Barça

Irresponsable

Nélson Semedo és apartat dels entrenaments del Barça després d’anar a una festa d’aniversari on no es van respectar ni els protocols de seguretat de la fase 2 de desconfinament ni tampoc el de LaLiga

Ha donat negatiu en la prova PCR que se li va fer ahir i el tècnic decidirà si el lateral portuguès viatja demà a Mallorca

El Barça va continuar ahir preparant el retorn a la competició. Serà demà, a les deu de la nit, a Mallorca. Ho va fer amb una absència destacada, la de Nélson Semedo. El portuguès no està lesionat. Ha superat els problemes musculars que van fer que hagués de treballar al marge dels companys la setmana passada. El lateral va ser apartat de l’equip per haver-se saltat les normes del protocol de LaLiga. Semedo va participar en una festa d’aniversari dilluns passat en un restaurant de Castelldefels on no es van respectar les mesures de seguretat de la Covid-19. No es va respectar la distància de seguretat i hi havia més de les quinze persones que es permet que estiguin juntes en la fase 2 del desconfinament. A més, en el protocol de LaLiga de retorn del futbol, es recomana als futbolistes que només tinguin contacte amb el seu nucli familiar mentre duri la competició.

Semedo, que després de la festa va estar en contacte amb els seus companys, va ser ahir aïllat pel Barça, com estableix el protocol de LaLiga, i se li va fer una altra prova PCR. Va donar negatiu, com la resta de la plantilla, i es podrà reincorporar avui al grup i viatjar a Mallorca si Setién ho creu oportú. També és cert que el Barça no descarta una sanció interna per al defensa portuguès, que ha posat en risc tota la plantilla. Si Semedo hagués donat positiu en el test PCR, hagués hagut de passar una quarantena i no s’hagués pogut incorporar als entrenaments fins que hagués donat dues vegades negatiu en el test de coronavirus.

A la falta de responsabilitat de Semedo va reaccionar el president de LaLiga, Javier Tebas. Ho va fer amb contundència. I recordant que no és el primer cas des que van tornar els entrenaments. Els primers van ser quatre jugadors del Sevilla (Banega, Franco Vázquez, Lucas Ocampos i De Jong) que es van saltar el protocol i van fer una barbacoa a casa d’un d’ells acompanyats de les seves parelles i altres amics. El cap de setmana passat també va ser notícia el davanter centre del Real Madrid, Luka Jovic, que també va organitzar una barbacoa a casa seva en la qual també van participar el jugador del Getafe Maksimovic i el de l’Atlético de Madrid Saponjic. “Esperem no haver d’arribar a aquest extrem, però si els jugadors no deixen d’anar a festes i barbacoes, no tindrem més remei que fer concentracions”, va dir Tebas en una trobada amb corresponsals dels mitjans de comunicació estrangers. “Nosaltres hem desistit de la idea de fer concentracions als centres d’entrenament o als hotels. Només demanem a canvi que aquesta confiança tingui un retorn, que no sigui traïda. Si no fem cas de les regles, no estem perjudicant només LaLiga, estem perjudicant la gent en general”, va afegir el president de LaLiga en unes manifestacions al diari L’Équipe.

EL JUGADOR

Va anar a una festa amb vint persones, posant en risc els seus companys

EL CLUB

No es descarta que el portuguès rebi una sanció per haver-se saltat el protocol

TEBAS

Diu que imposarà les concentracions si els jugadors no compleixen les regles

Concentracions a Alemanya

El protocol inicial de LaLiga del retorn de futbol que va confeccionar Javier Tebas marcava concentracions per a tots els equips abans del retorn del campionat. El president de la patronal, gràcies a la bona evolució de la pandèmia, va acabar accedint a la petició de l’AFE de no fer concentracions i els equips només estaran en hotels quan viatgin o quan juguin com a locals si ho consideren oportú els entrenadors. Aquesta confiança és la que Tebas considera que han traït alguns futbolistes.

La manera de fer és diferent de la que es va aplicar a la Bundesliga, el primer dels grans campionats europeus que va tornar a la competició. A Alemanya, els equips es van concentrar deu dies abans que tornés la lliga.

La decisió del futbol estatal contrasta també amb la del bàsquet. L’ACB es decidirà entre el 17 i el 30 de juny a València en una fase final en què participen dotze clubs. Tots estaran concentrats en hotels exclusius mentre duri la competició a la capital valenciana. De fet, el Barça de Svetislav Pesic, que jugarà el primer partit contra el Joventut, ja va viatjar ahir a València.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)