Barça

Tebas, aliat de Bartomeu

LaLiga es defineix a favor del Barça en la pugna amb Leo Messi i avisa que només tramitarà la baixa federativa del jugador si s’abonen els 700 milions d’euros de la clàusula de rescissió

El capità, com ja havia avisat, no es presenta a la ciutat esportiva i no passa el test PCR

En temps de batalla, aliances imprevisibles. A Josep Maria Bartomeu li ha sortit un aliat inesperat en aquesta partida d’escacs Messi-Barça. Javier Tebas ha estat l’últim actor a entrar en escena en aquest serial. LaLiga ha pres partit en el conflicte amb majúscules de l’estiu i ho ha fet a favor del FC Barcelona. La patronal va emetre ahir un comunicat oficial en què a grans trets manifesta que Leo Messi té contracte en vigor amb el Barça fins al 2021 i recorda que la seva clàusula de rescissió és de 700 milions d’euros. LaLiga, a més, avisa que no farà efectiva la baixa federativa del futbolista si no queda abonada aquesta quantitat.

El comunicat diu el següent: “El contracte és actualment vigent i té una clàusula de rescissió aplicable en el cas que Lionel Andrés Messi decidís instar l’extinció unilateral anticipada de dit contracte, efectuada d’acord amb l’article 16 de Reial decret 1006/1985, de 26 de juny, pel qual es regula la relació laboral especial dels esportistes professionals”, i “en compliment de la normativa aplicable, i seguint el procediment que correspon en aquests supòsits, LaLiga no efectuarà el tràmit de visat previ de la baixa federativa al jugador si aquest no ha abonat prèviament l’import de la clàusula”.

L’entrada en joc de LaLiga és un nou ingredient dins d’una olla que fa dies que bull, i ara tot indica que la cosa anirà per llarg. De moment ahir el capità del Barça va complir la seva promesa i no es va presentar a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí. Messi estava citat a quarts d’onze del matí per sotmetre’s al test PCR, però tal com el seu entorn pròxim ja havia comunicat al club, no hi va fer acte de presència. Els primers d’arribar a les instal·lacions blaugrana van ser Jordi Alba i Martin Braithwaite. També va presentar-s’hi Luis Suárez tot i saber que Ronald Koeman no compta amb ell en el nou projecte, però ni rastre del seu amic i veí.

El fet de no sotmetre’s a la prova de detecció de Covid-19 impossibilita de retruc que Messi estigui present avui a la tarda en el primer entrenament de pretemporada que Ronald Koeman dirigirà a la ciutat esportiva Joan Gamper. Encara que el futbolista fes marxa enrere i s’ho repensés, el fet de no haver passat el test PCR impediria la seva presència. En aquest sentit, l’estricte protocol sanitari implementat per LaLiga és clar.

Trobada a la vista

Arribats a aquest punt de la pel·lícula, només hi ha tres camins possibles: que Leo Messi s’acabi quedant (cosa difícil), que el nou club de destí aboni la clàusula de 700 milions d’euros (cosa impossible) o que el litigi acabi en una sortida pactada o als tribunals. Aquesta tercera via és ara mateix la més probable. El club fins ara s’ha mostrat inflexible i no està obert a negociar una sortida i, per tant, tot indica que si no hi ha un canvi de rumb radical l’afer es traslladarà dels despatxos als jutjats.

Si no hi ha una sortida pactada, Messi té previst demanar el traspàs a la FIFA i la rèplica del Barça seria immediata i portaria el cas als jutjats per trencament de contracte laboral.

L’estat de bloqueig de la situació exigeix converses entre les dues parts de manera obligada, però ara per ara només hi ha hagut contactes telefònics i via burofax. L’esperada trobada entre Jorge Messi i Bartomeu tindrà lloc aquesta setmana. Algunes informacions parlen d’una reunió possiblement dimecres.

AVUI TAMPOC

Messi no assistirà aquesta tarda (17.30 h) al primer entrenament amb Ronald Koeman

REUNIÓ IMMINENT

La reunió obligada entre Bartomeu i Jorge Messi podria ser dimecres

El president d’Argentina el vol a Newell’s

Alberto Fernández, president de l’Argentina, ha manifestat en les últimes hores que si Leo Messi no acaba la seva carrera esportiva al Camp Nou, hauria d’acabar-la al seu país natal i fitxar pel Newell’s Old Boys: “Ets al cor de tots nosaltres. Mai t’hem vist jugar a la nostra terra, done’ns aquest gust i vine a jugar a Newell’s, el teu club”. “Si Messi no es retira en el Barça, ho hauria de fer a Newell’s igual que Bielsa”, ha explicat el mandatari argentí en declaracions a la televisió C5N.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)