Barça

La final de Mestalla

El grup reconeix que la derrota contra el Granada va ser molt dura però no dona la lliga per perduda i considera vital la cita contra el València

La jornada 35, amb duels directes entre els aspirants, podria ser decisiva

Les cares dels jugadors del FC Barcelona després de la derrota contra el Granada eren un poema. Ningú s’esperava que el vespre acabaria d’aquella manera perquè, encara que no es pot dir que hi hagués un excés de confiança, tothom tenia coll avall que l’equip blaugrana no desaprofitaria una ocasió tan immillorable per alçar-se amb el lideratge de la lliga després de la gran remuntada experimentada aquest 2021. Però el partit va anar com va anar i l’hora de les lamentacions ja s’ha acabat.

Aquest és el discurs que hi ha ara mateix al vestidor. De res serveix anar plorant per les cantonades, ni abaixar els braços entre laments. Tots els que van parlar després de la desfeta van admetre que el cop va ser “duríssim”, però ningú va voler enviar un missatge de rendició. De fet, Koeman va revelar que ja havia parlat amb els pesos pesants de la plantilla per fer taula rasa i centrar-se en el duel de demà a Mestalla. Pel tècnic holandès, guanyar aquest partit és vital per continuar aspirant al títol. “És un partit crucial per a aquest final de temporada”, va assenyalar. Per això la tasca de Koeman ha de ser mentalitzar els seus futbolistes per a la final de Mestalla. Els valencians estan fent una temporada molt fluixa, però al seu estadi contra el Barça sempre surten amb ganes.

I és tan important perquè difícilment en aquesta jornada algun dels altres tres aspirants fallarà. L’Atlético visita el camp de l’Elx, que s’està jugant el descens; el Real Madrid rep l’Osasuna, que no s’hi juga res, i el Sevilla, l’Athletic. Podria passar de tot, perquè no hi ha partits fàcils, però no sembla que sigui en aquesta jornada on els rivals del Barça punxin. La que sí que pot ser una jornada decisiva per al desenllaç final pel campionat és la 35a. Hi haurà un doble enfrontament entre els aspirants. El Barça rep l’Atlético al Camp Nou i el Madrid rep el Sevilla just quatre dies després de jugar a Stamford Bridge la tornada de les semifinals de la Champions. Caldrà veure en quines condicions i ànims ho fa. Els de Koeman necessiten un ple i esperar una ensopegada madridista, i aquesta és la més propícia.

En la següent, l’Atlético juga contra la Real Sociedad, un equip complicat; el Madrid va a Granada, que s’estarà jugant possiblement entrar a Europa; el Barça torna a terres valencianes per enfrontar-se al Llevant, i el Sevilla rep el València. En la penúltima jornada, l’Atlético rep l’Osasuna; el Madrid va a San Mamés, on sempre els tenen ganes; el Barça rep el Celta, i el Sevilla juga a Vila-real. I en l’última, l’Atlético jugarà contra el Valladolid, que podria estar salvat o lluitant per mantenir-se a primera; el Barça contra l’Eibar, que possiblement ja serà equip de segona divisió, i el Sevilla contra l’Alavés, que ara està fora del descens amb un punt més que l’Elx.

Que el Madrid falli en un partit no és impossible, però el primer objectiu del Barça és fer un 15 de 15. Només així hi haurà possibilitats. I tot es basa a tornar de València amb els tres punts. “Hem d’anar allà i fer un partit com el de Vila-real”, va avisar Guillermo Amor. “Si guanyem els cinc partits tenim moltes possibilitats”, creu Jordi Alba. “No sé si guanyant els cinc partits serem campions, però ho hem de fer”, puntualitza De Jong. Aquí ningú s’ha rendit.

LES REACCIONS

Hi ha possibilitats, però hem d’aixecar la moral. El partit de diumenge és crucial per a aquest final de temporada
Ronald Koeman
R. Madrid-Osasuna
Jornada 34
R. Madrid-Sevilla
Jornada 35
Granada-R. Madrid
Jornada 36
Athletic-R. Madrid
Jornada 37
R. Madrid-Vila-real
Jornada 38
Elx-Atlético
Jornada 34
Barça-Atlético
Jornada 35
Atlético-R. Sociedad
Jornada 36
Atlético-Osasuna
Jornada 37
Valladolid-Atlético
Jornada 38
Sevilla-Athletic
Jornada 34
R. Madrid-Sevilla
Jornada 35
Sevilla-València
Jornada 36
Vila-real-Sevilla
Jornada 37
Sevilla-Alavés
Jornada 38
València-Barça
Jornada 34
Barça-Atlético
Jornada 35
Llevant-Barça
Jornada 36
Barça-Celta
Jornada 37
Eibar-Barça
Jornada 38
Era una oportunitat única i estem fotuts. Però si guanyem els cinc partits tenim moltes possibilitats
Jordi Alba
Estem tristos, però ara toca aixecar-nos. No sé si guanyant els cinc partits serem campions, però els hem de guanyar
Frenkie de Jong
Toca oblidar i anar a València i fer un partit com el de Vila-real. No està perdut i hem de lluitar fins al final
Guillermo Amor

Recurs a la sanció contra Koeman

Ronald Koeman va ser expulsat al partit contra el Granada just després de l’empat a 1. Segons l’acta arbitral, el motiu va ser haver-se dirigit al quart àrbitre amb menyspreu. La frase que va dir-li va ser: “Quin personatge.” Ahir el comitè de competició el va sancionar amb dos partits i el Barça va decidir interposar un recurs. Si no prospera, el tècnic holandès no es podrà asseure a la banqueta en els partits contra el València –el tècnic torna a Mestalla, on no en tenen un bon record malgrat que hi va guanyar una copa, ni al Camp Nou contra l’Atlético de Madrid. Dos partits clau en la lluita pel títol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)