Barça

El Barça comença a omplir la caixa

Mercat. El Niça fa efectiva l’opció de compra que tenia per Todibo per 8,5 milions d’euros més 7 en variables

Mentre la direcció esportiva que encapçala Mateu Alemany treballa en l’operació sortida i en la rebaixa salarial de la plantilla del primer equip, el Barça ha començat a fer caixa amb futbolistes que tenia cedits o del filial. El club blaugrana va anunciar ahir que el Niça ha fet efectiva l’opció de compra que tenia pel defensa Jean-Clair Todibo. El central, que ha jugat cedit en el club francès la segona meitat d’aquest curs, deixarà a les arques del Barça 8,5 milions d’euros més 7 en variables. El club català també es reserva un percentatge d’una futura venda del futbolista.

Todibo va arribar al Barça en el mercat d’hivern de la temporada 2018/19, procedent del Toulouse, per un milió d’euros més dos en variables. Tenia només dinou anys i era una aposta de futur, però va tenir poca participació, disputant només cinc partits, quatre de lliga i un de Champions, contra l’Inter de Milà. Va jugar la segona part de la temporada passada com a cedit en el Schalke 04 i el club alemany el va enviar de retorn al Camp Nou. Aquest curs va marxar cedit al Benfica, però la cessió es va trencar en el mercat d’hivern i ha jugat l’última part de la temporada en el Niça, equip amb el qual ha jugat disset partits i ha marcat un gol. El bon rendiment del central ha fet que el Niça hagi decidit aconseguir els seus serveis de manera definitiva.

Konrad

I no és Todibo l’únic jugador del Barça que marxa cap a França. Aquesta setmana s’ha de fer oficial el fitxatge de l’extrem esquerre Konrad de la Fuente per l’Olympique de Marsella, que entrenarà Jorge Sampaoli. El davanter dels Estats Units, que va arribar al Barça fa vuit anys procedent de la Damm, serà traspassat per 3,5 milions d’euros i el club blaugrana es reserva el 50% d’una futura venda del futbolista, que ha estat bona part de la temporada en dinàmica del primer equip, arribant a disputar dos partits de copa i un de Champions, contra el Dinamo de Kíev.

Més cedits

Amb Todibo ja traspassat al Niça i Miranda ja convertit en jugador del Betis, equip en què ja havia jugat aquest curs, ara són tres els futbolistes que tenia cedits el Barça i que caldrà veure on juguen la temporada vinent: Carles Aleñá, Monchu i Sergio Akieme. El primer, després de jugar en el Getafe la segona part de la temporada, podria acabar en el València si prospera l’operació Gayà. El migcampista del planter és un jugador que agrada a Pepe Bordalás, que ja l’ha dirigit en el Getafe.

Monchu ha jugat en el Girona, que tenia una opció de compra per 3,5 milions d’euros que ha decidit no executar després de no aconseguir l’ascens a primera divisió. Cal aclarir si el jugador ha quedat lliure, com diuen els seus representants, o si el Barça va arribar a temps d’executar una clàusula que tenia per ampliar el seu contracte dos anys. Pel que fa a Sergio Akieme, el defensa, que ha jugat aquesta temporada com a cedit a l’Almeria, equip que tampoc ha pujat de categoria, podria fitxar pel Granada. L’equip que dirigirà aquesta temporada Robert Moreno s’ha mostrat interessat per ell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)