Barça

Omnipresent

En els últims partits, Leo Messi està demostrant amb gols i assistències que vol conquerir el doblet

L’equip està anant a més i cada cop s’està quedant sense més arguments per no renovar amb el club

131

doblets

ha fet Messi en la lliga

El Barça mai ha amagat que té Messidependència. No ho amaga el Barça, com tampoc ho faria qualsevol altre equip que tingués el geni argentí a les seves files. La seva incidència en l’equip continua sent espectacular, fins al punt que alguns rivals consideren que els blaugrana juguen amb 12 futbolistes, com sostenia Rafa Mir, de l’Osca, equip al qual va fer un doblet abans del duel contra la Real Sociedad. L’argentí, després d’un inici complicat, ja ha assolit velocitat de creuer, la que el situa de nou com el futbolista més decisiu del planeta, en un devorador de rècords i en el golejador insaciable en què s’ha convertit en els últims anys. No baixa dels 20 gols per temporada des de l’exercici 2008/2009, que va coincidir amb el primer any de Guardiola a la banqueta.

Messi s’ha destapat en el moment clau de la temporada per sostenir el projecte de Koeman, i gràcies a les seves actuacions la possibilitat d’aconseguir el doblet no és cap quimera, com sí que passava fa uns mesos. Ara mateix ningú té el més mínim dubte que el Barça és el gran favorit en la final de la copa del Rei del 17 d’abril contra l’Athletic, ni que la lliga està ben viva malgrat que l’Atlético té quatre punts d’avantatge respecte dels blaugrana. La millor versió de Messi ha coincidit amb el millor moment de l’equip i quan aquest ha donat mostres de poder ser competitiu contra els grans rivals, com per exemple el PSG en la Champions malgrat quedar eliminats fruit d’un mal partit en l’anada i de la poca efectivitat en la tornada.

Contra la Real Sociedad, Messi es va convertir en el jugador amb més partits en la història del Barça (768) i ho va celebrar amb un altre doblet, el 131è en la lliga lluint els colors blaugrana: una autèntica brutalitat. Dos gols que fan que en la lliga ja n’hagi marcat 23 i que lideri la classificació del trofeu Pichichi en solitari. El Barça de Koeman ja acumula nou victòries consecutives fora de casa, i en part s’explica per l’excel·lent ratxa de Leo Messi, que presenta uns números excepcionals en els últims partits. Ha fet 18 gols en els últims 14 partits de lliga i ha repartit un total de 8 assistències. Contra la Real Sociedad va fer un doblet i va donar un gol, el mateix que contra l’Osca, contra l’Osasuna va repartir dues assistències però no va marcar, contra el Sevilla va fer un gol i una assistència, va tornar a marcar per partida doble contra l’Elx, va fer un gol contra el Cadis, contra l’Alavés tornaria a fer un doblet més assistència, va marcar contra el Betis i l’Athletic, en va fer dos contra el Granada i també contra l’Athletic, va donar un gol contra l’Osca, va marcar i va assistir contra el Valladolid, i va marcar contra el València.

Amb els seus dos gols contra la Real Sociedad, a més a més, Messi va arribar a la xifra de 700 gols amb la samarreta blaugrana, 663 aconseguits en partits oficials i 37 en amistosos. Unes xifres a l’abast només de futbolistes especials com ell. Amb el sisè gol al feu dels bascos, que va ser una obra d’art col·lectiva, el Barça de Koeman va aconseguir arribar a la xifra dels 100 gols aquesta temporada. Han marcat 67 gols en la lliga, 18 en la Champions, 12 en la copa i 3 en la supercopa. I tot i això, el tècnic holandès ha lamentat que el seu equip no ha estat del tot efectiu en molts partits aquesta temporada. Una dada rellevant, també, és que aquests 100 gols queden repartits entre 19 futbolistes, 18 en la lliga. Leo Messi lidera la classificació amb 29 dianes i el segueixen Griezmann, amb 14, i Dembélé, amb 9.

Arguments per continuar

L’equip està en una clara progressió ascendent, i pensar en el doblet no és fer volar coloms. El dia 17 d’abril podrien alçar el primer títol si s’imposen a l’Athletic en la final de la copa del Rei, i si l’equip manté el bon rendiment dels últims partits pot acabar atrapant l’Atlético en la lliga perquè els de Simeone estan donant senyals de flaquesa futbolística malgrat que no es noti tant en els resultats. El Barça, amb el canvi de sistema, la mescla de jugadors joves amb els més veterans descansats i endollats, és un equip que s’està mostrant competitiu.

Això ha de servir perquè Leo Messi decideixi quedar-se i renovar amb el Barça. L’argentí està demostrant, partit rere partit, que s’ho està passant bé sobre la gespa. Se’l veu implicat i amb ganes de continuar liderant el grup per aconseguir l’objectiu de la temporada, que ara mateix no és cap altre que fer el doblet. A l’inici de temporada no confiava gens en les possibilitats de l’equip, però ara és tot el contrari. Sap que amb alguns petits retocs aquest Barça pot aspirar a tot la temporada vinent. Laporta ja el va pressionar el dia de la seva presa de possessió, i ben segur que en els propers dies s’asseurà amb ell per presentar-li una proposta del seu gust per ampliar el seu vincle amb el Barça fins que pengi les botes. Messi ha de continuar liderant aquest equip, que va a més.

DADA

El seu sisè gol contra la Real va significar el número 100 de l’era Koeman

RÈCORD

Va esdevenir el jugador amb més partits de la història, amb 768, superant Xavi

XIFRES

És clau en la reacció, amb 8 assistències i 18 gols en els 14 últims duels

FUTUR

S’està quedant sense arguments per no continuar, perquè l’equip competeix bé

Neto, amb un esquinç al turmell dret

Neto es va lesionar en l’entrenament d’ahir. Es va fer un esquinç al turmell dret i, segons el comunicat mèdic, la seva evolució marcarà la disponibilitat. L’equip atura la seva activitat pels compromisos internacionals i no tornarà a jugar cap partit de lliga fins al proper 5 d’abril, contra el Valladolid. Qui no està tenint problemes físics en els últims mesos és Dembélé. El davanter francès, que torna amb la seva selecció, ha reconegut, en una entrevista a Telefoot, que físicament ha canviat i que està molt millor. “Aquest any va millor, he millorat molt amb els preparadors físics, la forma d’entrenar-me, de preparar els partits. Tot ha canviat. Ara em sento bé amb mi mateix, he lluitat contra aquests problemes durant tres anys”, va assenyalar. Dembélé, que també va marcar contra la Real Sociedad, acumula 23 partits consecutius jugant, un fet que no passava des que va fitxar pel Barça. Koeman està molt satisfet amb el rendiment del futbolista, a qui considera clau per a l’equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)