Barça

Messi atrapa Xavi

Avui contra l’Osca, l’argentí igualarà el terrassenc com el futbolista que ha disputat més partits amb la samarreta blaugrana, amb 767

Això sí, el 10 blaugrana és qui més títols ha guanyat, 34, i qui més gols ha fet, 659

Leo Messi encapçala un munt de rècords en la centenària història del FC Barcelona. Pocs reptes li queden a un futbolista acostumat a superar totes les marques existents, però demà en el partit contra l’Osca al Camp Nou en podrà celebrar una altra d’una importància cabdal. Si no hi ha cap contratemps d’última hora, el 10 del Barça igualarà Xavi Hernández com el jugador amb més partits disputats en tota la història del club. La fita no és menor i la xifra fa vertigen. Tots dos se situaran amb 767 partits, un nombre de duels disputats només a l’abast de dues llegendes com Leo Messi i Xavi Hernández. El terrassenc va necessitar 17 temporades per assolir la xifra, mentre que l’argentí ho ha fet una mica abans, cosa que demostra una regularitat espectacular, perquè no es pot oblidar que al llarg d’aquestes temporades ha estat un temps inactiu per lesions.

Els partits de Messi en el Barça es distribueixen de la següent manera. N’ha disputat un total de 509 de lliga, els que més, 149 de Champions, la competició que anhela tornar a guanyar, 79 en la copa del Rei –el 80 serà una nova final contra l’Athletic–, 20 en la supercopa d’Espanya, 5 en el mundial de clubs, que l’equip no tornarà a disputar fins que no torni a regnar a Europa, i 4 en la supercopa d’Europa. El balanç, com no podia ser d’una altra manera en un club guanyador, és clarament favorable; amb 535 victòries, 91 derrotes i 140 empats. Dels 766 partits disputats, 375 han estat al Camp Nou, 372 a fora i 19 en camp neutral.

Precisament en camp neutral és on ha disputat les finals que han engrandit el seu palmarès fins a uns nivells a l’altura de molt pocs jugadors. Perquè si Messi demà igualarà Xavi en nombre de partits disputats sí que el supera en títols aconseguits. En té un total de 34 (10 lligues, 4 Champions, 6 copes del Rei, 3 mundials de clubs, 3 supercopes d’Europa i 8 supercopes d’Espanya). També és el que ha fet més gols, un total de 659 i ha repartit 285 assistències. Xavi es va quedar amb 27 trofeus lluint la samarreta blaugrana. A Europa, el terrassenc sí que continua superant Messi en partits disputats, amb un total de 157 pels 140 de l’argentí, que aquesta temporada no en podrà sumar cap més després de l’eliminació a mans del PSG en els vuitens de final. El rival al qual s’ha enfrontat en més ocasions és el Real Madrid (44), seguit del Sevilla (43), l’Atlético (42), l’Athletic (40), i l’Espanyol i el València, amb 35. Pel que fa a temporades, el curs que va disputar més partits va ser el 2011/12, amb un total de 60. El segueixen la temporada 2014/15 amb 57, la 2010/11 amb 55 i la 2009/10 amb 53.

La intenció del FC Barcelona és que Leo Messi pugui continuar augmentant tots aquests registres amb el Barça. Una de les primeres tasques a fer per Joan Laporta és asseure’s amb el jugador per mirar de trobar la manera de convèncer-lo perquè continuï vestint de blaugrana i liderant l’equip ara que està en plena reconstrucció. Malgrat els dubtes de principi de temporada, el grup de Koeman va a més.

La llista dels 10 escollits

Messi igualarà Xavi en aquest rànquing de futbolistes amb més partits disputats i en el duel contra la Real Sociedad del proper 21 de març si no hi ha cap contratemps el superarà. Tots dos estan a força distància de la resta de jugadors que encapçalen el top 10 de la classificació. Per darrere d’ells dos hi ha Andrés Iniesta, amb 674 partits, Busquets, amb 616, Puyol, amb 593, Piqué, amb 558 i que segur que ampliarà aquest registre, Migueli, amb 549, Valdés, amb 535, Rexach, amb 450 i Amor, amb 421.

BALANÇ

En aquests 766 partits suma 535 victòries, 91 derrotes i 140 empats

TÍTOLS

L’argentí és el jugador amb més títols, 34, i també el que ha marcat més gols, 659
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)