Barça

Dest s’espavila

Dos del dos. El lateral passa el seu millor moment des que va arribar al Barça i ho segella amb dos gols a Anoeta, en la seva actuació més lluïda

“Espavilat!” es va sentir dir a Jordi Alba durant la celebració del tercer gol del Barça a Anoeta, diumenge passat. El lateral esquerre blaugrana acabava d’enviar una pilota a l’àrea petita des de la línia de fons que Sergiño Dest havia rematat a la xarxa, irrompent des de l’altre costat i guanyant-se l’afectuós apel·latiu del seu company. Certament, es pot ben dir que Dest s’ha espavilat en els últims temps. I no només pels dos gols que va signar a Sant Sebastià, que són els primers que marca en la lliga: el jove lateral nord-americà comença a justificar l’aposta que es va fer per ell al Camp Nou, empès per la confiança del seu entrenador i, sobretot, pel nou dibuix tàctic que proposa. “Em va molt bé a mi i li va molt bé a l’equip”, deia després de la golejada a la Real Sociedad a Barça TV. “Pot ser un 3-5-2 i, de vegades, un 3-4-3”, especificava també. El cas és que Koeman, que quan era seleccionador d’Holanda no va aconseguir que Dest triés la samarreta taronja abans que la dels Estats Units, sí que l’està ajudant na aconseguir la seva millor versió.

Amb les esquenes ben cobertes per la línia de tres centrals, Dest juga amb més llibertat ofensiva i es deixa veure més a l’àrea. La millor prova és el primer dels dos gols que va clavar diumenge a la nit. Messi el va veure arribar en diagonal i va filtrar una passada que ell no va desaprofitar: xut encreuat, amb la cama dreta, i xarxa. “Anem pel bon camí, hem de continuar així; però encara no hem fet res”, comentava damunt la gespa d’Anoeta, esperonat per l’1-6 i esperançat que el seu equip aprofiti les deu jornades que resten per al final del campionat, després de l’aturada pels partits de seleccions, per lluitar per la lliga. “Fem gols i un bon joc, i l’entrenador té moltes opcions per triar”, sentenciava en aquest sentit.

Tres gols en total

Des que va debutar amb la samarreta del FC Barcelona, contra el Sevilla, el 4 d’octubre, Dest ha jugat 32 partits, 22 dels quals en la lliga, 2 en la copa, 7 en la Champions i 1 en la supercopa d’Espanya. En total, acumula 2.227 minuts, una assistència i tres gols (els dos que va fer a la Real i el que va marcar a Kíev, contra el Dinamo en la Champions League).

PARAULA DEL 2 DEL BARÇA

El nou dibuix tàctic em va molt bé a mi i li va molt bé a l’equip. Pot ser un 3-5-2 i, de vegades, un 3-4-3
Anem pel bon camí, però encara no hem fet res. Fem gols, juguem bé i l’entrenador té on escollir

El tercer nord-americà que marca i el 18è que ho fa amb el Barça en la lliga

Els dos gols que va signar diumenge, contra la Real, converteixen Sergiño Dest en el tercer futbolista amb nacionalitat dels Estats Units que marca en la història de la lliga. Abans que ell ho havien fet Jozy Altidore, l’any 2008, amb la samarreta del Vila-real, i Yunus Musah, el 2020, amb la del València. A més, Sergiño Dest és el primer estatunidenc que fa un doblet en la lliga.

Per altra banda, el dorsal 2 és el divuitè jugador del Barça que veu porta aquesta temporada en la lliga. L’equip de Ronald Koeman, de fet, és el lider d’aquesta curiosa estadística en les cinc principals lligues d’Europa. Aquesta és la llista dels jugadors blaugrana que han marcat en la lliga: Messi (23), Griezmann (8), Ansu Fati (4), Dembélé (4), Jordi Alba (3), Trincão (3), De Jong (3), Braithwaite (2), Pedri (2), Coutinho (2), Dest (2), Riqui Puig (1), Araujo (1), Sergi Roberto (1), Lenglet (1), Junior (1), Ilaix Moriba (1) i Mingueza (1).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)