Barça

El doblet és possible

El bon partit fet a París, tot i l’eliminació, sumat al bon joc desplegat i les victòries contra el Sevilla tant en lliga com en copa, fa que la plantilla del Barça cregui que pot guanyar els dos títols encara en disputa

El Barça ha quedat eliminat de la Champions a París. Des del 2007 que l’equip blaugrana es presentava, com a mínim, als quarts de final de la màxima competició continental. L’equip ha estat víctima de la nefasta política esportiva i econòmica dels últims anys, que ja va fer que no tingués cap possibilitat d’aconseguir un títol europeu la temporada passada i que el curs acabés en blanc. Però de París l’equip de Ronald Koeman n’ha sortit reforçat, confirmant els brots verds de les últimes setmanes, visualitzats especialment en els dos partits contra el Sevilla, un que el va classificar, amb remuntada, per a la final de copa. I un altre que va fer creure al grup en la possibilitat de guanyar també la lliga. Koeman ha estat intervencionista. Després de la desfeta contra el PSG en l’anada dels vuitens de final de la Champions, va decidir tornar a canviar de sistema. El Barça concedia moltes oportunitats als rivals i calia reforçar la defensa. Es va presentar al Sánchez Pizjuán, en partit de lliga, amb tres centrals i amb Dest i Alba sent molt ofensius i amb menys obligacions defensives. I l’equip va guanyar per primera vegada un dels equips grans aquesta temporada. Sent molt superior. Hi va tornar quatre dies després en la copa, amb remuntada i classificació per a la final. I ho va tornar a fer a París, amb bons resultats. El Barça jugarà la final de copa contra l’Athletic el 17 d’abril a l’estadi de La Cartuja. En lliga no ha perdut des del 5 de desembre de l’any passat, fa setze jornades que no perd i ha cedit només tres empats. Amb 42 punts sumats dels últims 48, la trajectòria dels de Koeman és excel·lent. A més, l’Atlético de Madrid, que dimecres es va posar al dia i que semblava imbatible fins al mes de febrer, ha deixat escapar nou punts en l’últim mes. La bona trajectòria del Barça també ha fet que els blaugrana hagin superat el Real Madrid. Per dinàmiques i per sensacions, al Camp Nou tothom creu que serà possible retallar els sis punts d’avantatge dels de Diego Pablo Simeone i que el doblet és possible. “Tros de partit. Mèrit enorme després del partit d’anada. Orgullós dels meus. Queda molta temporada i competirem fins al final. Cap final i a seguir”, va dir Gerard Piqué a les xarxes socials després del partit de París. El va seguir Sergi Roberto, també lesionat: “Orgullós d’aquest equip. Ens queden dos títols i ho donarem tot com avui.” “El partit ens dona confiança per al que queda. Marxem fotuts perquè volíem passar, però tornarem l’any que ve per intentar guanyar. Ens queden lliga i copa i aquest ha de ser el nostre objectiu”, deia Antoine Griezmann després del partit. Pedri, que va tornar a fer un gran partit –inclús Mbappé li va demanar la samarreta–, també està disposat a lluitar pel doblet: “No hem de llençar cap títol i lluitarem pels dos que resten perquè som el Barça.”

El calendari

Ja sense Champions, són tretze els partits que té al davant el Barça en aquesta temporada que havia estat considerada de transició però que pot acabar sent d’èxit. Pendent del que facin els seus dos rivals en la lluita pel títol de lliga, el Real Madrid i l’Atlético de Madrid, a Europa per saber si poden descansar menys, els de Koeman tindran la possibilitat de tocar un trofeu el 17 d’abril a Sevilla en la final de copa contra l’Athletic. Serà la revenja de la final de la supercopa, disputada també a La Cartuja, i que va acabar amb triomf basc en la pròrroga després que els blaugrana tinguessin el partit guanyat en el minut 89.

Pel que fa a la lliga, queden dotze jornades i el Barça les jugarà amb un desavantatge de sis punts respecte a l’Atlético de Madrid i amb dos punts més que el Real Madrid. Els blaugrana tenen dues jornades clau en les seves aspiracions d’aconseguir el títol. La 30, que es jugarà d’aquí un mes, amb la visita a Valdebebas, i la 35, en què rebrà la visita de l’actual líder. A més, els blaugrana tenen tres sortides complicades a Sant Sebastià, Vila-real i València. Els de Koeman, però, estan sent una garantia lluny del Camp Nou. Han sumat vuit victòries seguides en lliga com a visitants i són a dues d’igualar el rècord de les temporades 2010/11, amb Pep Guardiola com a entrenador, i 2012/13, amb Tito Vilanova a la banqueta.

Pel que fa als rivals, sembla més complicat el calendari de l’Atlético de Madrid, que, a més de visitar el Camp Nou, ha d’anar a Getafe, San Mamés, dues vegades a Sevilla per jugar contra el Sevilla i el Betis, i rebre la Real Sociedad. Pel que fa al Real Madrid, ha de visitar Balaídos, Getafe, Granada i San Mamés, i rebre el Barça i un Betis a l’alça a Valdebebas. Són tretze els partits que separen el Barça de Koeman de guanyar un doblet que semblava utòpic fa poques setmanes, però que ara tothom veu possible.

LA COPA

El 17 d’abril contra l’Athletic el Barça tindrà la primera possibilitat de tocar un trofeu

LA LLIGA

Queden dotze jornades i els de Koeman han de retallar sis punts a l’Atlético

PARTITS CLAU

Els blaugrana han de visitar Valdebebas i rebran l’Atlético al Camp Nou

OPTIMISME

El Barça fa setze partits que no perd en la lliga, amb 42 punts de 48

KOEMAN

Ha estat intervencionista i l’ha encertat amb el sistema de tres centrals
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)