Barça

Tot obert als laterals

Situació als carrils. Semedo i Alba s’entreveuen com els laterals titulars amb Ronald Koeman, però el tècnic vol reforçar les bandes. Els fitxatges seran joves i de preu assequible

Com la majoria dels entrenadors, Ronald Koeman vol tenir totes les posicions del camp doblades i amb futbolistes que puguin crear dificultats als teòrics titulars de la posició. La competència fa millors els futbolistes i per aquest motiu el tècnic holandès vol sacsejar moltes de les zones del camp, sobretot aquelles que en les últimes temporades no han acabat de rendir tal com tothom esperava. I és innegable que el Barça ha tingut problemes als laterals en els últims temps. Sobretot a la banda dreta, on ningú s’ha consolidat des que va marxar Dani Alves, i des de fa menys, a la banda esquerra, amb la davallada en el rendiment de Jordi Alba.

En principi, tant Semedo com Jordi Alba parteixen com els teòrics titulars en els laterals en l’equip que té visualitzat Ronald Koeman, però en cap cas poden sentir-se així perquè la intenció del tècnic holandès és reforçar -los per posar les coses difícils a aquests dos jugadors. El president, Josep Maria Bartomeu, va assegurar que Semedo era intransferible, i és així perquè les negociacions per la seva renovació van per molt bon camí, però el Barça no descarta anar al mercat a la recerca d’un altre lateral que pugui disputar-li el lloc perquè els plans de Koeman, com abans els de Valverde, són que Sergi Roberto passi a jugar al mig del camp.

Precisament, el de Reus té pràcticament la continuïtat garantida en el dia d’avui, encara que des del club reconeixen que fa un mes hi havia moltes possibilitats que Sergi Roberto pogués marxar. Ara sembla que es quedarà, sempre que no arribi una oferta irrebutjable, cosa que no ha passat. El Manchester City és un dels clubs que havien mostrat interès en ell. Koeman, però, el vol en el seu projecte perquè valora el seu coneixement del sistema de joc del Barça i la seva polivalència. Com que no es compta amb Wagué, caldria rastrejar el mercat a la recerca d’un altre lateral. Per a la banda dreta, han sonat noms com De Sciglio, sobretot durant les negociacions amb la Juventus, i també Cancelo, futbolistes amb capacitat per posar les coses complicades a Semedo.

A l’esquerra, la situació és similar. Jordi Alba es quedarà, després que Koeman li comuniqués que comptava amb ell però que volia que recuperés el seu màxim nivell i que tingués un canvi d’actitud per tornar a ser aquell lateral incombustible a la banda, difícil de superar i que no tenia problemes físics. Per pressionar-lo, caldrà un futbolista que pugui oferir més que Junior Firpo, respecte al qual s’espera que algun club faci alguna proposta per endur-se’l. El Barça el voldria vendre per fer caixa.

Des de la direcció esportiva, però, tenen molt clar que tot està obert però que si reforcen aquestes posicions ho faran amb futbolistes joves i d’un preu assequible. En cap cas es pagarà moltíssim. Durant aquests últims dies han aparegut moltíssims noms en els mitjans; des de Tagliafico, de l’Ajax, fins a Gayà, del València; Angeliño, del Manchester City, o Estupiñán, que aquesta temporada ha jugat a l’Osasuna cedit pel Watford. Seria, segurament, l’opció més assequible.

L’escenari, però, està completament obert perquè el Barça, de moment, té l’apartat dels fitxatges aparcat en espera de les vendes. Des del club admeten que treballen “com bojos” pel que fa a la gestió de les sortides, que és l’objectiu prioritari per saber de quins recursos disposen per afrontar les entrades.

SEMEDO

Mai ha estat indiscutible, però Bartomeu el va declarar intransferible

BANDA DRETA

Falta una peça per complicar la vida a Semedo perquè Sergi Roberto serà mig

SERGI ROBERTO

Fa un mes el club tenia pensat que seria una de les vendes, però ara es quedarà

BANDA ESQUERRA

Koeman fa confiança a Alba però vol algú que el pressioni de veritat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)