Barça

Ter Stegen busca escuder

La petició de Neto d’abandonar el club i la necessitat d’Iñaki Peña de guanyar minuts a través d’una cessió, conviden a un canvi de soci per a Marc-André

La idea, si marxa el brasiler, és fitxar un porter veterà, que arribi lliure o a baix cost

Rüstü Reçber va ser el primer fitxatge de Joan Laporta com a president del Barça en la seva primera etapa, l’any 2003. Rüstü venia avalat pel seu gran mundial amb Turquia, però acabaria passant de puntetes per la porteria del Camp Nou. No va ser mai un competidor digne per a Víctor Valdés. Frank Rijkaard va preferir apostar encertadament pel talent de la casa per davant del cartell mediàtic del turc. Resum ràpid: quatre úniques participacions en la lliga, una sola temporada en el club (2003/04) i retorn cap al Fenerbahçe. Ara, divuit anys després, Laporta torna a mirar cap a la porteria. No busca un porter titular perquè aquest rol és propietat de Marc-André ter Stegen, però hi ha debat obert sobre qui hauria de ser l’escuder de l’alemany sota els pals. Les cada vegada més probables sortides de Neto i Iñaki Peña obligaran a moure fitxa en aquest sentit.

Ara mateix, Ronald Koeman té claríssim que Ter Stegen és el seu porter titular. Allò que mai ha tingut clar Joachim Löw, sí que ho té clar Koeman. L’alemany, eternament a l’ombra d’Oblak en la lluita pel Zamora, afronta la que serà ja la seva vuitena temporada en el club. En aquesta última temporada, Ter Stegen ha rebut 32 gols en 31 partits de lliga, i Oblak (25/38), Courtois (28/38), Bono (28/33) i Remiro (38/38) han tingut un millor coeficient. Però ningú discuteix la titularitat de Ter Stegen.

Premiat aquesta temporada passada amb el trofeu Aldo Rovira 19/20, Ter Stegen sempre ha estat un exemple de compromís amb el club i la ciutat. Recentment va tornar a ser notícia per les seves queixes a les xarxes socials per l’incivisme de la ciutadania a les platges. L’alemany va denunciar sense embuts la brutícia manifesta que deixa la gent a la sorra de les platges de Barcelona dia sí i dia també. Ter Stegen sempre ha fugit del clixé típic dels futbolistes d’elit, i si aquest estiu acaba marxant Sergi Roberto, té tots els números de ser, aquesta vegada sí, un dels quatre capitans de la primera plantilla. El braçal és el seu compte pendent, i seria de justícia divina que fos escollit per ser un dels capitans de la temporada 2021/22.

Ter Stegen no podrà començar la lliga com a titular perquè encara estarà ultimant la seva recuperació. L’alemany, una de les grans absències de l’Eurocopa, va decidir operar-se el maig passat, a Suècia, de les seves molèsties al tendó rotular del genoll dret i Koeman haurà de tenir un pla B de garanties. Neto i Iñaki Peña encaixarien en aquest pla B, però tots dos prefereixen ara mateix buscar una sortida per tenir més protagonisme en un altre equip. I aquí apareix el problema per al Barça.

Neto i la Serie A

Neto Murara vol marxar de Barcelona. El brasiler no es vol conformar a continuar sent el porter titular només en la copa, i el seu bon cartell a Itàlia el convida a tensar la corda per fer un canvi d’aires. L’Inter, el Roma i el Milan han trucat a la porta, però per ara no hi ha una oferta en ferm que convenci el Barça. Si aquesta oferta acaba aproximant-se a les pretensions del Barça, el club llavors sí que acceptaria el traspàs del brasiler sense posar-hi traves i activaria aleshores el fitxatge d’un porter amb perfil veterà, que fos una bona oportunitat de mercat i que en cap cas suposés un cost econòmic elevat. Un porter que encaixava en aquest perfil i que agradava al club era Gianluigi Buffon, però el carismàtic porter italià va decantar-se dies enrere pel retorn al Parma.

A París, per una altra banda, esperen Donnarumma amb els braços oberts. L’internacional italià, invicte encara en aquesta Eurocopa, s’omplirà les butxaques amb els diners del PSG. No era una opció real per a un Barça dèbil econòmicament.

Peña, cessió a la vista

El Barça entén la situació de Neto i li facilitarà la sortida, però en cap cas el regalarà. Això ho té clar Laporta. I l’altra cosa que el club té clara és que la millor opció per a Iñaki Peña és una sortida en forma de cessió. El porter del planter, per edat, necessita partits, i després d’un parell de temporades en dinàmica de primer equip li ha arribat l’hora de tenir minuts lluny de l’ombra agegantada de Ter Stegen. Iñaki Peña encara no ha debutat amb el primer equip i el club vol cedir-lo a un club que li garanteixi el rol de porter titular. Aquesta és la condició.

Després de les arribades d’Agüero, Eric Garcia, Emerson i Memphis, la previsible sortida de Neto obligarà a ampliar la llista de fitxatges amb un porter veterà que tingui una fitxa baixa. El límit salarial és el que és.

POSSIBLE DESTÍ

Neto veu amb bons ulls tornar a Itàlia, i l’Inter, el Milan i el Roma hi estan interessats

CESSIÓ PER CRÉIXER

A Iñaki Peña se’l vol cedir a un club que li garanteixi un rol com a primer porter
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)