Barça

Messi és nostre

El Barça ho fiarà tot al bon moment de la seva gran estrella contra un PSG que sospira per ell i no se n’amaga i que no podrà disposar de Neymar, però sí d’Mbappé

Leo Messi acapara tot el protagonisme en el retorn del Barça a Europa en la cita d’avui contra el PSG en el partit d’anada dels vuitens de final al Camp Nou (21 h). Espera acaparar-lo a la gespa després de ser el centre d’atenció en els dies previs; primer, amb les paraules de Leonardo, el director esportiu dels parisencs, quan va admetre que li reservaven un lloc a París, i, després, amb la insistència de la premsa francesa sobre una hipotètica arribada de l’argentí. A Barcelona, tantes insinuacions poc dissimulades no han acabat d’agradar, ni a l’entorn –el president Nasser al-Khelaïfi va ser increpat quan arribava a l’hotel de concentració–, ni al club, ni dins l’equip ni al cos tècnic, sobretot pel moment en què s’han fet, tot i que també s’hi ha restat importància, ja que prefereixen quedar-se només amb el que s’està veient d’ell en els últims partits. I recorden que, a hores d’ara, de Messi només n’hi ha un i vesteix de blaugrana.

I no és cap altra cosa que un Messi en plena forma, més motivat i implicat que mai, que ha fet quatre gols al PSG en vuit partits i que aquest 2021 ja n’acumula nou. Un Messi amb ganes de fer-la grossa en la Champions, una competició que li encanta, i convençut de les possibilitats del seu equip en una eliminatòria que ara sembla molt més igualada que no pas fa uns mesos, per la millora futbolística i perquè el Barça tindrà el millor del món guiant-los, mentre que el PSG no podrà disposar de Neymar, lesionat. El retrobament entre tots dos –el rei i qui va marxar del seu costat amb l’objectiu de destronar-lo i no se’n va sortir– hauria estat una de les notes impactants de la nit.

Si les forces semblen ara més igualades, al Barça encara hi ha un altre fet que els dona una injecció de confiança i és el retorn de Piqué a la convocatòria. No sortirà des de l’inici, però tenint en compte el seu pes en l’equip i que Araujo està descartat, és un alleujament per a Koeman saber que el tindrà a la banqueta. A l’eix jugaran Mingueza i Lenglet, amb Dest i Alba als laterals. Al mig del camp, Busquets, Pedri i De Jong, frescos de cames, i al davant, Dembélé –reservat contra l’Alavés–, Messi i Griezmann.

El PSG, que se sentia favorit abans de la lesió de Neymar, sembla que ha optat per la tàctica de la desestabilització, però ni Messi ni el Barça han caigut al parany. Són els actuals finalistes, tenen un gran equip i Mbappé, però també els podria pesar en la memòria l’inoblidable 6 a 1 de fa quatre anys i que el Barça els ha eliminat les últimes tres vegades que s’han enfrontat.

Koeman: “Messi és jugador del Barça i tinc moltíssimes esperances que continuï sent així”

Dies enrere, Koeman ja es va mostrar sorprès pel fet que el PSG alimentés la possibilitat de fitxar Messi quan en l’horitzó hi havia l’eliminatòria i quan Messi ja ha dit de totes les maneres possibles que decidirà el seu futur al final de la temporada. Al tècnic sols el preocupa el que faci Messi ara. “No sé si la intenció des d’allà ha estat parlar molt sobre Messi; la meva tasca és preparar l’equip i els jugadors per a un partit important. Messi és jugador del Barça i tinc moltíssimes esperances que continuï sent així”, va assenyalar. Sense Neymar, els focus se centraran en l’argentí i Mbappé, els estilets del Barça i el PSG. “No és un duel entre Messi i Mbappé, és un duel entre dos equips. En un costat juga Leo Messi, el millor jugador del món i a qui necessitem en la seva millor forma per guanyar l’eliminatòria. I al PSG passa gairebé el mateix amb Mbappé, és un jugador rapidíssim que pot complicar molt les coses. Serà un partit bonic i aquests jugadors són per gaudir-ne com a aficionat del futbol.” Als futbolistes com aquests dos i Neymar, cal “protegir-los”, va dir Koeman, si bé va reconèixer que el futbol “continua sent un esport de contacte”. El tècnic preveu una eliminatòria “dura”, però “interessant”, i està convençut que el seu equip l’afronta amb ànims. “Crec en l’equip i en els meus jugadors i tenia clara la millora del joc i els resultats, però des de llavors penso que l’eliminatòria està igualada per la història i els jugadors. Afrontem aquests dos partits amb molta ambició, amb la millora de l’equip i amb confiança de poder guanyar un duel important contra un equip fort.” Koeman va relativitzar les baixes del PSG –Neymar i Di Maria– recordant que ells també en tenen moltes –Coutinho, Araujo, Sergi Roberto, Ansu Fati–. Sí que recuperarà Piqué –avui farà l’última prova–, però manté la confiança en tots els centrals de la plantilla. “Qualsevol defensa nostre el podem posar. Aquests defenses han fet molt bons partits, han tingut els seus errors, que és part del futbol, i no tinc cap dubte que els nostres nois sabran defensar un equip fort com el PSG”, va concloure.

Alba: “Amb Messi al camp, soc millor”

Amic i soci al camp, Jordi Alba desconeix què farà Messi a final de temporada i no fa cas del que diguin els altres clubs sobre el futur de l’argentí. El de l’Hospitalet es queda amb tot el que l’argentí li aporta. “Jo soc millor jugador quan ell és al camp que quan no hi és. I els companys pensen com jo. Amb ell, l’equip és molt millor.” Alba no va amagar que la baixa de Neymar els va bé i va elogiar la feina de Koeman: “Estem treballant bé.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)