Barça

Les portes obertes

El Barça veuria de bon ull la sortida de Jordi Alba a l’Inter de Milà, però encara esperen una oferta amb una xifra concreta

Si acaba marxant, el club blaugrana pensa en Gayà, del València, com a possible relleu

3

anys

li queden al Barça

A les oficines del FC Barcelona han rebut amb molt d’interès la trucada que els va fer l’Inter de Milà per demanar-los quines opcions tenien de poder-se endur Jordi Alba a la Serie A. De moment, només ha estat això, un contacte telefònic, i ara el club blaugrana esperen rebre una oferta formal amb una xifra econòmica concreta per poder començar a negociar. Perquè el Barça veuria de molt bon ulls la sortida del lateral de l’Hospitalet, amb contracte fins al 2024 i una fitxa bastant elevada. Hi estan totalment oberts perquè alliberarien un sou alt, imprescindible per poder complir el límit salarial, podrien portar un relleu més jove i ingressar uns diners.

Com en moltes altres operacions de sortida, el problema és el jugador. Amb tres anys més de contracte garantit i una nòmina elevada, és força complicat convèncer el jugador perquè marxi. No fa pas gaires dies, des de la concentració de la selecció espanyola va ser molt clar quan li van preguntar per la revolució que volia fer Joan Laporta en el primer equip. “Em queden tres anys de contracte i estic capacitat per complir-los. La decisió del club serà la que serà, però jo em vull quedar al Barça tota la vida”, va assenyalar.

La realitat és que l’estiu passat, quan ja es van iniciar els canvis el nom de Jordi Alba també va aparèixer com una de les possibles víctimes de la renovació profunda que es volia fer. Koeman, finalment, li va comunicar que comptava amb ell però que volia que recuperés el seu màxim nivell i que tingués un canvi d’actitud per tornar a ser aquell lateral incombustible a la banda, difícil de superar i que no tenia problemes físics. Aquesta temporada ha millorat el nivell i ha estat un dels més utilitzats pel tècnic, però potser no prou per considerar-lo imprescindible, i més encara amb les seves condicions contractuals.

Gayà, el possible relleu

Passi el que passi, el Barça ja treballa en una alternativa per si finalment pot tancar l’operació amb l’Inter de Milà. I el que està molt ben situat per poder venir és José Luis Gayà, del València. El club blaugrana fa temps que el segueix, té bons informes del lateral i considera que el gran coneixement que té Mateu Alemany de la realitat del club valencianista podrien fer factible l’arribada de Gayà amb un bon acord per a totes les parts. Perquè el que sí que està clar és que difícilment el Barça ara per ara pot oferir una proposta econòmica atractiva al València pel seu futbolista. Els valencians també necessiten líquid però, també necessitats de cares noves, tampoc descarten els intercanvis de jugadors.

I dos dels noms que han aparegut sobre la taula són els de Carles Aleñá i Martin Braithwaite. Els va avançar RAC i aquest diari va poder confirmar que són els dos futbolistes que han aparegut en les primeres converses informals. Bordalás ja va dirigir Aleñá en el Getafe i està buscant un migcampista per reforçar el seu projecte en el València. També busquen un davanter i l’opció de Braithwaite seria interessant encara que el Barça hauria preferit col·locar-lo en la lliga anglesa perquè ara per ara és on hi ha més diners. El davanter danès, que està disputant l’Eurocopa, també és reticent a marxar del Barça però la temporada vinent les oportunitats de jugar per a ell seran escassíssimes amb l’arribada de Memphis Depay, el Kun Agüero i la recuperació d’Ansu Fati.

El Barça també vol fer caixa amb Junior Firpo, un futbolista que en el club asseguren que té ofertes de mitja Itàlia però a la vegada admeten que econòmicament no són atractives perquè la majoria de clubs estan sense diners, amb només una excepció, els clubs de la Premier, que mengen a banda.

JORDI ALBA

El jugador ja va dir no fa gaire que vol complir tot el seu contracte amb el Barça

AL MERCAT

L’estiu passat ja va sonar el seu nom per marxar, però finalment es va quedar

GAYÀ

Mateu Alemany és bon coneixedor de la realitat del València i clau per a un bon acord

JUNIOR FIRPO

Mig Itàlia el vol però costa que les ofertes que fan per ell siguin altes econòmicament
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)