletic - Real Madrid Real Madrid - Alavés Granada - Real Madrid Real Madrid - Vila-real Leganés - Real Madrid

SETIÉN

“La situació ens ha anat bé. Hem eliminat l’estrès i estem molt mentalitzats”

VALDEBEBAS

Caldrà veure si jugar a l’Alfredo Di Stéfano afavoreix o no el Real Madrid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)