Barça

contracrònica

Poder d’atracció

Joan Laporta reuneix tot el barcelonisme i les institucions catalanes en un acte emotiu

L’acte de presa de possessió de Joan Laporta i la seva junta directiva va acabar amb l’himne del Barça sonant a tot drap al Camp Nou. El mateix himne que havien cantat els directius de matinada en un despatx de l’avinguda Diagonal una vegada va quedar definitivament enllestit l’aval de 124,6 milions d’euros que ahir al matí LaLiga va validar. Un aval, o contraaval, aconseguit per la participació decisiva de José Elías, president de l’empresa d’energia verda Audax Renovables, que hi ha posat 40 milions d’euros. I també de Jaume Roures, que ha avalat la directiva de Laporta a través de la societat Orpheus Media SL, de la qual és administrador únic. Roures, que va completar l’aval amb una quantitat propera als 30 milions d’euros, tindrà a la directiva un home de la seva confiança, Àngel Riudalbàs. També el tindrà Elías, que ha col·locat la seva mà dreta, Eduard Romeu, com a vicepresident econòmic en el lloc que havia d’ocupar Jaume Giró, present ahir en l’acte de presa de possessió. A més de Romeu i Riudalbàs, als quinze membres de la llista de la candidatura Estimem el Barça, s’hi afegeixen dos directius més: Ferran Olivé i Joan Soler, que formava part de la precandidatura de Jordi Farré.

Tots ells, els que formaven part de la llista inicial i els nous, van viure ahir un dels dies més feliços de les seves vides. El van compartir amb més de 300 convidats instal·lats a la tribuna del Camp Nou. Una demostració més del poder de convocatòria que sempre ha tingut Joan Laporta. Hi havia familiars dels directius, els voluntaris de la candidatura i una àmplia representació del barcelonisme. Tots els expresidents vius: Gaspart, Reyna, Rosell i Bartomeu. Els dos candidats en les eleccions del 7 de març: Font i Freixa. Els capitans i capitanes, entrenadors i secretaris tècnics dels equips professionals de l’entitat i del filial. Messi, Piqué, Sergi Roberto, Koeman, Àlex Collado, Oriol Busquets, Jandro Orellana, Francesc Xavier García Pimienta, Vicky Losada, Marta Torrejón, Sandra Paños, Alexia Putellas, Patri Guijarro, Lluís Cortés, Oriola, Hanga, Mirotic, Jasikevicius, Egurrola, Panadero, Edu Castro. Van faltar els del futbol sala, que tenien partit a Saragossa i que van estar representats per Sergio Lozano, que està lesionat. Tampoc no hi era Sergio Busquets, que no hi va poder assistir per un compromís personal. Els de l’handbol, que tenien partit, van arribar més tard, encapçalats per Entrerríos, Pérez de Vargas, Ludovic Fàbregas i Xavi Pascual. I també era important la llista de personalitats. Pere Aragonès, vicepresident de la Generalitat; Laura Borràs, presidenta del Parlament; Teresa Cunillera, delegada del govern espanyol; Meritxell Budó, consellera de la Presidència; Gerard Figueras, secretari general de l’Esport; David Escudé, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, que representava l’alcaldessa Ada Colau, absent; Antoni Poveda, alcalde de Sant Joan Despí; Gerard Esteva, president de la UFEC; Josep Llaó, vicepresident de la Federació Catalana de Futbol; Jordi Bertomeu, CEO de l’Eurolliga, i Ferran Aril, president de la Federació Catalana de Bàsquet.

Tots van gaudir d’un acte que va començar amb emoció, amb Gemma Humet interpretant la cançó Un núvol blanc, de Lluís Llach, en memòria de tots els socis traspassats per la pandèmia. Que va continuar amb el traspàs de poders de Carles Tusquets, president de la gestora, que va precedir un emotiu i ambiciós discurs d’un emocionat Joan Laporta, amb paraules de suport per als esportistes, de tranquil·litat per als socis degut a la situació econòmica, o alguna broma en referència a la llarga nit anterior. “Sé que hem dormit poc, però no t’adormis”, va dir a Alfons Castro; una referència a Leo Messi demanant-li que es quedés; llàgrimes als ulls quan va recordar el seu pare en la presa de possessió de l’any 2003; un homenatge a Johan Cruyff fent servir les paraules de l’holandès en el partit d’homenatge al dream team i aquell: “Només Déu sap el que ha costat arribar fins aquí”, i va acabar amb l’himne del Barça. Comença una nova etapa amb el repte de refer el club econòmicament i continuar guanyant títols, com va explicar el 42è president de la història del FC Barcelona, que va demanar estabilitat i unitat a tot el barcelonisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)