Barça

Velocitat de creuer

El Vila-real rep el Barça quatre dies abans de jugar la semifinal de l’Europa League

Les golejades en la final de copa i contra el Getafe conviden a l’optimisme

La ruta del FC Barcelona en l’últim tram de la lliga, i de la temporada, passa aquesta tarda per l’estadi de La Cerámica de Vila-real. L’equip de Ronald Koeman es va enlairar en la final de copa fa una setmana i dijous, contra el Getafe al Camp Nou, especialment en la primera part, va confirmar un excel·lent estat de forma que convida a l’optimisme. Avui, contra un rival perillós, que juga a casa i que aposta pel futbol d’atac, toca mantenir la velocitat de creuer. Sigui quin sigui el context, el principal argument en clau blaugrana no ha deixat de tenir nom propi: Leo Messi. Les tremolors de l’argentí a Valdebebas de fa dues setmanes han quedat en l’oblit i, després de veure’l signar quatre gols en els dos últims partits, ara són els rivals del Barça els que tremolen.

A banda del seu capità, Koeman podrà tornar a comptar amb el porter Neto, que ha superat l’esquinç al turmell dret que es va fer el 22 de març, i amb Ousmane Dembélé, recuperat de les molèsties al pubis que el van deixar fora de la darrera convocatòria. “És diferent de la resta de davanters: té profunditat i és bo en l’un contra un. Millor que estigui amb nosaltres. Si està en la llista de convocats, és que pot jugar d’inici”, comentava el tècnic blaugrana sobre el francès. Qui no hi serà és Miralem Pjanic, per culpa d’uns problemes al genoll dret. En tot cas, no s’espera cap canvi en l’onze titular respecte del que va sortir contra el Getafe. Així, al davant de Ter Stegen, jugarien Mingueza, Piqué i Lenglet, encara que tots tres van ser substituïts dijous. Sergi Roberto es mantindria a la dreta, Jordi Alba a l’esquerra i els tres migcampistes serien els habituals Frenkie de Jong, Sergio Busquets i Pedri. Al davant, Messi i Griezmann.

Màxima dificultat

Per bé que Koeman no ho considera així, la visita al Vila-real d’aquesta tarda es presenta, juntament amb el duel contra l’Atlético de Madrid al Camp Nou del pròxim 8 de maig, com un dels partits de màxima dificultat que haurà de disputar el Barça en l’esprint final de la lliga. L’equip de la Plana ocupa la setena posició i en les últimes setmanes s’ha mostrat força irregular: dimecres va caure (2-1) contra l’Alavés, tres dies més tard de golejar (1-5) el Llevant al Ciutat de València; i la setmana passada, quatre dies després de perdre a casa contra l’Osasuna (1-2), va tancar amb èxit l’eliminatòria de quarts de final de l’Europa League derrotant el Dinamo de Zagreb (2-1). Precisament dijous que ve, els groguets disputaran l’anada de la semifinal d’aquesta competició, contra l’Arsenal a La Cerámica, per la qual cosa no seria descartable que Unai Emery faci algun canvi en el seu onze habitual. En tot cas, el tècnic basc, que mai ha guanyat el Barça, deixa clares les seves intencions: “Si penses en partits posteriors no competeixes igual. Si l’equip és competitiu, has de continuar confiant en els mateixos jugadors.”

Koeman: “Cap dels aspirants al títol està millor que els altres; serà una lluita fins a l’última jornada”

Ronald Koeman espera que el d’aquesta tarda sigui un partit “interessant.” Segons el tècnic holandès, tot i que dijous que ve juga la semifinal de l’Europa League, per al Vila-real també és important el duel d’avui, contra el FC Barcelona, a l’estadi de La Cerámica. “Juguen molt bé a futbol, tenen davanters de molta qualitat i han demostrat ser un equip fort a Europa. Per a ells el partit és important”, va dir ahir en l’habitual roda de premsa telemàtica. Amb tot, Koeman considera que no és el partit més difícil dels set que li queden al seu equip per tancar la lliga. “No ho crec. Cada partit té la seva dificultat. Depèn molt de nosaltres mateixos. Si estem concentrats, crec que podem guanyar. No és una sortida més complicada que les altres que tenim. És un partit contra un equip que juga bé a futbol. Per això és interessant.” Preguntat per quin dels tres rivals en la lluita pel títol, l’Atlético de Madrid, el Real Madrid i el Sevilla, està millor l’entrenador blaugrana no es va decidir per cap d’ells. “No en veig cap de més fort que els altres. Tots tres han guanyat molts partits. L’avantatge que tenim és que juguem a casa contra l’Atlético. Serà una lluita fins a l’última jornada.”

Per altra banda, Ronald Koeman, que no va voler seguir responent respecte de la Superlliga, va tornar a insistir a dir que sent la confiança de la directiva de Joan Laporta. “Des del primer dia, el president m’ha demostrat la seva confiança. Fins que no digui el contrari, entenc que continua sent així. Per això, em veig com a entrenador del Barça la pròxima temporada. I, si no és així, tinc contracte en vigor. N’hauríem de parlar.”

Emery: “Feia temps que no veia tan bé el Barcelona”

“El Barça sempre és difícil. Les meves estadístiques de derrotes amb ells, i les del Vila-real, així ho demostren. Feia temps que no els veia tan bé. Espero un partit molt difícil”, assegura Unai Emery. El tècnic del Vila-real considera que seran molt importants els duels individuals i veu els seus jugadors capacitats per guanyar-ne molts. “Hem de sortir a buscar-los. Si no podem, hem de saber protegir-nos.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.