Barça

Camí invers

Ivan Rakitic enceta l’operació sortida i serà el primer dels futbolistes descartats per Ronald Koeman a abandonar el club

El croat tornarà al seu estimat Sánchez Pizjuán, d’on va marxar el 2014 per fitxar pel Barça. El futbolista ha passat la corresponent revisió mèdica i ahir a la tarda ja no es va entrenar a les ordres de l’holandès

Ivan Rakitic és el primer dels futbolistes descartats per Ronald Koeman que fa les maletes. Adeu després de sis temporades al Camp Nou. Rakitic tanca el cercle i torna a casa. Camí de tornada cap a Sevilla. En espera de veure com es resol el futur incert d’homes com ara Luis Suárez, Arturo Vidal o Samuel Umtiti, Koeman ja té un problema menys. El migcampista croat, a qui encara quedava un any de contracte amb el Barça, jugarà al Sevilla almenys les dues pròximes temporades, amb opció a una tercera en funció de quin sigui el seu rendiment.

Rakitic torna al Sánchez Pizjuán després de triomfar al Barça. És l’home escollit per Monchi i Julen Lopetegui per cobrir la baixa deixada per Éver Banega, que ha marxat al futbol àrab. El croat arriba com a quart reforç, després que el Sevilla hagi exercit l’opció de compra per Suso, fins ara propietat del Milan, hagi fitxat Óscar Rodríguez, propietat del Real Madrid i que la temporada passada va jugar al Leganés, i hagi arribat a un acord amb el Girona per a la contractació del porter Yassine Bounou per uns 4 milions d’euros.

L’internacional croat va acomiadar-se diumenge dels seus companys i ahir va superar la protocol·lària revisió mèdica. Ho va fer a Barcelona. A la tarda, i amb el permís del club, ja no va participar en el primer entrenament de la pretemporada dirigit per Koeman. El seu cap i el seu cor ja són a Sevilla. Rakitic s’incorporarà a la dinàmica sevillista el dia 6. En ment, una data: el 3 de gener. Rakitic canvia el clàssic Barça-Madrid del 24 d’octubre pel derbi andalús Betis-Sevilla. Primer round, al Benito Villamarín. El seu redebut amb el Sevilla serà en la jornada 3 contra el Cadis.

Tretze títols

Rakitic tanca una etapa al Barça plena d’èxits, amb un final, això sí, poc desitjat. Sense cap reconeixement del públic blaugrana al Camp Nou per culpa de la pandèmia i amb el dolorós 2-8 contra el Bayern clavat en l’ànima. A l’altre costat de la balança, un record més dolç: el seu gol en la final de la Champions del 2015 a Berlín contra la Juve, en l’últim gran èxit europeu del Barça.

Com a blaugrana, Ivan Rakitic ha aixecat 13 títols. A banda de la Champions de Berlín, ha guanyat quatre lligues, quatre copes del rei, dues supercopes d’Espanya, una supercopa d’Europa i un mundial de clubs. Amb més de 300 partits amb la samarreta del Barça, Rakitic és el quart estranger amb més partits jugats en la història del club. Com a blaugrana ha marcat un total de 35 gols. Amb el Sevilla Rakitic va marcar un total de 32 gols en les tres temporades que va militar al club andalús (2011-14).

Rakitic, tot i haver jugat la meitat de temporades al Pizjuán que al Camp Nou, sempre ha considerat Sevilla la seva terra d’acollida. Allà va conèixer la seva actual parella, Raquel Mauri, i va fer el seu gran salt futbolístic després d’haver estat anteriorment al Basilea i al Schalke 04.

Amb l’adeu de Rakitic, el Barça s’estalviarà la fitxa salarial del jugador, d’uns 8 milions d’euros. Les xifres oficials de l’operació no han transcendit, però algunes informacions que arriben des de Sevilla assenyalen que el club andalús no pagaria un preu fix pel traspàs, sinó que el Barça cobraria a través de variables, segons quin sigui el rendiment de Rakitic al Sevilla i també segons els èxits esportius del club andalús.

ETAPA D’ÈXIT

Marxa del Barça havent aixecat 13 títols, entre els quals, la Champions de Berlín del 2015

ENTRE ELS MILLORS

Quart estranger amb més partits, només superat per Messi, Alves i Mascherano

OPERACIÓ

El Barça es conforma a estalviar-se la fitxa del jugador (uns 8 milions)

Messi no s’entrena i el seu cosí diu que voldria veure’l en el City o el PSG

Dins de l’Univers Messi, tots els ulls continuen posats en la imminent reunió que hi ha d’haver entre el president, Josep Maria Bartomeu, i el pare del futbolista. Jorge Messi encara no ha viatjat de Rosario a Barcelona, però la seva arribada s’espera que es produeixi en els pròxims dies. Mentre no arriba aquesta trobada, tots els focus van apuntar ahir a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí. Ni rastre de Leo Messi en el primer entrenament de la pretemporada programat i dirigit per Ronald Koeman. Era d’esperar. Diumenge Messi ja no va presentar-se a les proves del test PCR i ahir tampoc se l’esperava en la primera sessió preparatòria.

I mentre el jugador continua tensant la corda, qui sí que ha parlat és el seu cosí Maxi Biancucchi: “M’agradaria veure’l en un equip que jugui bé. De tots els que han sonat fins ara, crec que encaixaria en el Manchester City, però també en el PSG. Haurem d’esperar. Allà on vagi, que sigui feliç”, ha manifestat en les últimes hores al programa Los unos y los otros de Radio Continental, a l’Argentina. “Si Messi fos feliç a Barcelona, no se’n voldria anar”, assegura Biancucchi.

La seva ha estat l’única veu de l’entorn familiar proper a Messi que ha parlat públicament des de l’enviament del famós burofax.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)