Barça

Apuntalar la defensa

L’equip de Joan Laporta ja treballa en la plantilla de la temporada vinent. Arribaran reforços per a la defensa. Eric Garcia serà blaugrana i es reforçarà la part esquerra amb David Alaba o José Luis Gayà

Encara queda temporada i el nou president del Barça, Joan Laporta, continua amb el mateix tarannà de la campanya electoral. Sap que hi ha dos títols en joc i no vol donar noms de fitxatges o possibles baixes per no desestabilitzar la plantilla de Ronald Koeman. Encara no ha pres possessió del càrrec, però se sap que Mateu Alemany i Jordi Cruyff seran els seus homes forts en l’àrea esportiva, conjuntament amb Rafa Yuste, que tornarà a ser el vicepresident esportiu del club. No hi ha noms públics, però Laporta i els seus treballen en la confecció de la futura plantilla. Una de les coses que té clares la que serà la nova direcció esportiva del club és que cal reforçar la línia defensiva. També té clar que la caixa està plena de teranyines, així que pocs diners es podran gastar en reforços.

Són tres els noms amb els quals s’està treballant: Eric Garcia, David Alaba i José Luis Gayà. El primer serà blaugrana sí o sí. El central de Martorell ja ho va poder ser l’estiu passat, però el Barça i el Manchester City no van arribar a cap acord. També ho va poder ser aquest hivern, però van ser dos dels tres candidats a la presidència, Joan Laporta i Toni Freixa, els que no van donar permís a Carles Tusquets per negociar la seva arribada, que Víctor Font, el tercer dels candidats, havia aconseguit per tres milions fixos més variables. Van considerar, Laporta i Font, que no s’havia de pagar res per un jugador que acaba contracte aquest 30 de juny. I, una vegada han passat les eleccions, la nova direcció esportiva tancarà un acord amb el futbolista, que ha esperat el Barça i ja fa temps que va decidir no renovar amb el City.

Però Laporta encara vol reforçar més una defensa que haurà de tenir dues o tres baixes. El nou president ja ha estat en contacte amb un altre central que queda lliure, l’austríac David Alaba, representat per Pini Zahivi, amic del nou president del Barça. Alaba no renovarà amb el Bayern de Munic i el seu representant ha iniciat una subhasta que té en el Real Madrid un pretendent destacat. Alaba pot jugar de central i també de lateral esquerre, però el principal problema de la seva arribada és l’alta fitxa que demana. L’austríac està demanant uns dotze milions nets per temporada, a més d’una prima de fitxatge per al seu agent d’uns quinze milions d’euros, dos quantitats que el club blaugrana, tenint en compte com està la seva economia, no pot assumir.

Per si falla Alaba, també ha posat, el grup de Laporta, la seva mirada en José Luis Gayà, el lateral esquerre del València que arribaria per Júnior Firpo i per competir per un lloc amb Jordi Alba. Gayà, de 25 anys, té contracte fins al 30 de juny del 2023 i una clàusula de rescissió de 100 milions d’euros, però el club que presideix Anyl Murphy, i que és propietat de Peter Lim, ja fa mesos que està de rebaixes. L’estiu passat ja es va desprendre de jugadors importants com ara Ferran Torres, Rodrigo, Parejo, Coquelin i Kondogbia i és probable que continuïn les vendes. Està previst que aquest mes el València s’assegui a negociar la renovació amb Gayà, però el jugador no l’acceptarà perquè no vol continuar en un projecte que es debilita i que aquesta temporada no pot aspirar a res més que a lluitar per la salvació. El Barça jugarà la carta de Mateu Alemany. El balear serà el director general de futbol del club blaugrana amb Joan Laporta i coneix perfectament el València i al jugador. Creuen, en el Camp Nou, que Gayà podria sortir per entre 10 i 15 milions d’euros.

Aquestes arribades implicarien la sortida d’un mínim de dos dels defenses actuals. Els jugadors que més números tenen de fer-ho són Samuel Umtiti i Júnior Firpo.

ERIC GARCIA

El central català ha esperat el Barça i té el vistiplau dels nous gestors

ALABA

Arribaria gratis però té una fitxa molt alta i Gayà es podria fitxar per uns 15 milions

Jorge Messi serà la setmana vinent a Barcelona

Comencen a sonar noms de fitxatges del Barça per a la temporada vinent, però la gran preocupació del barcelonisme és el futur de Leo Messi. L’argentí, que l’estiu passat va demanar per burofax marxar però que finalment es va quedar perquè l’expresident Josep Maria Bartomeu no el va deixar marxar, acaba contracte el 30 de juny i és amo del seu futur. Ja podria haver arribat a un acord amb el seu club, però ha preferit esperar a saber qui seria el nou president del Barça.

Amb el triomf de Joan Laporta en les eleccions, les possibilitats que Messi renovi semblen haver pujat. L’argentí va dir que ara se centrava en la lluita per la lliga i que quan acabi la temporada decidiria, però la setmana vinent està previst que Jorge Messi, el seu pare i representant, arribi a Barcelona. Es veurà amb Laporta i tots dos començaran a parlar del futur de Messi. El president li presentarà el projecte esportiu que ha dibuixat perquè l’equip torni a lluitar per tots els títols i també una oferta econòmica condicionada per la situació econòmica de l’entitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)