Barça

Vidal, el segon

Després de la marxa d’Ivan Rakitic al Sevilla, ara el Barça centra els esforços a tancar l’adeu del xilè, que podria renunciar a l’any que li queda de contracte per facilitar la seva sortida a l’Inter

Luis Suárez i la Juve continuen pendents de l’examen B1 que ha d’aprovar l’uruguaià i Umtiti és receptiu a un retorn a Lió

El Barça no tancarà cap més fitxatge fins que l’operació sortida agafi protagonisme real. De tots els futbolistes descartats per Ronald Koeman, fins ara només s’ha fet oficial la marxa d’Ivan Rakitic al Sevilla. El següent serà Arturo Vidal. A l’internacional xilè l’esperen a Milà des de fa dies. Segons una informació de La Gazzetta dello Sport, Vidal hauria acceptat finalment renunciar a la fitxa que li pertocava en el seu últim any al Barça per facilitar la seva sortida. Aquest era un dels punts que fins ara bloquejaven la situació entre el Barça, l’Inter i el futbolista, que encetarà així la seva segona aventura italiana, després de la seva anterior etapa a la Juventus (2011-15).

Arturo Vidal va entrenar-se ahir amb normalitat a la ciutat esportiva amb els qui encara són els seus companys, en espera de certificar la seva sortida. Qui també es va entrenar en doble sessió és Luis Suárez. L’uruguaià també té a punt les maletes. L’esperen a Torí. Tercer moviment Barça-Juve en aquest mercat d’estiu, després de les operacions d’Arthur i Pjanic. En el cas de Suárez, l’operació serà similar a la d’Ivan Rakitic, és a dir, que el Barça es conforma a estalviar-se l’alta fitxa del charrúa. La Juve pagarà un fix simbòlic, com el Sevilla va fer amb Rakitic, i la resta serà pagat a través de variables. A Itàlia fa dies que es dona per fet l’acord entre el jugador i el club (dos anys de contracte i un mínim de 6,5 milions d’euros de salari, que podria arribar als 10 milions en funció del rendiment).

L’operació continua pendent del famós examen B1 d’italià que Suárez ha d’aprovar per evitar ocupar plaça d’extracomunitari. Els rumors d’un hipotètic interès de la Juve per repescar Morata han obligat el vicepresident Pavel Nedved a trucar personalment a Suárez per tranquil·litzar-lo. Ell continua sent la prioritat i el 9 que vol a la Juve.

Més complicada és la sortida de Samuel Umtiti. Els seus eterns problemes al genoll ho compliquen tot. Koeman no el vol a la plantilla i el Barça va desesperat per intentar col·locar-lo. La jugada mestra seria poder-lo incloure dins el fitxatge de Memphis Depay per abaratir costos. Umtiti veuria amb bons ulls tornar a l’Olympique de Lió, l’equip que li va servir de trampolí el 2016 per acabar aterrant a Barcelona. Seria un hàbitat ideal per tornar a sentir-se futbolista després de les dues últimes temporades al Camp Nou, senzillament per oblidar. A Lió preocupa lògicament l’estat físic del central.

Pjanic, negatiu per fi de Covid-19

Bones notícies per a Miralem Pjanic. El futbolista bosnià, disset dies després que donés positiu en la prova PCR, ha donat negatiu per fi en el test al qual s’ha sotmès en les últimes hores i això permetrà que pugui volar cap a Barcelona i incorporar-se així a la pretemporada del Barça. L’exjugador de la Juventus va donar positiu en coronavirus el dia 22 d’agost i des de llavors ha hagut d’estar dues setmanes en quarantena, tal com marca el protocol de sanitat en aquests casos. Aquesta circumstància li havia impedit fins ara iniciar el seu nou cicle com a blaugrana, i també s’ha perdut el doble enfrontament contra Itàlia i Polònia en la Nations League.

Messi i Coutinho, alliberats de la sessió de la tarda

Lionel Messi no es va entrenar ahir a la tarda. L’argentí es va estalviar la doble sessió programada per Koeman en aquest segon dia de feina de la setmana. L’holandès va alliberar el capità de l’entrenament de la tarda per no carregar-lo físicament en excés en aquest inici de la pretemporada, ja que la d’ahir era tot just la segona jornada de treball a la ciutat esportiva per a un Messi que al matí sí que es va exercitar amb normalitat. El dorsal 10 del Barça va tornar a ser el primer d’arribar a les instal·lacions en la sessió matinal i, com el dia anterior, es va entrenar en solitari, com ha fet també Philippe Coutinho aquests últims dies. Messi, recordem-ho, no es podrà entrenar amb la resta dels seus companys fins que hagi superat un segon test PCR, tal com marca el protocol de LaLiga. El crac argentí suma, doncs, dues sessions des de la seva incorporació a l’equip i avui repetirà. La plantilla tornarà a exercitar-se en doble sessió avui i tindrà dia lliure demà. Divendres tancarà la setmana amb una única sessió (9.30 h), abans del test de dissabte contra el Nàstic (19 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)