Barça

Es queda (per força)

Leo Messi tanca el serial i confirma la seva continuïtat al Barça

Acusa Bartomeu de mentider i assenyala el club per la falta d’un projecte esportiu sòlid

Lionel Messi es queda al Barça. Final del serial. S’han acabat les especulacions, els rumors i la incertesa. Ja hi ha resposta oficial. El capità vestirà de blaugrana aquesta temporada 2020/21. El final del conte desitjat per Ronald Koeman. Potser l’únic protagonista feliç ara mateix en tota aquesta pel·lícula rocambolesca. Perquè Leo Messi continuarà, sí, però es queda a contracor, perquè el seu desig era clarament marxar del Camp Nou. Messi es queda obligat per un contracte i per la famosa data del 10 de juny, i perquè no vol anar a judici contra el club que li ha donat tot com a professional i com a persona. Messi volia marxar, però es quedarà retingut per les circumstàncies i per evitar entrar en el pantanós terreny dels jutjats, cosa que embrutaria encara més una relació d’amor, la seva, amb el seu Barça, que després de tot aquest espectacle dantesc d’aquestes dues últimes setmanes protagonitzat per tots els implicats queda molt i molt ressentida. Hi ha fractura. I és que ara mateix hi ha sensacions contraposades en el cor del barcelonisme. Felicitat absoluta per continuar gaudint del millor futbolista de tots els temps i decepció per la gestió i les maneres de tot plegat. No ha agradat l’afer burofax, ni el silenci de Messi durant dies. Però si hi ha alguna cosa que preocupa realment el barcelonisme és el nou projecte esportiu. Sense Messi abans i amb Messi ara. Preocupa el Barça.

La bomba informativa

“Continuaré al Barça i la meva actitud no canviarà per més que hagi volgut marxar. Donaré el millor de mi. Sempre vull guanyar, soc competitiu i no m’agrada perdre mai. Sempre vull el millor per al club, per a la plantilla i per a mi. Hi ha un entrenador nou i una idea nova; això és bo, però després cal veure com respon l’equip i si això ens donarà prou per competir”, explicava ahir Messi en l’entrevista concedida en exclusiva a Goal.com, on va acabar revelant el seu futur.

La publicació de l’entrevista, gravada, va arribar puntualment a les sis de la tarda. Va ser el moment àlgid d’un dia realment frenètic, amb comunicats i contrarèpliques. El pare del jugador, Jorge Messi, va estar reunit amb els advocats durant tot el matí a la seu de la Fundació Leo Messi i al migdia feien públic un comunicat enviat a la seu de LaLiga en què negaven que la clàusula de 700 milions d’euros estigués encara vigent. Va ser la resposta de l’entorn de Messi al comunicat que Javier Tebas i la patronal van emetre dies enrere i en què prenien partit a favor del Barça en tot aquest assumpte. Minuts després de la carta signada per Jorge Messi, LaLiga tornava a respondre i es tornava a situar al costat del club per segona vegada en pocs dies. I a la tarda, la bomba. Bomba en forma d’entrevista. Inevitable teletransportar-se mentalment al 2018 i al xou muntat per Griezmann en el seu dia.

Bartomeu i el projecte

Messi reconeix que el 2-8 a Lisboa contra el Bayern el va ferir en l’ànima, però la decisió de sortir del Barça l’ha estat meditant tot aquest any. I l’argentí apunta en dues direccions. Lamenta la falta d’un projecte esportiu sòlid des de la direcció esportiva i assenyala amb el dit Josep Maria Bartomeu. Messi diu que s’ha sentit enganyat. “Li vaig dir, al club i sobretot al president, que volia marxar del Barça. Li he estat dient tot l’any. Creia que era el moment de fer un pas al costat. Creia que el club necessitava més gent jove, gent nova, i pensava que s’havia acabat la meva etapa a Barcelona sentint-ho moltíssim perquè sempre havia dit que volia acabar la meva carrera aquí. Ha estat un any molt complicat, vaig patir molt als entrenaments, als partits i al vestidor. S’ha fet tot molt difícil i va arribar un moment que em vaig plantejar buscar nous objectius, nous aires. No va ser a causa del resultat de la Champions contra el Bayern, la decisió feia molt de temps que la pensava. El president sempre em va dir que jo a final de temporada podia decidir si volia marxar o si em volia quedar i no ha complert la seva paraula.”

