Barça

“Hem de fer un bon joc i, evidentment, guanyar”

Koeman. En una entrevista als mitjans del club, l’entrenador holandès explica la seva filosofia i recorda el seu passat com a jugador blaugrana

Ronald Koeman assegura, en declaracions als mitjans del Barça, que vol fer gaudir l’afició i, alhora, tornar a guanyar. “Amb Johan vam tenir la millor combinació: fer un futbol ofensiu i guanyar títols. Aquesta és la filosofia que mirarem de tenir. Hem de fer un bon futbol, que els culers en gaudeixin, i evidentment, guanyar, perquè això és el més important”, respon, en aquest sentit, el nou entrenador del FC Barcelona quan li pregunten sobre la seva relació amb Johan Cruyff, amb qui va coincidir durant les sis temporades que va ser jugador blaugrana. “Va ser un dels entrenadors de qui vaig aprendre més, especialment durant l’època que vam passar junts al dream team”, assegura.

Per informar els barcelonistes que no han seguit la seva trajectòria, Koeman explica com és a la banqueta: “Soc un tècnic al qual li agrada la disciplina i la bona organització de l’equip. M’agrada dominar el joc. Als holandesos ens agrada el futbol ofensiu. M’agrada ser directe i tenir una bona comunicació amb els jugadors. Faig reunions breus, però deixo clar el missatge.” La seva filosofia és que els futbolistes gaudeixin i, així, ofereixin un millor rendiment. “Vam començar a jugar a futbol perquè estimem aquest esport. Per tant, si dones tot el que tens amb un somriure, és millor”, assenyala.

Al vestidor del Camp Nou Ronald Koeman trobarà un compatriota, Frenkie de Jong, a qui ja ha dirigit en la selecció holandesa. “És un jugador molt jove i el rendiment que ha mostrat fins ara és boníssim. No és una empresa senzilla per a un futbolista jove. És un jugador de futur per al Barça”, afirma.

D’altra banda, el tècnic blaugrana assegura que és un plaer tenir Leo Messi a les seves ordres i espera que, gràcies a la seva qualitat, sabrà trobar “l’espai en l’evolució de l’equip.” Convidat a establir una comparació entre ell i l’astre argentí com a llançadors de faltes, Koeman no es vol mullar: “No ens podem comparar, perquè Messi n’ha marcat moltes més. Però jo només he jugat sis temporades al Barça. Sempre és important tenir un bon llançador de faltes i de córners a l’equip.”

En tot cas, la falta directa més important de la història del Barça la va transformar Ronald Koeman per guanyar la primera copa d’Europa, a Wembley. “En la final contra la Sampdoria, tenia al cap la trajectòria abans de fer el llançament. I també tenia la sensació que podia marcar”, sentencia.

DIRECTE I CLAR

M’agrada ser directe i tenir una bona comunicació amb els jugadors. Faig reunions breus, però deixo clar el missatge
Amb la seva qualitat, Messi trobarà el seu lloc en l’evolució de l’equip. És un plaer tenir un futbolista com ell

La família, molt important per a ell

“El meu pare va influir molt en el meu futbol. Va ser una persona molt crítica i això ens va donar la possibilitat de millorar el nostre nivell, a mi i al meu germà. També ens va ensenyar a ser respectuosos amb l’altra gent.” Ronald Koeman és un home molt familiar i ho deixa clar en l’entrevista als mitjans del club. “La meva família em deia que portés amb normalitat el fet de ser futbolista. El futbol atrau molta atenció, però has de ser l’estrella dins del camp, no fora”, comenta en aquest sentit. “Soc un avi molt jove i m’agrada passar temps amb els meus nets”, diu també.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)