Barça

Marxa una llegenda

Luis Suárez, el tercer màxim golejador de la història del Barça, es desvincula del club, renuncia a part de la fitxa de l’últim any i marxarà lliure a l’Atlético

L’economia del Barça està molt fotuda. La reducció del pressupost per la pandèmia de la Covid-19 obliga a una reducció dràstica de la massa salarial. Només així s’entén que el club deixi anar Luis Suárez amb la carta de llibertat i pagant-li una part de l’any de contracte que li quedava. Aquest és l’acord de rescissió de contracte al qual han arribat les dues parts. Només així s’entén un acord que permetrà al davanter uruguaià fitxar per l’Atlético de Madrid, que li ofereix un contracte per dues temporades. Luis Suárez ocuparà la vacant que deixarà Álvaro Morata, que marxarà cedit al Juventus, precisament l’equip que va descartar Suárez diumenge perquè el retard en l’obtenció de la nacionalitat italiana impedia que fos inscrit en la lliga de campions. Trucades personals del director general de l’Atlético de Madrid, Miguel Ángel Marín, i del tècnic matalasser, Diego Simeone, han convençut el davanter per posar rumb cap el Wanda Metropolitano. Suárez encara es va entrenar ahir a la tarda amb el Barça a les ordres de Koeman. Durant el dia d’avui està previst que s’acabi de liquidar el contracte entre el Barça i Luis Suárez, i demà es podria produir un acte de comiat al Camp Nou d’un dels davanters més grans de la història del FC Barcelona.

És llegenda

Acaba així l’etapa blaugrana de qui és el tercer màxim golejador del Barça, amb 198 gols, havent superat mites del barcelonisme com Kubala, Samitier, Escolà i Paulino Alcántara i tenint només davant seu Leo Messi (704) i César Rodríguez (232). El primer gol amb la samarreta del Barça el va marcar Luis Suárez a Xipre, contra l’APOEL, el 25 de novembre del 2014 i l’últim, en el partit de trist rècord contra el Bayern de Munic a Lisboa, el 14 d’agost d’aquest any. A Kubala, el va igualar el 5 de juliol contra el Vila-real i el va superar tres dies després contra l’Espanyol per pujar al podi dels golejadors blaugrana.

Luis Suárez deixa el Barça després de sis temporades en el club. Hi va arribar procedent del Liverpool l’any 2014 per 81 milions d’euros, però no va poder debutar fins al 25 d’octubre del 2014, contra el Real Madrid al Santiago Bernabéu, per la sanció de quatre mesos sense jugar que li va posar la FIFA per haver mossegat el central italià Chielini, en un partit del mundial del Brasil. Va arribar per formar un trident de luxe amb Messi i Neymar, trident que es va entendre a la perfecció al camp i fora del camp, on ha cultivat molt més que una amistat amb Messi. És tan gran la relació entre les dues famílies que Suárez va comprar fa poc la casa a Castelldefels que hi ha entre els habitatges dels dos futbolistes per no tenir ningú més entremig. El primer gol en la lliga el va marcar el 20 de desembre del 2014 contra el Còrdova, i aquella primera temporada, a les ordres de Luis Enrique, va acabar fent 25 gols, un d’ells en la final de la Champions de Berlín contra el Juventus. Aquell curs, el Barça acabaria guanyant el segon triplet de la seva història.

El següent va ser el seu millor curs com a golejador. Va fer 59 gols, quaranta dels quals en la lliga, que van servir al Barça per aconseguir el campionat i a Luis Suárez per guanyar el Pichichi i la seva segona Bota d’Or; la primera l’havia guanyat amb el Liverpool just la temporada anterior al seu fitxatge pel Barça. Precisament aquella temporada, el dia 1 de setembre del 2015, va fer el seu últim gol amb el Barça en la Champions com a visitant, un fet que els seus crítics sempre li han recordat. Aquests mateixos crítics són els que li van retreure que s’operés fa dues temporades després que el Barça fos eliminat pel Liverpool en les semifinals de la lliga de campions, no disputant així la final de copa però podent arribar a jugar la copa Amèrica amb la selecció de l’Uruguai. Precisament el genoll ha minvat el seu rendiment en les últimes temporades. També va haver de passar per la sala d’operacions el curs passat. Va ser després de jugar la supercopa estatal a Jeddah. El doctor Cugat el va tornar a operar del menisc del genoll dret, el mateix del qual havia estat operat el maig del 2019. El temps de baixa era de quatre mesos, però la pandèmia de la Covid-19 va provocar que Suárez pogués jugar el tram final de la temporada i acabar el curs amb 21 gols i dotze assistències. Setze d’aquests gols els va fer en la lliga, i va ser quart en la classificació pel Pichichi, darrere de Messi (25), Benzema (21) i Gerard Moreno (18).

Tretze títols

L’última temporada ha estat la pitjor de Luis Suárez com a blaugrana, però l’uruguaià deixa el club després de guanyar tretze títols. A banda del triplet de la seva primera temporada en el Barça, ha guanyat tres lligues i tres copes més. En la final de la copa del curs 2017/18, contra el Sevilla, va marcar dos gols. A més, també ha guanyat com a blaugrana dues supercopes estatals, una d’europea i un mundial de clubs. En aquest torneig va ser el màxim golejador, amb cinc gols, i el millor jugador. Va marcar els tres gols del Barça en la semifinal contra el Guanghzou Evergrande i dos en la final contra el River Plate.

Amb 33 anys posa punt final a la seva etapa en el Barça després de sis temporades.

GOLEJADOR

Luis Suárez deixa el Barça després d’haver marcat 198 gols en 283 partits

GUANYADOR

Ha guanyat tretze títols, amb quatre lligues, quatre copes i una Champions

EL FUTUR

Amb 33 anys, signarà un contracte per dues temporades amb l’Atlético
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)