Barça

Mingueza, dues temporades més

Barça. El defensa, a punt de fer 21 anys, va signar ahir l’extensió del seu contracte fins al 2023

El FC Barcelona ha volgut premiar el bon rendiment d’Òscar Mingueza aquesta temporada i, per això, ha fet efectiva l’extensió del seu contracte fins al 30 de juny del 2023. El defensa, que farà 21 anys el 13 de maig, va signar ahir el seu nou compromís amb el club de la seva vida a la ciutat esportiva Joan Gamper, al costat del president, Joan Laporta; del vicepresident primer, Rafa Yuste, i del seu representat, Josep Maria Orobitg. Ara la seva clàusula de rescissió serà de 100 milions d’euros. “Molt contents de comptar amb tu, Òscar Mingueza! Continuarem sumant i treballant amb els valors de la Masia! Visca el Barça!”, piulava Laporta, poc després del seu primer acte oficial amb un futbolista del primer equip en aquesta segona etapa al capdavant del club.

Mingueza, per la seva banda, va parlar per als mitjans del Barça. “Ser al primer equip és un somni pel qual fa molts anys que lluito”, manifestava. “Sento molta alegria i orgull per tot l’esforç, per tota la gent que està amb mi, donant-me suport”, hi afegia. El jove futbolista no podia dissimular la seva satisfacció, “per tot el que he hagut de patir, perquè he tingut moments bons, però també dolents, per tota la feina feta, per les oportunitats que m’han donat. Soc molt feliç”.

Preguntat per la dolorosa derrota contra el Granada de dijous, que ha frenat en sec les aspiracions pel títol de lliga del Barça, Mingueza es va mostrar esperançat amb les possibilitats que encara té el seu equip. “Estem tocats. Queden cinc partits... Si els guanyem tots i els nostres rivals perden, tenim les nostres possibilitats.”

Tota la vida blaugrana

Mingueza va arribar al Barça en categoria prebenjamí i ha anat escalant fins al Barça B, en el qual va debutar el 27 de juliol del 2016. El mes de novembre Ronald Koeman va decidir comptar amb ell per suplir les baixes en defensa i, des d’aleshores, s’ha mantingut en dinàmica del primer equip. De fet, ha assolit la titularitat en el nou sistema 3-5-2 aprofitant la baixa per lesió d’Araujo. El seu debut en el primer equip va ser el 24 de novembre del 2020, en la fase de grups de la Champions, contra el Dinamo de Kíev. Des de llavors, ha disputat 36 partits –24 en la lliga, cinc en la Champions, cinc en la copa i dos en la supercopa d’Espanya–, en els quals ha anotat dos gols (tots dos en la lliga) i ha repartit tres assistències.

LES FRASES DEL 28

Sento molta alegria i molt d’orgull per tot l’esforç, per tota la gent que està amb mi, donant-me suport

LA CLÀUSULA

Queden cinc partits; si els guanyem i els nostres rivals perden, tenim les nostres possibilitats
100
milions d’euros
és la quantitat de la nova clàusula de rescissió del contracte de Mingueza.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)