Barça

A foc lent

La plantilla 2020/21. Es treballa primer en les sortides, mentre tothom està pendent del desenllaç del cas de Messi, que podria quedar-se

A foc lent. Així està confeccionant la secretaria tècnica blaugrana que dirigeix Ramon Planes la plantilla per a la temporada 2020/21. El nou entrenador, Ronald Koeman, ha demanat reforçar un parell o tres de posicions. Un central, un davanter centre i un migcampista són les seves peticions, amb els noms d’Eric Garcia, Lautaro Martínez, Memphis Depay i Wijnaldum sobre la taula. “Abans de fitxar, han de sortir futbolistes, s’ha d’alleugerir la massa salarial”, repeteixen tant des de la direcció esportiva com des de l’àrea econòmica. “Encara queda temps. Hi ha temps fins al 5 d’octubre i el Barça no comença la lliga fins al 27 de setembre”, continuen. I així és. Parlant del primer equip, al club estan ara centrats en dos temes: donar sortida als jugadors amb què Koeman no compta i, sobretot, la resolució del cas Messi, que continua en punt mort.

El cas Messi va viure ahir un nou capítol, el segon des que Jorge Messi, pare i representant del jugador, va arribar dimecres a Barcelona des de Rosario. Jorge Messi i el seu fill van dinar ahir plegats en companyia de Rodrigo, germà del capità blaugrana. Ho van fer a la casa que el futbolista té a Castelldefels, allà on al matí es va veure el futbolista jugant a pàdel amb Luis Suárez i Pepe Costa. Jorge va explicar a Lionel tot el que havia passat en la reunió mantinguda dimecres amb el president del Barça, Josep Maria Bartomeu. La trobada no va servir per acostar posicions. Bartomeu insisteix a no deixar marxar l’argentí. El considera fonamental per al nou projecte de Koeman. Li va oferir una renovació de dos anys i té molt clar que encara té un any més de contracte i que, si vol marxar, només ho farà si algú paga la seva clàusula de rescissió de 700 milions d’euros. Els Messi van donar per acabada la seva vinculació amb el Barça el 25 d’agost. Leo ja no es considera jugador blaugrana, però vol negociar una sortida pactada amb el club perquè sap que, si no és així, el Barça el denunciarà a ell i al club on vagi. I aquí l’argentí hi té un problema greu, perquè cap club vol arriscar-se que un jutge li faci pagar en un futur una gran quantitat de diners. Així li ho transmès, per exemple, el Manchester City, destinació més que probable de Messi.

Amb les posicions enrocades i després de consultar durant el matí amb els seus advocats, ha crescut en les últimes hores la possibilitat que Messi reculi. Ho van assegurar a l’Argentina i el seu pare no ho va descartar. Bartomeu s’ha convertit en un mur i Messi podria jugar aquesta temporada en el Barça i quedar lliure el 30 de juny del 2021. Acomiadar-se com cal de l’afició i ser lliure per decidir el seu futur. Aquesta semblaria la posició per la qual apostaria més el seu pare, però no hi ha res decidit, perquè el jugador continua optant per marxar aquest mateix estiu. No el convenç el nou projecte esportiu i ja no es creu el president Bartomeu. L’argentí, que no ha parlat des del 2-8 contra el Bayern, té previst parlar ben aviat.

I mentre s’espera el desenllaç del cas Messi, cabdal per al Barça, la secretaria tècnica treballa en l’operació sortida. Després de la marxa de Rakitic al Sevilla per un milió i mig d’euros més 9 en variables, Arturo Vidal pot ser el següent dels jugadors descartats per Koeman a sortir. El xilè té pràcticament tancat un acord amb l’Inter de Milà per a dues temporades. Marxaria, com Rakitic, per una quantitat simbòlica i negocia amb el Barça la renúncia a l’any de contracte que li queda. El Barça vol que ho faci a canvi de la carta de llibertat. També gratis o per una quantitat simbòlica marxarien Luis Suárez i Umtiti. L’uruguaià té avançat un acord amb la Juventus i el francès, eternament lesionat i renovat fins al 2023 sabent que tenia problemes de genoll, no té ofertes. A més, caldrà resoldre el futur dels jugadors que van tornar de cessions i que difícilment vestiran de blaugrana la temporada vinent. Aquest és el cas de Miranda, Oriol Busquets, Rafinha, Wagué, Todibo, Aleñà i Matheus Fernandes. També cal gestionar els casos de Braithwaite i Junior Firpo, tots dos en el mercat. De moment, el Barça va comunicar ahir el traspàs del lateral dret del filial Dani Morer al Famalicão per 400.000 euros i el 45% d’una futura venda.

LES BAIXES

Arturo Vidal, que marxaria amb la carta de llibertat, pot ser el següent a sortir

MESSI

Es va trobar amb el seu pare. Aposta per marxar, però podria recular
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)