Barça

Molta feina a fer

Laporta i la seva junta directiva avui ja es reuniran per primer cop, i a banda de confirmar els càrrecs caldrà començar a enfocar les primeres mesures urgents, que consisteixen a aplicar el pla de xoc econòmic i convèncer Leo Messi

La nova junta del FC Barcelona celebrarà avui a les dues del migdia la seva primera reunió a les oficines del club. Una trobada que servirà per començar a posar-se a treballar en el pla de xoc dels primers dies de mandat, un factor imprescindible per assentar les bases de la recuperació del club a tots els nivells. En el seu discurs de proclamació, Laporta ja va advertir que serien valents a l’hora de prendre decisions, i que arribava per manar i exercir un lideratge fort, i a ningú se li escapa que caldrà que s’arromangui de valent perquè la feina que l’espera és titànica.

Una de les prioritats serà reunir-se amb els bancs per tal de buscar la renegociació del deute del club. El global de 1.173 milions és important, però el més preocupant ara mateix són els 730 a curt termini. Aquesta és la fotografia que els va presentar la memòria econòmica de la junta gestora, sobre la base de la feina feta per l’anterior directiva, però l’equip de Laporta vol fer una auditoria pròpia per no trobar-se cap sorpresa d’última hora. Podrien fer-se una millor idea també de la situació real quan analitzin la informació que contenen les catorze carpetes que Carles Tusquets, el president de la gestora, els ha deixat al club. La més rellevant és la que fa referència a les ofertes per un percentatge del 49% del Barça Corporate. Totes són superiors als 200 milions d’euros. Laporta ja va explicar en campanya que les estudiarien però que, a priori, eren partidaris de buscar diferents socis per a cada àrea, i no un soci global per a tot el conjunt.

En funció de com estiguin els números, s’haurà de començar a planificar una de les mesures que més controvèrsia van generar durant la campanya, i és l’emissió de bons per aconseguir liquiditat. El Barça té pagaments importants al mes de maig i no té diners a la caixa per afrontar-los. Jaume Giró, que finalment no ha entrat en la junta, en va ser l’ideòleg. Hi haurà dos tipus de bons, uns per a inversors institucionals i els altres per als aficionats, que no tindran contraprestació en interessos monetaris.

Al marge de parlar amb els bancs, fer l’auditoria i estudiar les carpetes, caldrà afrontar una negociació molt important amb els futbolistes del primer equip per tal de reduir la massa salarial. Aquest és un dels altres punts que s’han d’abordar en el pla de xoc dels primers cent dies. El Barça ara mateix està molt per sobre del límit que marca la UEFA. Caldrà rebaixar nòmines i deixar per a més endavant les possibles sortides. En funció del grau de comprensió de la situació dels jugadors, la negociació esdevindrà ràpida o més lenta i traumàtica o menys traumàtica.

Un cas a part és el de Leo Messi. Durant el discurs de la seva proclamació, Laporta li va posar un petit parany, però és evident que des d’ara mateix s’ha de començar a treballar per presentar-li una proposta que el convenci per quedar-se i renovar. I aquesta ha d’entrar en les noves possibilitats econòmiques del club. Laporta li podria oferir un contracte vitalici, amb una rebaixa del sou però amb el ferm compromís que li presentarà un projecte esportiu il·lusionant i guanyador.

Molt important i que també és força urgent és encarregar la due dilligence per l’Espai Barça. Laporta vol saber quin és l’estat real del projecte en els aspectes urbanístic, jurídic i econòmic, ja que el considera vital i imprescindible per dotar el club de més ingressos i de situar-lo al mateix nivell que altres grans clubs europeus. També està convençut que el cost serà superior, així que li caldrà parlar amb Goldman Sachs per al possible finançament. Sempre van veure amb bons ulls la proposta d’aquest banc d’inversió.

Altres temes a decidir

Aquesta primera reunió de la junta directiva també servirà per definir els rols de cadascú. El president Laporta té previst nomenar quatre vicepresidències, que serien per a Rafa Yuste, que s’encarregaria de l’esportiva; Eduard Romeu, que es quedaria l’econòmica, després de la renúncia de Giró; Elena Fort, a la social, encara que també serà la responsable de l’Espai Barça, i Juli Guiu, que podria ser el vicepresident de l’àrea institucional.

Tenint en compte que aquest cap de setmana ja podrà entrar públic al Johan Cruyff per al partit del filial, també es podria avançar en els protocols que s’haurien de seguir per quan pugui entrar públic al Camp Nou. El president de LaLiga, Javier Tebas, vol que sigui pels voltants d’abril.

URGENT

Cal parlar amb els bancs pel deute, fer una auditoria i aconseguir tenir més liquiditat

L’EQUIP I MESSI

Cal parlar amb els jugadors per reduir l’alta massa salarial i convèncer Messi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)