Barça

Laporta ampliarà la junta

La junta. El nou president presenta avui l’aval i dimecres prendrà possessió. Incorpora més directius. Un, Eduard Romeu, substitueix Giró. També entra Joan Soler, que anava amb Farré

“De ben petit ja deia que el seu somni era ser directiu del Barça, ser president algun dia”, expliquen els que coneixen bé Eduard Romeu i Barceló (Barcelona, 1968), la persona escollida per Joan Laporta per cobrir la vacant deixada per Jaume Giró en la junta directiva del Barça. Romeu, vicepresident de l’empresa d’energia verda Audax Renovables, una empresa a l’alça en el sector, serà el nou vicepresident econòmic del FC Barcelona després que dissabte Giró va renunciar a formar part de la junta. Oficialment ho va fer per motius professionals, tot i que sabut és que ho va fer després de demanar més poder en l’àrea econòmica del club i tenir la negativa de Laporta per resposta.

Romeu és un culer de tota la vida, dels que ja cridava “Neeskens, sí, Núñez, no” a deu anys a la tornada de l’equip de Basilea després de guanyar la Recopa. Habitual de la general de la tercera graderia en el gol nord en la seva adolescència, va ser un dels milers de barcelonistes que van anar a la final de la copa d’Europa de Sevilla en autocar en companyia d’uns amics. Fet a si mateix com a empresari, va començar la seva carrera professional en el Banc de Santander per passar després a Caixa Laietana. Sempre ha compartit la feina amb el Barça, equip que ha acompanyat en innumerables viatges. “És l’amor de la seva vida”, diuen.

Romeu feia dies que estava en contacte amb la candidatura Estimem el Barça, juntament amb José Elías, president d’Audax Renovables, tractant la constitució de l’aval de 124,6 milions d’euros que la nova junta directiva de Laporta ha de presentar davant La Liga abans de prendre possessió del càrrec i ahir al matí, després de la renúncia de Giró, es va pactar la seva entrada en la directiva, que no serà l’única. La junta directiva del Barça, segons els estatuts del club, ha d’estar formada per entre catorze i vint-i-un directius. Sense Giró i amb la incorporació de Romeu, en són setze i Laporta ha negociat tres incorporacions més. El nou president del Barça treballava fins i tot abans de guanyar les eleccions en aquestes incorporacions perquè ajudessin a completar un aval que li ha costat molt d’aconseguir. Amb més persones dins la junta, menys quantitat a avalar a títol individual. Han arribat a bon port les negociacions amb Romeu i també amb Joan Soler, president del Vilafranca, que formava part de la precandidatura que encapçalava Jordi Farré. Era el vicepresident esportiu d’aquella candidatura. Entre les altres dues incorporacions hi podria haver alguna dona. En la candidatura inicial només n’hi ha una, Maria Elena Fort, que sembla que serà la vicepresidenta de l’àrea social. El vicepresident primer i encarregat de l’àrea esportiva serà Rafa Yuste.

Cal concretar encara si les incorporacions de Romeu, Soler i els altres dos directius que no formaven part de la candidatura Estimem el Barça seran immediates o es faran dies després de la presa de possessió. En qualsevol cas, està previst que les noves incorporacions estiguin presents en la presa de possessió, que es farà dimecres a la tarda en un acte sobre la gespa del Camp Nou i que aplegarà més de 300 convidats. Es podrà fer després que la candidatura Estimem el Barça, guanyadora de les eleccions del 7 de març, acabés de tancar ahir la constitució de l’aval que se signarà avui i serà presentat a La Liga. L’estament que presideix Javier Tebas l’aprovarà entre avui i demà, requisit imprescindible perquè dimecres es faci la presa de possessió de Laporta i la seva junta.

Els nous directius hauran de ser ratificats en la pròxima assemblea de compromissaris perquè no formaven part de la llista que van votar els socis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)