Barça

El camí fa pujada

El Barça busca la seva segona presència seguida en una final de Champions amb plena confiança després d’haver superat el repte de l’Atlético

El rival, el Wolfsburg, és el candidat a guanyar el títol juntament amb el Lió

El Barça ja ha complert les expectatives. El conjunt de Lluís Cortés s’ha plantat entre els quatre millors d’Europa; un mèrit molt destacat i que sobre el paper significa l’hàbitat lògic d’aquest equip en creixement. Però en l’esport les prediccions i les teories queden inservibles quan la pilota es posa a rodar. I a això s’agafa l’equip blaugrana, que es veu capaç de disputar el protagonisme als dos actors principals del continent: el Lió i el Wolfsburg. El conjunt alemany precisament serà el rival d’avui (20 h, Barça TV, Gol TV), que buscarà un lloc en la final de la copa d’Europa que per a les blaugrana significaria repetir la fita del curs passat, aleshores la primera en tota la història de la secció. El camí ara fa pujada, però el Barça es veu amb cor de fer el cim.

“El Wolfsburg és favorit? Probablement sí perquè tenen més experiència en la competició, però això no canvia res en la manera de jugar”, assenyala Lluís Cortés en declaracions prèvies al xoc. El tècnic, com les seves jugadores, manté un discurs ferm i ambiciós, tot i que és conscient que els discursos públics no fan sumar punts: “Ser favorit o no, no deixa de ser una etiqueta per a les portades. Per a nosaltres tot és futbol i tot pot passar.” Les blaugrana, de fet, arriben al xoc després d’haver passat contra l’Atlético en un partit en què el resultat no va reflectir la superioritat esperada. Per al Wolfsburg, en canvi, va ser un banquet (1-9 contra el Glasgow). “L’equip es va treure un pes de sobre després de guanyar contra l’Atlético. Sabíem que era el partit més difícil. Psicològicament estem preparades, tenim possibilitats de guanyar i els plantarem cara”, insisteix Cortés.

Hi haurà moltes diferències en el que es veurà en el terreny de joc respecte al partit contra l’Atlético de Madrid ja que no s’espera que el rival, el Wolfsburg, deixi tants espais al Barça. “Ens haurem d’adaptar a altres coses”, admet Cortés. “Contra l’Atlético, vam assumir més riscos, vam atacar amb més jugadores perquè elles n’acumulaven moltes al darrere. Caldrà construir els atacs i vigilar les seves transicions”, diu. La batalla en el mig del camp serà una de les claus del partit, amb un cara a cara entre la golejadora Pernille Harder –“és una superjugadora”, diu el seu entrenador, Lerch– i Hamraoui –“ha entès perfectament el nostre sistema”–, indica Cortés.

Serà important la nostra defensa. No hem de permetre que el rival tingui èxit en atac
Stephan Lerch
entrenador del wolfsburg
El Barça fa un joc basat en la possessió; per tant, és intrigant veure qui acaba tenint més la pilota
Stephan Lerch
entrenador del wolfsburg
Seran dos estils diferents. Intentarem mantenir el nostre joc, però el Wolfsburg té un gran equip
Caroline Graham Hansen
jugadora del barça
L’equip psicològicament està preparat, tenim possibilitats de guanyar i els plantarem cara
Lluís Cortés
entrenador del barça

El rival posa el focus en l’atac del Barça

“Estic segur que el Wolfsburg també té en compte les nostres fortaleses”, va dir el tècnic del Barça, Lluís Cortés, després d’assenyalar la potència ofensiva del Wolfsburg. A l’altra banda, el conjunt alemany no les té totes amb les jugadores diferencials blaugrana, que, tot i la manca d’encert en el partit contra l’Atlético, han sostingut en molts partits i eliminatòries l’equip. “És un equip molt talentós i qui tingui la pilota té la capacitat de marcar en qualsevol moment. Has de tenir en compte el seu atac, particularment el quartet amb Oshoala, Martens, Graham i Hermoso. Això és gran qualitat a Europa”, explica el tècnic del Wolfsburg, Stephan Lerch.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)