Barça

Coutinho busca una segona oportunitat

Retorn. El brasiler, una vegada acabada la seva cessió al Bayern, s’incorpora a la pretemporada del Barça quatre dies abans del previst

L’últim contacte que havia tingut Philippe Coutinho amb el Barça havia estat el 14 d’agost passat a l’estadi Da Luz de Lisboa. El brasiler va marcar els dos últims gols de l’humiliant 2-8 que el Bayern de Munic va aconseguir contra l’equip de Quique Setién en els quarts de final de la Champions. Fins ahir.

Després d’acabar guanyant el triplet amb l’equip alemany, Coutinho es va presentar ahir a la ciutat esportiva Joan Gamper per començar la pretemporada a les ordres de Ronald Koeman una vegada finalitzada la seva cessió al Bayern i que els bavaresos decidissin no fer ús de l’opció de compra de 120 milions d’euros que tenien pel brasiler. Coutinho tenia permís fins al 8 de setembre, però ha preferit tornar abans perquè vol convèncer Koeman que té un lloc en el seu nou projecte. Ahir va començar a entrenar-se en solitari, com marquen els protocols sanitaris.

La primera idea del club era vendre Coutinho, però sabent que difícilment cap altre equip pagarà els 80 milions d’euros que es demanen per ell, la direcció esportiva va parlar amb el nou entrenador, que està convençut de poder treure al brasiler el suc que el Barça estava segur que tenia quan el va fitxar del Liverpool el mes de gener del 2018 per 120 milions d’euros fixos més 40 en variables, el fitxatge més car de la història del club blaugrana.

Coutinho va estar una temporada i mitja al Barça, i el seu rendiment va anar de més a menys. Va jugar 22 partits en la primera temporada de blaugrana, en què va fer deu gols i va repartir cinc assistències. Va guanyar la lliga i la copa, fent un gol de penal en la golejada contra el Sevilla (5-0), un penal que li va cedir Leo Messi, amb qui s’avenia molt. En el segon curs, va començar sent titular i va acabar sent suplent, enfrontant-se inclús a un sector de l’afició que el va xiular. Va participar en 54 partits i va marcar onze gols, i el club va decidir que el millor era desprendre’s del jugador, sobretot després de l’arribada d’Antoine Griezmann. No es va trobar comprador i va acabar cedit al Bayern, equip amb el qual ha jugat 38 partits, ha marcat onze gols i ha repartit sis assistències.

De retorn a Barcelona, mirarà d’aprofitar la segona oportunitat que està disposat a donar-li Ronald Koeman.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)