Barça

Feinada

Mateu Alemany, que ja exerceix de director de futbol del FC Barcelona, té com a objectiu prioritari rebaixar la massa salarial i aconseguir traspassar jugadors

La negociació amb el davanter argentí és un tema tan vital que l’afrontarà el president, Joan Laporta, personalment

Tots els candidats a la presidència del FC Barcelona duien en el seu programa econòmic un pla de xoc durant els primers dies de mandat que consistia a negociar amb els bancs una reestructuració del deute per passar-lo de curt a llarg termini. I tot seguit, en l’ordre de prioritats, ja venia la de rebaixar la massa salarial del primer equip de futbol, totalment inassumible per al club amb els ingressos actuals fruit de la pandèmia i sense saber encara quina part i quan es recuperaran tots els que provenien de la partida referent a l’estadi i el ticketing.

L’home encarregat d’adequar la massa salarial als ingressos actuals del club i d’aconseguir una gestió esportiva sostenible serà el nou director de futbol, Mateu Alemany, que ja està exercint des d’aquesta setmana al costat del secretari tècnic, Ramon Planes, en espera que es pugui incorporar a aquesta estructura esportiva Jordi Cruyff. Alemany es trobarà una plantilla caríssima, que, com ha recordat Carles Tusquets en diverses entrevistes, s’endú prop del 90% del pressupost actual del club. Per complir els requisits de la UEFA s’hauria de baixar màxim fins al 70% encara que seria millor fer-ho fins a xifres inferiors.

I el nou executiu blaugrana no només ho podrà fer intentant convèncer els futbolistes i els seus agents que s’han de rebaixar els salaris de manera considerable, sinó que haurà d’intentar traspassar algun dels futbolistes amb sous més elevats i que no entrin en els plans de futur de l’entitat. L’objectiu és que la massa salarial se situï prop dels 370 milions d’euros, la qual en aquests moments supera per poc els 500 milions. S’haurien de reduir uns 130 milions, una xifra que no és, en cap cas, menor i que requerirà d’unes negociacions complicades per molt que els futbolistes estiguin conscienciats de la situació econòmica del club.

Al marge de la rebaixa, des del club també tenen molt clar que caldrà desprendre’s d’algun dels jugadors que més cobren perquè també vindran altres futbolistes per reforçar l’equip. Encara que ho facin a cost zero de traspàs, la majoria, no es descarta l’arribada d’un futbolista referencial si el club aconsegueix que algun dels que més cobra marxi. En aquest sentit, Griezmann i Coutinho són dos dels jugadors que alleugeririen molt la massa salarial si marxessin, però també s’ha de valorar què falta per amortitzar i quines ofertes arriben. Precisament, les amortitzacions dels jugadors són un altre problema que es trobarà Mateu Alemany aquesta temporada i les que han d’arribar en els pròxims tres anys.

La setmana vinent està prevista una reunió dels responsables esportius amb Ronald Koeman per començar a planificar el futur i es parlarà de tots aquests temes, més enllà de les peticions que pugui fer el tècnic holandès. Sobre salaris, cal elogiar que Koeman va dir a Tusquets que ja li pagaria quan pogués, un gest que des de la directiva han valorat molt positivament.

El cas de Messi va a part

La negociació amb el davanter argentí anirà per una altra banda i quedarà en mans del president, Joan Laporta. De fet, en la llista de prioritats del màxim mandatari del club hi ha asseure’s amb Messi per tractar el seu futur. Les sensacions que té ara mateix el president són bones i públicament ja va dir-li el dia de la seva presa de possessió que ho intentaria tot per convèncer-lo. Messi, per la seva banda, cada cop sembla estar més a gust a l’equip i amb la direcció de Koeman. El fet d’estar lluitant per la lliga quan semblava que això seria impossible i que hi hagi la possibilitat de tornar a guanyar una copa del Rei són elements que juguen a favor de la seva continuïtat. En la qüestió econòmica caldrà veure la foto final un cop s’hagin fet les auditories abans de presentar-li una proposta adequada a la realitat del club, però en consonància amb el fet de ser el millor del món.

PRIORITARI

Reduir la massa salarial era un compromís de tots els candidats a president

MASSA SALARIAL

El repte és que se situï al voltant dels 370 milions, i a hores d’ara supera els 500

REPTE

Alemany haurà de negociar la rebaixa i veure si pot vendre jugadors amb fitxes altes

MESSI

La gestió amb Leo la portarà el president i les sensacions són positives

Les altres rebaixes per la Covid-19

Aquesta no serà la primera vegada que els gestors del Barça han de negociar amb la plantilla una rebaixa salarial. A finals de març l’equip va acceptar una rebaixa d’un 70% del sou mentre durés l’estat d’alarma i va fer unes aportacions perquè els treballadors poguessin cobrar el 100%. I al novembre, ja amb Carles Tusquets de president de la gestora, van acordar una rebaixa per a la temporada vigent per un import de 122 milions de retribucions fixes, a la qual s’afegeix el diferencial durant tres anys de les retribucions variables de la present temporada 2020/21, pressupostades en una xifra aproximada de 50 milions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)