Barça

La renaixença d’Ansu

En el Barça esperen molt del jove futbolista del planter, un cop es recuperi

No volen posar-li pressió, però consideren que la temporada que ve pot acabar d’explotar com a davanter de primer nivell mundial

Ansu Fati té reservat un lloc destacat en el projecte del FC Barcelona de la temporada 2021/22. La plantilla competitiva que Joan Laporta ha ofert a Leo Messi perquè accepti la renovació inclou, entre d’altres, el nom del jove davanter del planter. En el club se’l considera un actiu de present i, sobretot, de futur, un futbolista intransferible, destinat a ser protagonista del Barça que vindrà. Amb una joventut insultant, les dues últimes temporades ha demostrat del que és capaç: agosarat, vertical i insaciable, el curs passat va marcar cinc gols en els deu partits en què va participar abans de lesionar-se i l’anterior, en va fer vuit en 32 aparicions. Ansu aporta gol i pot actuar, amb la mateixa solvència, a la banda esquerra i a l’eix de l’atac.

El Barça, però, no li vol posar cap pressió en el camí cap a la seva reaparició. El principal és que recuperi el to físic i que, a partir d’aquí, reneixi com a futbolista. En aquest sentit, es considera que la presència de Memphis Depay i del Kun Agüero en la plantilla li restaran responsabilitat, sobretot en els primers mesos de temporada. Pel que fa a Messi, a ningú li escapa que Ansu Fati és un dels seus protegits i que veurà de molt bon ull la seva reincorporació a l’equip.

Per tot plegat, s’espera que, un cop es recuperi del genoll esquerre, Ansu acabi d’explotar com al davanter de primer nivell mundial que ha insinuat que pot ser. De fet, si no hagués tingut la mala sort de lesionar-se, a principis de novembre de l’any passat, jugant contra el Betis, estaria, més que probablement, competint a l’Eurocopa, al costat de Pedri, Busquets i Alba. És més: segurament el Barça hauria protestat, com ha fet amb Pedri, per la seva convocatòria per als Jocs.

Optimisme

Però la crua realitat situa avui Ansu Fati en la recta final d’un calvari. Després d’un hivern al congelador, li toca passar l’estiu treballant a la ciutat esportiva. Això sí, el panorama és molt més optimista que mesos enrere. D’entrada, perquè els metges han donat el vistiplau perquè comenci la pretemporada amb els seus companys, el pròxim 12 de juliol. Els dos mesos de baixa estimats després de l’última intervenció a què es va sotmetre, a principis de maig, ja han passat i les sensacions són bones. