Barça

Un esperpèntic cap de setmana a Madrid

Barça. Les jugadores de Lluís Cortés es van entrenar ahir, després d’un retorn en autocar de més de set hores, i aquest matí viatgen a Almeria, on demà juguen la supercopa

El despropòsit que va provocar el confinament de l’equip femení del FC Barcelona en un hotel de Madrid, durant el cap de setmana passat, va culminar ahir amb un viatge de tornada en autocar de més de set hores. Després de quasi tres dies d’inactivitat, enmig de la neu de la capital de l’Estat, les futbolistes que entrena Lluís Cortés van arribar a Barcelona a les set de la tarda i van anar directes al camp d’entrenament de la ciutat esportiva de Sant Joan Despí. Ho van fer exhaustes, pel llarg viatge, però amb moltes ganes de trepitjar, per fi, la gespa. I és que a Madrid no van poder sortir gairebé de l’hotel per culpa de la neu.

La decisió de tornar ahir per carretera es va prendre per poder realitzar una primera sessió d’entrenament abans de la semifinal de la supercopa, que, demà a les 19 hores, disputaran contra l’Atlético de Madrid, a l’estadi Juegos del Mediterráneo d’Almeria (l’altra semifinal es juga avui, entre el Llevant i el Logronyo). La idea inicial era volar directament des de Madrid a Almeria, però el vol, que també havia d’agafar l’Atlético, va ser cancel·lat. Finalment, l’odissea de les jugadores blaugrana continuarà aquest matí, amb un xàrter fins a la ciutat andalusa.

Un metre de neu

Com van anar les coses abans que les jugadores blaugrana haguessin de suportar aquesta esperpèntica experiència? La setmana passada el Barça es va posar en contacte diverses vegades amb la Federació Espanyola de Futbol per sondejar la possibilitat d’ajornar el partit de la jornada 15 de lliga, que, dissabte al migdia, havien de disputar al camp del Madrid CFF. En veure que la federació madrilenya suspenia les competicions al seu territori, la pregunta era òbvia: “Hem de viatjar?”. I el que va transmetre l’ens federatiu és que, a banda que la decisió de suspendre o no depèn de l’àrbitre, com que en aquell moment no estava nevant a Madrid, sí, havien de viatjar. Després de dues hores i mitja al TAV i d’un rocambolesc trajecte entre l’estació d’Atocha i l’hotel, la nit de divendres, quan hi havia un metre de neu als carrers de Madrid, l’expedició del FC Barcelona va saber que l’Ajuntament madrileny havia decretat el tancament de les seves instal·lacions esportives i que el partit que havia de jugar l’endemà quedava suspès.

Tot i aquesta suspensió, el Barça es manté líder de la lliga, amb dos punts més i tres partits menys que el seu immediat perseguidor, que ara és el Real Madrid. D’altra banda, sembla que l’enfrontament contra el Madrid CFF no es podrà jugar fins al mes de juny. El calendari ja no es pot ajustar més per a l’equip de Cortés, que té tres ajornaments més.

DIFÍCIL D’ENTENDRE

La federació va fer viatjar el Barça tot i la nevada que havia de caure a Madrid

CONFINADES

Les jugadores a penes van poder sortir de l’hotel durant el cap de setmana
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)