“És clar que em va costar molt decidir-me. Això no ve del resultat contra el Bayern, ve de moltes coses. Sempre vaig dir que volia acabar aquí a Barcelona. Que volia un projecte guanyador i guanyar títols amb el club per continuar engrandint la llegenda del Barça pel que fa a títols. I la veritat és que fa temps que no hi ha projecte ni hi ha res. Es van fent jocs malabars i es van tapant forats a mesura que van passant les coses.”

“Quan vaig comunicar la decisió a la meva dona i als meus fills va ser un drama terrible. Tota la família plorant, els meus fills no volien anar-se’n de Barcelona. Vaig mirar més enllà i vull competir al màxim nivell, guanyar títols, competir en la Champions. Almenys competir-la i que no ens passi com a Roma o Liverpool o Lisboa. Jo pensava que quedava lliure. El president sempre havia dit que a final de temporada jo podia decidir si em quedava o no i ara s’agafa al fet que no ho vaig dir abans del 10 de juny quan resulta que el 10 de juny estàvem competint per la lliga enmig del virus aquest de merda. El president em va dir que per marxar havia de pagar 700 milions d’euros o anar a judici. Però jo no aniria a judici contra el Barça mai perquè és el club que estimo, que m’ho va donar tot des que vaig arribar, és el club de la meva vida, tinc feta aquí la meva vida, el Barça m’ho va donar tot i jo li ho he donat tot.”

LES DURES FRASES DE LEO MESSI

El president em va dir que a final de temporada jo podia decidir si marxava o seguia i no ha acabat complint la seva paraula
Fa temps que no hi ha projecte ni hi ha res. Es van fent jocs malabars i es van tapant forats a mesura que van passant les coses
25 d’agost
Es fa públic que Messi ha enviat un burofax al club en què expressa la seva voluntat d’abandonar el Barça amb la carta de llibertat. Primers rumors sobre l’interès del City.
26 d’agost
Ramon Planes, durant la presentació de Trincão, diu que el club no preveu la sortida de Leo Messi.
27 d’agost
Moviment de Bartomeu. El president ofereix el seu cap a canvi que Messi es quedi, però li demana que digui públicament que ell és el problema.
28 d’agost
Predisposició de l’entorn de Messi a buscar una sortida pactada. El PSG també apareix en escena.
29 d’agost
Es fa públic que Messi no es presentarà a fer els tests PCR. Entén que no hi ha vincle laboral.
30 d’agost
Messi no es presenta a la ciutat esportiva. LaLiga emet un comunicat en què adverteix que l’única via per sortir del Barça és abonar els 700 milions d’euros de la clàusula.
31 d’agost
Messi no es presenta al primer entrenament de l’era Koeman.
1 de setembre
Jorge Messi vola de Rosario a Barcelona.
2 de setembre
Reunió infructuosa Bartomeu-Jorge Messi, que acaba sense cap tipus d’acord.
3 de setembre
Continuen les converses entre Messi, el seu pare i els advocats. Dia de molts dubtes.
4 de setembre
Leo Messi comunica a les 18h a través de ‘Goal.com’ que continua al Barça. Al matí, batalla de comunicats entre Jorge Messi i LaLiga.

Alegria de Laporta i Víctor Font

L’oficialitat de la continuïtat de Leo Messi va comportar lògicament multitud de reaccions arreu del món. Com era lògic, també va generar reaccions entre les persones implicades en la cursa electoral. És el cas de Víctor Font. El precandidat va citar la frase de Messi sobre la falta d’un projecte i li va allargar la mà via Twitter: “Només amb un projecte sòlid, ben treballat, superarem els reptes de futur. Reconstruïm el Barça.” El text anava acompanyat d’una foto de Messi i de Xavi Hernández.

Joan Laporta també va dir-hi la seva: “Magnífic, Leo, sàvia decisió i molt ben explicada. I ara a continuar lluitant per tornar a guanyar i seguir fent història. Avui, Messi, ens has donat una alegria més, al barcelonisme!”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)