Barça

La neteja també és per una qüestió de pressupost

Situació econòmica. El pressupost de la temporada 2020/21 serà d’uns 800 milions d’euros i això obliga a una important reducció de la massa salarial amb la sortida d’alguns jugadors

Deia el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, dimarts passat en una entrevista a la televisió del club que la crisi que passa el Barça és esportiva. Ni econòmica, ni institucional. En aquest sentit, va assegurar que es produiran canvis significatius en la plantilla del primer equip, que afectaran jugadors importants. Aquests canvis, evidentment, tenen a veure amb el pobre rendiment de la temporada passada i amb la renovació que necessita una plantilla amb una mitjana d’edat elevada. Però hi ha alguna cosa més. També hi ha una qüestió econòmica i de pressupost.

El Barça, com pràcticament tothom, s’ha vist afectat per la crisi del coronavirus. Des del març, els ingressos van caure en picat i el club blaugrana presentarà importants pèrdues. El Barça tenia un pressupost de 1.047 milions d’euros per a la temporada 2019/20. Segons fonts properes a la directiva, abans del confinament, els ingressos estaven superant les previsions i si tot hagués continuat igual s’hauria arribat als 1.100 milions d’ingressos. Però la Covid-19 ho va aturar tot. Les vendes de les botigues, la venda d’entrades per als partits al Camp Nou, les visites al museu... Només del partit contra el Nàpols dels vuitens de final de la Champions es van haver de tornar més de cinc milions d’euros d’entrades que ja estaven venudes. Tot i així, gràcies a l’esforç que s’ha fet des de totes les àrees del club, les pèrdues no han estat tan elevades com s’esperava i l’exercici s’ha pogut tancar amb uns 96 milions de pèrdues.

El mateix Bartomeu, en la mateixa entrevista, va explicar que la crisi del coronavirus encara serà pitjor per als clubs de futbol aquesta temporada que acaba de començar, la 2020/21. El Barça ha hagut de variar el seu full de ruta de manera important. Segons les previsions fetes per la directiva, el pressupost per a aquesta temporada havia de ser de 1.120 milions d’euros, però la Covid-19 farà que estigui al voltant dels 800 milions. La caiguda d’ingressos continuarà sent important. En el pressupost, per exemple, es preveu que els aficionats no entrin al Camp Nou fins al mes de febrer.

I si baixa el pressupost, ha de baixar de manera automàtica la massa salarial. Així que en les baixes que es volen donar de la plantilla del primer equip hi ha un component esportiu, però també econòmics, ja que alguns dels jugadors que sortiran tenen fitxes elevades i seran substituïts per jugadors del planter o fitxatges joves. Ja ho va dir el president en l’esmentada entrevista. No han pensat demanar als jugadors una segona rebaixa salarial, però sí que necessiten equilibrar i ajustar la massa salarial del primer equip. I la manera de fer-ho és amb la sortida d’alguns futbolistes importants que cobren molt. Caldrà veure ara com s’afronta una neteja dolorosa.

EL 2020/21

El pressupost havia de ser de 1.120 milions. No es preveu entrada de públic fins al febrer

PÈRDUES

El curs econòmic 2019/20 es tanca amb uns 96 milions de pèrdues
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)