Barça

Irreversible

El president del Barça ofereix la seva dimissió immediata a canvi de la continuïtat de Leo Messi i posa com a condició que sigui el mateix jugador qui digui públicament que la raó que el conduïa a marxar era únicament Bartomeu

El capità no està disposat a reconsiderar la seva decisió i té clar que vol tancar un cicle

Nou capítol en el cas Messi. Un d’aquells capítols densos que mereixen una menció especial dins del llibre, amb una lectura calmada i una posterior relectura. Capítol per llegir amb deteniment i saber llegir també entre línies. El cas és que Josep Maria Bartomeu està disposat a abandonar el FC Barcelona a canvi que Leo Messi reconsideri la seva posició i decideixi finalment fer marxa enrere i optar per quedar-se al club. Oferta ferma de Bartomeu, però tard. Res a fer. Sembla impossible o almenys molt difícil ara mateix que l’estrella argentina canviï d’opinió. Messi té coll avall que vol marxar del Camp Nou. Té presa la decisió. Ha triat. Irreversible.

El president, en una informació avançada per TV3 i posteriorment corroborada per aquest diari, estaria disposat a dimitir de forma immediata sempre que això garantís la continuïtat de Messi en el Barça. Carta a la desesperada. L’última carta, de fet. Bartomeu ofereix la seva cadira a canvi d’evitar la fuga del millor jugador de la història del club. El cap del president a les mans del capità. La pilota al terrat de Messi, si és que encara hi ha partit...

Bartomeu ofereix la seva dimissió irrevocable i hi posa una única condició: el president vol que Leo Messi comparegui públicament i digui que el problema és ell. Vol que el jugador digui als aficionats que la raó per la qual vol abandonar el Barça és el divorci amb Bartomeu.

La dimissió de Josep Maria Bartomeu no provocaria moviments d’agenda pel que fa a les eleccions. Marxaria ell però les eleccions a la presidència del FC Barcelona continuarien sent a la primavera i, tal com marquen els estatuts del club, amb l’adeu del màxim mandatari, seria aleshores l’actual vicepresident primer, Jordi Cardoner, qui assumiria les funcions de president fins a arribar al període electoral.

Ni Messi ni el seu entorn pròxim han mogut fitxa després del moviment de Bartomeu. Almenys per ara. No hi ha reaccions. Però sí que està previst que l’argentí parli pròximament. Diumenge està citat a la ciutat esportiva per sotmetre’s als tests PCR i dilluns assistirà al seu primer entrenament de pretemporada tal com estava previst en el calendari abans que la bomba informativa explotés. Parlarà. Abans o després. Fins ara el seu únic moviment ha estat a través de burofax, però hi ha pendent una comunicació per poder explicar obertament la seva versió.

El divorci entre Messi i la junta directiva és públic i notori. Però també sembla difícil que la sortida de Bartomeu sigui ara la clau mestra que garanteixi la continuïtat de Messi. L’equació seria massa senzilla. Més enllà de la figura de Bartomeu, Messi no creu en la gestió dels altres membres d’aquesta junta i està allunyat del nou projecte esportiu de Ronald Koeman. La forma com el club ha comunicat al seu amic Luis Suárez que no compta amb ell per a la pròxima temporada ha estat la gota que ha fet vessar el got, però pesa, i molt, també el dolorós 2-8 contra el Bayern de Munic. El problema de Messi amb el Barça va més enllà de la figura de Bartomeu. Messi està desencisat. Les últimes desfetes europees contra la Juve, la Roma, el Liverpool i el Bayern no estan digerides i tampoc el fet que el club preferís apostar per Griezmann i no fer un esforç pel retorn de Neymar. Massa cadàvers sota la catifa. Messi vol guanyar una altra Champions i vol arribar en plenes condicions al mundial de Qatar del 2022 i considera que el seu cicle al Barça després de setze temporades està esgotat. Vol un projecte nou i el projecte del Manchester City amb Pep Guardiola l’ha seduït.

Si no hi ha un canvi de guió radical en tot aquest assumpte, com sí que va succeir temps enrere amb el seu retorn a la selecció després d’haver anunciat que no vestiria més la samarreta del seu país, Leo Messi no jugarà més amb el Barça. La notícia avançada per TV3 i ratificada per L’Esportiu és certa. Bartomeu no vol ser el president que va deixar escapar Messi i que això quedi escrit en la història, però sembla que no hi ha marxa enrere. Josep Maria Bartomeu està disposat a parlar cara a cara amb Leo Messi per fer-lo canviar d’opinió i li transmetrà personalment la seva oferta, però el destí de tots dos sembla ja escrit.

NOMÉS ELL

Bartomeu dimitiria però la resta de la junta continuaria fins a les eleccions

CONVERSA OBLIGADA

El president vol parlar cara a cara amb Messi, més enllà del burofax

EL CITY L’ESPERA

Messi té coll avall que vol marxar i a Manchester ja l’esperen amb els braços oberts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)