Barça

“Treballar i disfrutar”

Koeman es presenta amb les idees molt clares i sabent que davant seu té un repte d’alçada

Compta amb ell i vol parlar-hi per saber “com vol continuar”

Ronald Koeman arriba a la banqueta del FC Barcelona amb les idees molt clares i convençut de les seves capacitats per redreçar la situació d’un equip que aquesta temporada ha tocat fons. De fet, se l’ha portat perquè és un entrenador amb els coneixements per dirigir l’equip però també amb personalitat i caràcter per afrontar la renovació que cal en aquests moments. També són valors afegits el fet que coneix molt bé el club perquè hi va triomfar com a futbolista i va ser una peça fonamental en el dream team de Johan Cruyff, i també perquè és un ídol del barcelonisme sense cap mena de discussió.

Després de la protocol·lària frase de dir que complia un somni i que era un dia per sentir-se “feliç i orgullós”, ja de bon principi va enviar missatges molt clars del que vol i del que pensa fer. Un dels temes més problemàtics que haurà d’afrontar fa referència a Leo Messi, en silenci des de la derrota a Lisboa i amb rumors constants sobre que estaria valorant la seva continuïtat. Koeman encara no té clar si l’haurà de convèncer perquè es quedi, perquè ningú li ha dit que Messi vulgui marxar, però és clar que compta amb ell. “És el millor del món i sempre el vols tenir al teu equip. Com a entrenador m’encantarà treballar amb Messi, perquè et guanya partits. Contentíssim si es vol quedar, i té contracte. A més a més, és capità.” Ara bé, vol parlar amb ell per saber quines són les seves intencions i com veu el nou projecte. “Vull saber com vol continuar Messi.” Un missatge directe cap al 10 del Barça. Koeman vol que continuï liderant l’equip, però que li exigirà el màxim.

Va ser dels pocs noms propis sobre el quals es va esplaiar, perquè entén que Messi és diferent, però, en canvi, va voler guardar-se l’opinió sobre altres jugadors que aquests dies estan apareixent en els mitjans com a possibles víctimes de la renovació. Koeman vol parlar amb alguns, i té clar que no li tremolarà el pols a l’hora de prendre decisions. “No m’agrada parlar literalment de jugadors. Hem de buscar el millor per al club; ja sé que hi ha jugadors d’una certa edat sobre els quals pot haver-hi dubtes. Hem de buscar el millor per al club. Si s’han de prendre decisions, es prendran. No m’agrada dir noms per respecte als jugadors.”

El tècnic holandès té molt clar que el problema no és tant d’edat sinó d’actitud i de mentalitat. Per això necessita mantenir converses amb els futbolistes. “Amb 32 anys no vol dir que estiguis acabat. Hi ha gent de 20 a qui li falta fam i treball per treure el màxim rendiment. Només vull treballar amb gent que estigui contenta d’estar aquí i que vulguin donar el màxim pel Barça”, va afirmar. Buscarà un equilibri entre jugadors amb experiència i també joves, perquè entén que ara és un bon moment perquè tinguin oportunitats. Ja s’intueix que un dels seus referents serà Frenkie de Jong, a qui coneix de la selecció i a qui espera treure un millor rendiment fent-lo jugar en una altra posició diferent de la d’interior. “No ha jugat en la seva posició, ja ho vaig dir. Hem de buscar la millor posició on se senti còmode, perquè llavors serà quan traurà el millor rendiment. Ell i tots. Quan arribes al Barça, el primer any sempre és complicat”, el va disculpar. No va voler parlar de possibles fitxatges, però sí que s’hauran d’analitzar quines posicions caldrà reforçar, i va comentar que mirarien què tenien a casa abans que fer-ho a fora.

Koeman té detectat un dels problemes de l’equip, i és que als jugadors els ha faltat “intensitat”, i per tant des del primer moment exigirà sacrifici. Si Guardiola en el seu primer dia va assegurar que el que no perdonaria als jugadors era que no s’hi deixessin la pell, una de les paraules més repetides per Koeman durant la seva presentació va ser “treballar”. “Als holandesos ens agrada molt treballar. El futbol és per disfrutar, i això és el primer que els diré als jugadors. Cal treballar i disfrutar.” I on no es va disfrutar és a Lisboa, on l’equip va caure estrepitosament contra el Bayern de Munic. Una desfeta que també va marcar Koeman. “La imatge de l’altre dia no es la que volem, ni jo, ni el president, ni la directiva ni els socis. Treballarem per recuperar el prestigi. Com a culer, va ser molt trist. Un resultat tan ampli no pot ser. No és la imatge que volem. Va ser un dia trist. Tindrem dies diferents.”

El contracte, per dos anys

Koeman ha firmat un contracte per les dues pròximes temporades, fins al 30 de juny del 2022. Sap que a partir del 15 de març hi haurà unes eleccions i que potser el nou president no comptarà amb ell. El tècnic, de moment, prefereix no centrar-se en això i vol concentrar totes les seves energies a fer les coses bé amb el primer equip. “Primer hem de posar les energies en el que tens a les teves mans. Jo només haig de treure bons resultats. Ja sé que hi ha eleccions i vindrà un president nou. Jo el que haig de fer és la meva feina; si guanyo potser el futur president tindrà dubtes”, va concloure el nou tècnic del Barça.

AMBICIÓS

No va amagar que el repte que afronta té dificultat, però aspira al màxim
És el millor del món i sempre el vols tenir al teu equip. Com a entrenador m’encantarà treballar amb Messi, perquè et guanya partits. I té contracte

PRUDENT

No va voler donar noms d’altes i baixes perquè esperarà a parlar amb els jugadors
No m’agrada parlar literalment de jugadors. Hem de buscar el millor per al club. Ja sé que hi ha jugadors sobre els quals hi ha dubtes

CONVENÇUT

A Koeman se’l va veure feliç i amb molta confiança sobre la feina que li tocarà fer
Amb 32 anys no estàs acabat. Només vull treballar amb gent que estigui contenta d’estar aquí i que vulguin donar el màxim pel Barça
La imatge de l’altre dia no es la que volem, ni jo, ni el president, ni la directiva ni els socis. Treballarem per recuperar el prestigi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)