Barça

‘Overbooking’ al davant

El Barça, ara mateix, té fins a vuit davanters en la plantilla i ha de reduir la xifra perquè no en vol tants i per aconseguir diners

Amb Dembélé lesionat, la gran peça a vendre és Griezmann, però el seu salari ho complica tot

Amb quatre incorporacions ja tancades i en espera de poder fer-ne més un cop vagi avançant l’estiu, la direcció esportiva del FC Barcelona en els últims dies s’està centrant a trobar una sortida a aquells futbolistes amb els quals no compta de cara a la temporada vinent. Tampoc ho té gens fàcil, perquè el mercat no està gaire actiu en aquests moments –la disputa de l’Eurocopa n’és un dels motius– i les condicions contractuals dels jugadors del Barça tampoc hi ajuden. Però en aquest sentit el club blaugrana ja ha pogut vendre Todibo i Konrad, ha rescindit el contracte de Matheus Fernandes i està molt a prop de tancar la venda de Junior al Leeds.

Però d’aquests jugadors no n’hi ha cap que jugui a la davantera, la zona més poblada en aquests moments en la plantilla i que s’ha d’alleugerir tant sí com no. Hi ha un autèntic overbooking a la zona ofensiva, amb fins a vuit futbolistes ara mateix que juguen en posicions avançades: són Messi, Dembélé, Griezmann, Kun Agüero, Depay, Ansu Fati, Braithwaite i Trincão. I això que no comptem Coutinho, perquè si s’acaba quedant es pensa en ell com a migcampista, on el Barça no va tan sobrat d’efectius.

D’aquests vuit noms, n’hi ha quatre que tenen la condició d’intocables. Són Leo Messi –que ben aviat hauria d’anunciar la seva renovació per dues temporades malgrat que ahir va finalitzar el seu contracte–, Agüero i Depay –dos dels quatre fitxatges d’aquest estiu– i Ansu Fati, de qui s’espera molt un cop es recuperi completament de la seva lesió. Els altres quatre podríem dir que estan en el mercat, però és evident que no tots marxaran. En el cas de Dembélé, la seva operació i una recuperació de llarga durada –quatre mesos– ha provocat que l’opció més factible és que acabi renovant el contracte. El Barça tenia molt clar que si no volia renovar per marxar gratis, es passaria l’any a la grada, però ara, lesionat, difícilment arribaran ofertes per ell i tampoc està en condicions d’exigir gaire, ell. En el club són optimistes que acabarà ampliant el seu vincle amb el club i acceptant menys sou. Trincão, en principi, també es quedarà. Va ser una aposta de club, és jove i consideren que té marge de millora. A hores d’ara no es preveu que surti.

A més, el que necessita el Barça és despendre’s de nòmines altes. Amb la renovació de Messi, s’hauran d’alliberar uns 200 milions d’euros per complir amb la normativa de LaLiga, i davant d’aquesta situació totes les mirades s’han centrat en Griezmann. Com ja informava aquest diari fa uns dies, la intenció de la direcció esportiva és parlar amb ell. Amb França eliminada de l’Eurocopa, aquesta trobada possiblement s’accelerarà. Griezmann té tres anys més de contracte, i en principi els vol complir, però el club li traslladarà la idea que la seva intenció és traspassar-lo o que marxi en algun intercanvi. Sense el francès, el club aconseguiria una quarta part de l’objectiu d’alliberar 200 milions de la massa salarial.

L’últim cas és el de Braithwaite. El davanter danès encara està disputant l’Eurocopa amb la seva selecció –es va estrenar en l’últim partit– i des del club confien que la seva acceptable competició ajudarà que arribin bones ofertes per ell. El València de Bordalás hi estaria interessat perquè busca davanter i li agrada Braithwaite, i si el Barça acaba anant a buscar Gayà, no és descartable que es pugui fer un intercanvi.

SITUACIÓ

Messi, Agüero, Depay i Ansu Fati són intocables, mentre que la resta no

DEMBÉLÉ

La seva lesió de llarga durada fa que no se’l pugui vendre i que li toqui renovar

GRIEZMANN

Si ell marxa, el club alliberaria una part força rellevant dels 200 milions d’euros

BRAITHWAITE

El València està interessat en ell i podria entrar en una operació per portar Gayà
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)