Barça

El Barça que ve

Un davanter total

Si, com sembla, es confirma la seva arribada, Depay fitxarà en la tercera temptativa per part del Barça

Es troba en el millor moment de la seva carrera i, segons Frank de Boer, “de cada deu cops que prova de fer alguna cosa, vuit intents li solen sortir bé”

Després de l’amistós entre Holanda i Geòrgia de diumenge passat, al seleccionador oranje, Frank de Boer, li van preguntar per Memphis Depay. “Ha crescut molt pel que fa a capacitat de lideratge. Assumeix més responsabilitats i s’està convertint en un referent per als més joves. De vegades, fins i tot arrisca massa, és cert. Però de cada deu cops que prova de fer alguna cosa, vuit intents li solen sortir bé. I això és el que vol veure la gent”, deixava anar el que va ser defensa del FC Barcelona. Confirmava, així, el bon moment de qui, més que probablement, serà el pròxim fitxatge blaugrana. Si es confirma també aquesta notícia, i res fa pensar que no hagi de ser així, Depay aterrarà al Camp Nou en la plenitud de la seva carrera i en el tercer intent per part de la directiva del Barça d’incorporar-lo. L’anterior junta ho havia provat l’estiu passat i durant el mercat d’hivern, però no va aconseguir un acord amb l’Olympique de Lió.

El dia 30 de juny, però, el davanter holandès quedarà lliure i la seva predisposició a fitxar pel FC Barcelona és total. El sedueix la possibilitat de posar-se a les ordres de Ronald Koeman, que no ha deixat de demanar aquest fitxatge, i, per descomptat, la possibilitat de jugar en un dels gegants del futbol mundial. Fa temps que hi ha acord entre les dues parts i, si no es produeix cap gir d’última hora com el que va apartar Georginio Wijnaldum del Camp Nou, Depay signarà per a les pròximes tres temporades, fins al 2024. Algunes informacions assenyalen, fins i tot, que el club blaugrana hauria millorat l’oferta per tal d’evitar que la Juventus, a la qual també interessa el jugador, s’hi posi pel mig. La idea és tancar l’operació abans de divendres, quan començarà l’Eurocopa.

Dret i fet

El Barça, en tot cas, incorporaria un davanter imaginatiu i polivalent, capaç de jugar en les tres posicions d’atac, fins i tot de mitjapunta. Un futbolista dret i fet, de 27 anys, que en l’última temporada, a Lió, ha signat uns números més que acceptables: 22 gols i 12 assistències en 40 partits, entre la lliga i la copa, ja que l’equip francès no ha disputat competició europea. Indiscutible tècnicament, destaca també per un fort xut amb la cama dreta i per la velocitat. La seva intel·ligència tàctica, a més, l’ajuda a ocupar correctament els espais i a situar-se sempre on cal. Ha progressat de manera molt destacada des que va arribar a l’Olympique de Lió, l’hivern del 2017, procedent del Manchester United, on no es va adaptar mai.

Koeman, decisiu
La continuïtat de Ronald Koeman a la banqueta del FC Barcelona ha estat determinant perquè Memphis Depay acceptés l’oferta blaugrana. De fet, ja estava disposat a venir l’estiu passat i en el mercat d’hivern, però les pretensions de l’Olympique de Lió ho van impedir.
27
anys
va complir el 13 de febrer passat.
3
temporades
de contracte li oferiria el Barça.
22
gols
va marcar la temporada passada, entre la lliga i la copa de França.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)