Dolça ressaca
Després de la repercussió mundial del desenllaç del cas Messi, el club vol asserenar els ànims i no té previst sancionar l’argentí
Koeman l’espera demà a la ciutat esportiva
Dia 2 postparaula de Messi. Amén. Calma. Serenor. Almenys en aparença. Perquè s’ha superat una pantalla important, sí, però el problema de fons continua latent, perquè Messi no se sent identificat ni amb aquest projecte esportiu ni amb aquesta directiva. Petita treva en tot cas. Ja és alguna cosa. El barcelonisme s’ha despertat, avui, encara embriagat per la pluja de sensacions que va generar, divendres, l’anunci de Leo Messi. Es queda. Però es queda obligat per les circumstàncies. El culer seguirà assaborint, aquesta temporada, el futbol del millor futbolista del món, però ho farà conscient que, si no hi ha un canvi d’opinió radical per part de Messi d’aquí al final de curs –els camins del senyor són inescrutables–, aquesta serà, molt probablement, la seva última temporada al Camp Nou i l’any que ve marxarà de franc, sense que cap data, ni clàusula, ni contracte ho impedeixi.
De moment, però, tranquil·litat. Ahir, va ser un dia de digestió lenta. Tocava pair tot el que va succeir divendres, que no va ser poc. Dia complex amb carta de Jorge Messi a Javier Tebas, posterior resposta de LaLiga a l’entorn Messi i resolució final del serial de l’estiu en format entrevista. Tres en un. Tancat el cas Messi, ahir i avui són dies per a la reflexió. Perquè, demà, la notícia tornarà a ser a la ciutat esportiva amb el retorn de Leo Messi a la disciplina del primer equip. Fotografia molt buscada.
El Barça va tancar, ahir, la primera setmana d’entrenaments de la pretemporada amb Koeman. Ho va fer amb les novetats de Pedri, Riqui Puig, Aleñà, Miranda i Iñaki Peña, després d’aprovar amb la sub-21 el test contra Macedònia per 0-1. També va tornar a exercitar-se en solitari Philippe Coutinho per segon dia consecutiu. Avui, Ronald Koeman ha donat festa a la plantilla i serà demà quan està previst que reaparegui Messi. El capità s’incorporarà a la disciplina blaugrana una setmana més tard que la majoria dels seus companys, i ho farà després d’haver superat el test PCR per detectar el coronavirus, condició indispensable per tornar als entrenaments, com marca l’estricte protocol de LaLiga.
L’altra gran imatge serà tornar a veure Leo Messi defensant la samarreta del Barça. Podria ser dissabte 12 contra el Nàstic, en el primer test de la pretemporada, o bé el dia 16 contra el Girona, segons quines siguin les seves sensacions físiques. Messi va amb retard pel que fa als entrenaments grupals, però és cert que ha estat treballant al gimnàs al seu domicili els últims dies, com va fer durant el passat confinament.
Rebaixar la tensió
Després de la repercussió mundial que ha tingut tot el cas Messi, ara, la idea del club és mirar de rebaixar la tensió. Per aquest motiu s’ha decidit no sancionar Messi per haver-se saltat una setmana d’entrenaments. No se li obrirà expedient ni tindrà cap multa econòmica, com sí va tenir, per exemple, Arthur Melo abans de marxar a la Juventus. Des del club entenen que això no faria res més que tornar a posar benzina a una situació ja prou delicada i prefereixen mirar cap a un altre costat. Hi ha voluntat d’estendre nous ponts de diàleg. Per ara, ahir, primer gest amable del club cap a la seva estrella. En un món en què tots els detalls estan cuidats fins a l’extrem, no sembla casual que, ahir, les xarxes socials del club destaquessin com a gol del dia el marcat precisament per Leo Messi contra l’Estudiantes en la final del mundial de clubs del 2009. Gol icònic per excel·lència. Amb el pit. Un dels més mítics de Messi amb la samarreta del Barça.
Tampoc és casual que Messi hagi tornat a mostrar-se actiu als seus perfils a les xarxes les últimes hores. Després de setmanes de silenci absolut, i de tancar la carpeta sobre la seva continuïtat, ahir, l’astre argentí va publicar una imatge en el seu perfil d’Instragram en què apareixen els seus tres fills somrient. Segurament, són tres de les persones més felices amb la continuïtat de Leo Messi a Barcelona. Tal com va confessar el mateix Leo, cap dels seus tres fills volia sentir a parlar d’un possible adeu del Camp Nou i de Castelldefels.
Picada d’ullet per part del club
L’endemà de la confirmació de la continuïtat de Leo Messi en el Barça, el club va recordar a les seves xarxes socials el mític gol de l’argentí, amb el pit, en la final del mundial de clubs del 2009 contra l’Estudiantes, un dels més icònics de la seva carrera. No sembla casual.
De Jong: “Em fa feliç que Messi es quedi”
Qui també ha parlat en referència al fet que Messi acabi complint el seu contracte amb el Barça és el seu company de vestidor Frenkie de Jong: “Em fa molt feliç que Messi continuï en el Barça, perquè és el millor del món i això ens fa millor a tots”, admetia l’holandès després de l’Holanda-Polònia de la lliga de les Nacions.
Luis Enrique: “Els clubs estan per davant de les persones”
Luis Enrique, que va viure moments intensos en la seva relació personal amb Messi les tres temporades que van coincidir en el Barça (2014-17), ha estat una de les últimes veus autoritzades a valorar la continuïtat del futbolista. L’actual seleccionador ho té clar i anteposa sempre el club per davant de les individualitats: “Crec que els clubs estan per damunt de les persones. Leo ha fet que el Barça creixi de manera exponencial gràcies al seu rendiment. M’hauria agradat més un acord amistós. Però, tard o d’hora, Messi deixarà el Barça. Serà una pena el dia que marxi, perquè perdrem una meravella de jugador, però el club seguirà guanyant títols sense Messi i Messi seguirà sent meravellós si marxa”, confessava en la prèvia de l’Espanya-Ucraïna d’avui (20.45 h) de la lliga de les Nacions.