Barça

Nous horitzons

Dembélé i Coutinho s’aferren al nou projecte de Koeman com una oportunitat idònia per a la seva redempció

Griezmann, que recupera el dorsal 7, està obligat a fer també un pas endavant definitiu

Ousmane Dembélé no juga un partit oficial amb el FC Barcelona des del 27 de novembre. Avui reapareix. Philippe Coutinho no juga un partit amb la samarreta del Barça des del 25 de maig del 2019. Avui torna. Aquella desgraciada lesió contra el Dortmund i la fatídica final de copa de Sevilla contra el València formen part del passat recent. Dos capítols tristos de l’etapa Valverde.

El nou projecte esportiu de Ronald Koeman engega avui motors i amb ell s’obren també nous horitzons per a molts futbolistes. És el cas de Dembélé, Coutinho i també el d’un Antoine Griezmann obligat a guanyar protagonisme després d’un primer any més aviat en segon pla. Els tres fitxatges més cars dels últims tres anys i de tota la història del club tenen amb l’arribada del tècnic holandès a la banqueta una oportunitat de redempció. En algun cas concret, l’enèsima.

Dembélé tornarà a jugar per fi avui uns minuts contra el Nàstic en el primer test de la pretemporada (19 h). Més de nou mesos i mig després del seu últim partit contra el Borussia i després d’un llarg procés a l’ombra per culpa de la recaiguda patida el febrer en un entrenament. El tendó proximal del bíceps femoral de la cama dreta ha deixat Dembélé sense futbol en tot el que portem de 2020. Ara, amb Koeman, el destí i el club li brinden una quarta oportunitat. El francès confia que aquesta temporada sigui la bona i poder enterrar així un historial mèdic desolador, amb deu lesions en tres anys, una vuitantena de partits de baixa i dues visites al quirofan.

Fins ara la història de Dembélé com a blaugrana ha estat lligada a l’alt cost que el club va pagar per ell, la motxilla pesada d’haver de substituir Neymar, el seu extens historial de lesions i els seus capítols d’indisciplina a nivell de rutines i pautes alimentàries i dins la seva agitada vida personal. A nivell numèric, dues xifres: 19 gols i 17 assistències en 74 partits.

Koeman arriba amb noves idees i Dembélé pot tenir un encaix interessant en el joc per les bandes, amb extrems de perfil obert, si les lesions el respecten. El francès ha començat la pretemporada amb entusiasme i vol que aquest sigui el seu gran any per poder tornar a trucar a les portes de la selecció bleu. Aquest estiu s’hauria perdut l’Eurocopa, però amb la cita traslladada al 2021, la pilota torna a estar a la seva teulada.

El cas de Coutinho és diferent. El brasiler va marxar per la porta del darrere fa un any i torna ara convertit en campió de la Champions. Ironies del destí. Espectador de luxe en el vergonyós 2-8 entre Barça i Bayern però ell des del costat bo del mirall.

Com en el cas de Dembélé, les condicions anòmales d’aquesta finestra de mercat i les economies dels grans clubs afeblides per la Covid-19, han facilitat la seva continuïtat al Barça. Coutinho torna després de la cessió a Munic i torna amb el confort de saber que Koeman li ha comunicat en primera persona que compta amb ell pel nou projecte.

Aquest curs Coutinho ha marcat 12 gols amb el Bayern i torna amb el triplet sota el braç. És el Coutinho guanyador, aquell que també van veure somriure a Anfield. Al Camp Nou va deixar imatges ben diferents com aquell gest tapant-se les orelles després del seu golàs contra l’United. Allò és passat. Coutinho aspira a mostrar la seva cara A.

El brasiler, igual que Messi, ha estat entrenant durant dies en solitari tal i com marca el protocol de LaLiga, però en les últimes sessions ja se l’ha pogut veure amb el grup i arriba disposat a guanyar-se el perdó dels culers. Haver tornat abans d’hora de les seves vacances per iniciar abans la pretemporada és la millor carta de presentació.

Temporada important també per a Griezmann, que recupera el dorsal 7 amb el qual va triomfar a l’Atlético. Ahir el club ho va fer oficial. El francès deixa el número 17 i agafa el 7 de Villa, Pedro, Larsson, Saviola i Coutinho. Canvi de dorsal i canvi de rol. Perquè Koeman vol un Griezmann més protagonisme. El francès ha marcat 15 gols aquesta última temporada amb el Barça, però només dos d’ells a la Champions. Amb l’adeu encara no oficial de Suárez al caure, Griezmann haurà d’aportar part dels gols que quedaran orfes sense la contribució de l’uruguaià. Ve de marcar contra Croàcia en la Nations League. Aquest és el Griezmann que vol Koeman. La missió de l’holandès: crear-li el context favorable a nivell tàctic perquè pugui explotar les seves virtuts, cosa que ni Valverde ni Setién van aconseguir i sí Simeone i Deschamps.

DEMBÉLÉ

Avui reapareix contra el Nàstic. No juga un partit des del 27 de novembre

COUTINHO

Reconfortat pel triplet amb el Bayern i per la conversa amb Koeman

GRIEZMANN

Recupera el seu dorsal i ara aspira a recuperar també el seu millor futbol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)