Barça

No cal patir

Messi avui finalitza el seu contracte amb el Barça en espera que s’anunciï oficialment l’acord de renovació per dues temporades

Fa dos gols contra Bolívia i es converteix en el jugador amb més partits de l’Argentina

Avui és 30 de juny, la data en què finalitza el contracte de Leo Messi amb el FC Barcelona. La idea del club blaugrana sempre havia estat poder anunciar oficialment l’acord de renovació amb el futbolista abans d’arribar a aquest dia, però no ha estat possible si no ho fa al llarg del dia d’avui, que tampoc es pot descartar. Ara bé, encara que Messi estigui un dia o més desvinculat del Barça no significa que la seva continuïtat estigui en perill. L’acord entre el club i l’argentí per renovar per les dues properes temporades ja està tancat, tal com explicàvem la setmana passada. Ha acceptat una rebaixa en el salari per ajudar el club, que passa un mal moment econòmic, i també per poder complir el control econòmic de LaLiga. Per no saltar-se el límit salarial, l’hi pagaran en més anys, i Messi continuarà cobrant del Barça quan ja estigui fent d’ambaixador del club en una altra competició. Cal recordar que després de jugar dues temporades en el Barça, l’argentí marxaria dos anys més a la lliga dels Estats Units per tornar a Barcelona i incorporar-se a l’estructura tècnica del club.

Precisament, aquest encaix amb la normativa de LaLiga, la forma de cobrar i alguns petits serrells fiscals –per evitar qualsevol ensurt– estan endarrerint l’anunci oficial de la seva renovació. Però els barcelonistes poden estar tranquils, que la renovació no perilla perquè l’acord és total.

Liderant la seva selecció

I mentre l’anunci de la seva renovació amb el Barça encara no es fa oficial, Messi continua donant mostres de la seva qualitat en la copa Amèrica, on està liderant l’Argentina cap a la final. Ja és en els quarts de final, en què s’enfrontarà amb l’Equador, després d’haver tancat l’últim partit del seu grup amb una golejada contra Bolívia. Un partit en què el blaugrana va tornar a deixar mostres de la seva extraordinària qualitat marcant dos gols –un des del punt de penal– i donant una assistència. Durant moltes fases del duel s’ha pogut veure que manté una molt bona connexió amb el Kun Agüero, que precisament contra Bolívia ha arribat als cent partits amb l’Argentina. Si l’Argentina passa a semifinals s’enfrontarà amb el guanyador del duel entre Colòmbia i l’Uruguai. És el camí que els portaria a la final més lògica, contra el Brasil, que divendres jugarà contra Xile i després ho faria amb el vencedor del Perú-Paraguai.

Un nou rècord per a Leo

En el partit contra Bolívia, Messi ha assolit un nou rècord, i és que s’ha convertit en el jugador que més partits ha jugat amb la selecció argentina, amb un total de 148 partits, superant els 147 que tenia el seu amic i excompany Javier Mascherano. Va debutar amb la selecció absoluta de l’albiceleste l’any 2005 i des d’aleshores ha marcat un total de 75 gols i ha repartit 52 assistències. Espectacular.

L’encaix amb el límit salarial i alguns últims serrells retarden l’anunci oficial

PACIÈNCIA

Amb 148 duels amb l’Argentina, ja ha superat els 147 de Mascherano i en té el rècord

Duels contra el Nàstic i el Girona

El FC Barcelona ha confirmat els seus dos primers partits amistosos de pretemporada. El primer duel tindrà lloc el dimecres 21 de juliol contra el Nàstic de Tarragona i el segon, contra el Girona, tres dies després, el 24. Tots dos amistosos es disputaran a l’estadi Johan Cruyff. Curiosament, els dos equips catalans van ser els primers rivals del Barça en la pretemporada passada. Després el Barça viatjarà primer a Alemanya, on té previst un amistós amb l’Stuttgart, i després a Israel, on jugarà un altre amistós contra el Beitar de Jerusalem. Quedarà el Gamper i el duel contra el Manchester City per la lluita contra l’ELA.

Rescissió unilateral a Matheus Fernandes i Konrad, a l’OM, ja oficial

Matheus Fernandes no vestirà més la samarreta del Barça. El club va comunicat al futbolista brasiler que prescindeix dels seus serveis i li ha rescindit el contracte que el vinculava com a blaugrana fins al juny del 2025. Ho va fer, a més a més, de forma unilateral, esgrimint que el seu rendiment està per sota del que s’esperava. Ara caldrà veure la reacció del jugador. El futbolista, nascut a Itaboraí el 30 de juny del 1998, va arribar al Barça en el mercat d’hivern del 2020, però va marxar cedit al Valladolid durant mitja temporada. Després, durant la pretemporada 2020/21 ja es va incorporar al primer equip. Matheus no ha jugat ni un minut en la lliga, ni en la copa, i la seva experiència com a blaugrana es limita a divuit minuts a Kíev en lliga de campions. Koeman l’ha deixat moltes vegades fora de les convocatòries tot i que les llistes eren molt més àmplies aquesta temporada. Els jugadors del planter han passat davant seu perquè el tècnic holandès ha considerat sempre que el brasiler no té nivell per jugar en el Barça.

D’altra banda, el club blaugrana ahir va fer oficial el traspàs de Konrad de la Fuente a l’Olympique de Marsella per 3 milions d’euros. Es reserva un percentatge de la futura venda del jugador, que podria ser proper al 50%. Firma per quatre temporades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)