Barça

Pressa per Dembélé

El Barça vol renovar-lo abans de l’Eurocopa, però encara no hi ha hagut converses serioses

Ell té predisposició per continuar, però va a un altre ritme i sap que el temps juga a favor seu

Ousmane Dembélé ha passat de ser la clau mestra que permetia obrir la porta de Memphis Depay a ser ara, només sis mesos després, un titular indiscutible en aquest Barça. La vida i els seus imprevisibles canvis de guió. Al setembre, el Barça va valorar seriosament la marxa de Dembélé al Manchester United per alliberar-se de la seva alta fitxa, però va ser el jugador qui va descartar l’opció d’anar a Old Trafford cedit. La prioritat sempre havia estat un traspàs, però la via d’una cessió amb opció de compra obligatòria va ser real i la negativa de Dembélé no ho va fer possible. El dia 5 d’octubre es va tancar el mercat i Depay es va quedar a Lió i Dembélé a Barcelona. Ousmane estava convençut que podia ser titular amb Koeman i el temps li ha donat la raó. Seu va ser el primer gol del nou projecte, en l’amistós contra el Nàstic, i des de llavors tot han estat bones notícies: ha marcat en les tres competicions (nou gols) i només aquest 2021 suma ja 955 minuts. Vint-i-tres partits consecutius acumula Dembélé, un fet fins ara inèdit des que va arribar al Camp Nou el 2017. Físicament està més fort i Koeman li ha sabut trobar fins i tot una nova posició en atac. El seu bon rendiment li ha obert de nou les portes de la selecció francesa. Feia gairebé dos anys i mig que no anava convocat amb els bleus i en el seu retorn han estat tot elogis per part de la premsa i del mateix Deschamps, que ha dit que Dembélé “va pel bon camí”. Seu va ser un dels dos gols de la victòria de França diumenge contra el Kazakhstan (0-2). I arribats a aquest punt, la gran pregunta: què passarà aquest estiu amb ell?

Dembélé acaba el contracte el 30 de juny del 2022. Koeman està gratament sorprès del seu rendiment i Joan Laporta sempre ha estat un enamorat del futbolista. Durant la campanya ho va deixar clar en més d’una ocasió i ara la seva renovació és una de les prioritats. Però el problema és que el Barça i Dembélé van a ritmes diferents. Ara el Barça té pressa i Ousmane no. El club vol renovar-lo perquè, si no ho fa, a partir del gener del 2022 el jugador podrà negociar per marxar gratis a un altre club, un escenari que el Barça lògicament no es pot permetre, i menys ara que el valor de mercat del jugador ha pujat notablement.

Dembélé està a gust al Barça, però no té gens de pressa per començar a parlar. Està centrat ara a fer un bon final de temporada amb el Barça, intentar guanyar la lliga i la copa, i ser un dels seleccionats per Deschamps per a l’Eurocopa. El club aposta en el dia d’avui per la seva continuïtat, però també continua obert l’escenari de vendre’l aquest estiu per intentar fer un fitxatge important. El Manchester United –que a Anglaterra diuen que està disposat a pagar 80 milions d’euros per Marcos Llorente– continua sent un dels interessats en el francès. Però els anglesos saben que a partir de l’1 de gener s’obre un nou escenari. L’Eurocopa pot fer créixer encara més el valor de Dembélé i per això al club li interessa tancar una renovació abans de l’europeu, sigui per quedar-se’l o per vendre’l.

El jugador té predisposició per continuar, però és cert que encara no hi ha hagut contactes entre les parts. I com passa amb els jugadors que acaben contracte, Dembélé i el seu agent tensaran la corda perquè el temps i el seu estat de forma actual juguen a favor seu.

SATISFETS AMB ELL

Koeman està content amb el seu rendiment i a Laporta també el convenç

RES DESCARTAT

Acaba el contracte el 2022 i això li dona certa força; el United continua atent
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)