Barça

Ja treballen

Trobada de la nova directiva de Joan Laporta, que nomena tres vicepresidents: Rafa Yuste (esportiu), Eduard Romeu (econòmic) i Maria Elena Fort (institucional)

Ferran Reverter, nou director general, diu als directius que la situació és delicada, però que la superaran

Després d’inaugurar un Cruyff Court a l’Hospitalet de Llobregat en companyia de Jordi Alba, Joan Laporta va presidir la seva primera reunió de junta directiva d’aquesta segona etapa com a president del Barça. La reunió, que va començar cap a les dues del migdia i va durar unes quatre hores, va servir perquè quedessin definides les responsabilitats dels directius. Finalment, Laporta va nomenar només tres vicepresidents, els tres esperats. Rafa Yuste serà el vicepresident primer i repetirà com a vicepresident esportiu, Maria Elena Fort serà la vicepresidenta encarregada de l’àrea institucional i Eduard Romeu serà el vicepresident econòmic. La tasca de tresorer recau en Ferran Olivé i Josep Cubells serà el secretari, càrrec que ja va tenir en l’anterior mandat de Laporta. Dos d’aquests directius, Romeu i Olivé, hauran de ser ratificats en la primera assemblea de compromissaris que es faci, com també Àngel Riudalbas i Joan Soler. Cap dels quatre formaven part de la llista que la candidatura Estimem el Barça va presentar a les eleccions a la presidència.

La trobada també va servir perquè Laporta informés els seus directius del nomenament de diferents càrrecs executius. Com ja se sabia des de l’endemà del triomf electoral, Ferran Reverter serà el nou CEO del club en substitució d’Òscar Grau, i Mateu Alemany serà el director general de futbol. No es va produir el nomenament del director esportiu, però és un secret de domini públic que el càrrec serà per a Jordi Cruyff, i Ramon Planes té molts números per continuar de secretari tècnic. José Ramón Alexanko serà el director del futbol de base. I, continuant amb el futbol de base, va quedar nomenat ahir Jordi Casals com a president del Barça B, un càrrec que recupera Laporta, que va ocupar en el seu anterior mandat Jacint Borràs i que ara serà per a l’expresident de la Federació Catalana de Futbol.

Casals sempre ha format part del nucli dur de Laporta i el nou president va explicar als seus que altres persones de la seva confiança passaran a ocupar càrrecs de confiança. Com ara Enric Masip, que serà assessor de la presidència, i Manana Giorgadze, secretària personal de Laporta, es convertirà en cap de gabinet del president.

Ja va participar en la reunió Ferran Reverter, el nou director general, que va exposar les seves línies d’actuació. Reverter haurà de treballar de valent al costat de Romeu, vicepresident econòmic, per revertir la delicada situació per la qual està passant el club. Va explicar ahir que la situació és molt complicada, però es va mostrar optimista amb la recuperació, i està segur que a mesura que vagi passant la pandèmia, el Barça recuperarà els ingressos.

També va explicar que s’encarregarà una auditoria per saber quina és la situació econòmica real i una altra per saber l’estat de l’Espai Barça. El pla de xoc inicial es basa a refinançar el deute i començar a retallar la massa salarial del club, especialment la de la plantilla del primer equip de futbol. Una part d’aquesta rebaixa seria buscar una sortida a uns quants jugadors i substituir-los per futbolistes del planter i l’arribada d’alguns reforços amb la carta de llibertat.

MÉS CÀRRECS

Ferran Olivé serà el tresorer i Josep Cubells, el secretari de la junta

NOMENAMENTS

Jordi Casals serà el president del Barça B; Enric Masip, a presidència
President
Joan Laporta
Vicepresident esportiu
Rafa Yuste
Vicepresident econòmic
Eduard Romeu
Vicepresidenta institucional
Maria Elena Fort
Tresorer
Ferran Olivé
Secretari
Josep Cubells
Vocal
Josep Maria Albert
Vocal
Xavier Barbany
Vocal
Miquel Camps
Vocal
Alfons Castro
Vocal
Antonio Escudero
Vocal
Juli Guiu
Vocal
Jordi Llauradó
Vocal
Josep Ignasi Macià
Vocal
Aureli Mas
Vocal
Xavier Puig
Vocal
Àngel Riudalbas
Vocal
Joan Solé
Vocal
Joan Soler

Les catorze carpetes de Carles Tusquets

El president de la gestora, Carles Tusquets, ha explicat aquests dies en diferents entrevistes que la comissió gestora ha deixat a la nova junta directiva un total de catorze carpetes amb diferents temes a tractar, temes que la gestora ha treballat mentre ha estat governant el club, però sobre els quals no podia prendre cap decisió.

Tusquets ha explicat també que el tema al qual han dedicat més temps ha estat la venda d’una part del Barça Corporate, una venda que sembla imprescindible per poder salvar la situació econòmica a curt termini. Són quatre les ofertes que Tusquets ha deixat a Laporta en la carpeta del Barça Corporate, totes superiors als 200 milions d’euros pel 49% del grup que formen Barça Studios, Barça Innovation Hub, Barça Academies i Barça Licensing and Merchandising. La directiva de Laporta, amb el nou CEO, Ferran Reverter, i el nou vicepresident econòmic, Eduard Romeu, al capdavant, començarà a revisar les quatre ofertes i a veure si poden millorar les ofertes. També estudiarà si es pot aconseguir el que ells creuen que és el millor, que és vendre un tant per cent de cadascun dels quatre actius per separat. En aquests moments, BSL, de les quatre, és l’única que dona abundants beneficis al club. Les altres tres, de moment, no donen guanys, tot i que són considerats actius importants de cara al futur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)