Barça

A estrenar-se a Europa

Després de marcar el seu primer gol amb el primer equip a Pamplona, Ilaix Moriba espera debutar avui a París a la Champions

El migcampista de Conakry té tota la confiança de Koeman i aviat el nou president haurà de proposar-li una millora de contracte

Diuen a la ciutat esportiva Joan Gamper que Ilaix Moriba (19-01-2003, Conakry, Guinea) s’ha convertit en un dels jugadors favorits de Ronald Koeman. L’holandès, que quan va deixar sortir Aleñà al Getafe sabia que en el filial tenia un migcampista preparat per debutar en el primer equip, li va donar l’alternativa contra el Cornellà, el va fer titular per primera vegada en partit de lliga contra l’Alavés i li va donar minuts contra l’exigent Sevilla tant en la lliga com en la copa. A Pamplona, es va estrenar com a golejador amb el primer equip després de combinar amb Messi. Es va estrenar allà on també ho havia fet el seu germà Ansu Fati. Ahir, el jove futbolista va pujar a l’avió que va portar l’expedició del Barça a París i espera debutar avui en competició europea. Està disposat a donar un altre cop sobre la taula. Va viatjar en companyia del nou president del club, Joan Laporta, que serà qui aviat haurà d’ampliar i millorar el seu contracte. Està compromès amb el Barça fins al 2022 i la secretaria tècnica ja treballa en un nou acord per evitar qualsevol temptació. Ja van haver de treballar dur en el futbol base ara fa poc menys de dos anys per assegurar la seva continuïtat en el club quan s’acabava la seva etapa de cadet. Important esforç econòmic. Fitxa molt alta per un juvenil, pròxima als dos milions d’euros, i clàusula de rescissió de 100 milions. “Era necessari fer l’esforç, és una aposta clara del club i és vist com a jugador diferencial en el futur del primer equip”, diuen fonts pròximes a aquella negociació, que recorden que quan Ilaix va decidir continuar poc va importar la marxa de Xavi Simons, precisament al París Saint Germain.

Ilaix, que va arribar al Barça de l’Espanyol l’any 2010, ensenya des de fa setmanes les seves qualitats, que és un migcampista box to box, diferent dels que acostumen a sortir del planter blaugrana. Es fixa molt en Sergio Busquets i també ho feia en Andrés Iniesta, però és més aviat un Pogba, pel seu desplegament físic i la seva bona visió i tècnica individual. “Sempre et dona alguna cosa extra, juga amb gran personalitat”, diu d’ell el seu principal admirador, Ronald Koeman.

5
partits
ha jugat Ilaix amb el primer equip, tres de lliga i dos de copa. Un total de 222 minuts
2
assistències
ha donat el migcampista de Conakry amb l’equip de Koeman, una contra l’Alavés i una altra contra el Sevilla
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)