Barça

Set de victòria

Laporta encoratja la plantilla de cara a la final de copa i demana als capitans un esforç extra

El Barça jugarà la desena final de les últimes tretze i Messi, ‘Busi’ i Piqué aspiren al setè trofeu

Joan Laporta somia tornar a aixecar un títol com a president i l’espera per a la gran final de copa de La Cartuja contra l’Athletic se li està fent llarga. Ahir Laporta va ser present a l’entrenament. La plantilla, el cos tècnic i el president es van fer la fotografia oficial de la temporada 2020/21 i Laporta va aprofitar-ho per animar el vestidor de cara al transcendental partit de dissabte a Sevilla. Va estar acompanyat per Rafa Yuste, vicepresident esportiu, i la consigna va ser clara: cal oblidar la derrota en el clàssic i centrar-se exclusivament a mirar de guanyar la final de copa. Laporta va donar ànims a l’equip de cara a aquest partit i va demanar als capitans un esforç extra en aquest tram final de la temporada per intentar aconseguir el doblet. Laporta va conversar amb Leo Messi, Sergio Busquets, Gerard Piqué i Sergi Roberto. Tots quatre són història viva del Barça i dissabte aspiren a seguir engrandint la seva llegenda. En el cas de Messi, Busquets i Piqué, tots tres podrien guanyar la seva setena copa. Allò que se’ls va escapar el 25 de maig del 2019 al Benito Villamarín contra el València de Marcelino (1-2) confien aconseguir-ho ara contra l’Athletic.

La de dissabte serà la desena final de copa que jugarà el Barça de les últimes tretze edicions. Des del 2009 l’equip ha guanyat sis finals (2009, 2012, 2015, 2016, 2017 i 2018) i n’ha perdut tres (2011, 2014 i 2019). Aquest serà el quart duel contra l’Athletic en aquesta temporada i curiosament també serà la quarta final de copa contra els bascos des que Pep Guardiola va tornar a situar els blaugrana en el mapa de l’èxit. El 2009 aquell Barça de Pep va sumar la 25a copa de la història del club després de guanyar 1-4 contra l’Athletic, amb gols de Messi, Touré Yaya, Bojan i Xavi. El 2012 el Barça va tornar a jugar al Calderón contra l’Athletic de Marcelo Bielsa i va guanyar 0-3, amb un gol de Messi i dos de Pedro. I el 2015, de nou contra l’Athletic, el Barça va aixecar el trofeu després de guanyar aquella final per 1-3 al Camp Nou, amb un doblet de Messi i un altre gol de Neymar. Recordat és encara avui aquell golàs de Messi arrencant des de la banda, defensat per Balenziaga, i esquivant tots els rivals que li van sortir al pas, fins a acabar definint amb un xut sec ajustat a la base del pal. Va ser un gol antològic digne d’una final. Però no ha estat l’únic gol de Messi en una final de copa. El capità ha marcat en sis de les nou últimes finals. Només s’ha quedat sense marcar en les dues perdudes contra el Real Madrid, a Mestalla el 2011 (0-1) i el 2014 (2-1), i en la final guanyada el 2016 contra el Sevilla (2-0), en què dos gols de Neymar i Jordi Alba en la pròrroga van decidir a favor d’un Barça que va haver de jugar moltíssims minuts amb un home menys per l’expulsió de Mascherano. Messi ha marcat vuit gols en nou finals de copa. L’últim, en la final contra el València, posterior al drama de Liverpool, no va servir per aixecar el títol.

Busquets i Messi han jugat totes les finals. Piqué se n’ha perdut una. La del 2014 per lesió. Mascherano i Bartra van ser aquell dia la parella de centrals. Bartra va marcar l’únic gol del Barça en aquella final, però també va ser protagonista en negatiu en la famosa cursa amb Bale que va acabar significant el 2-1 per al Madrid.

8

gols

de Leo en finals de copa

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)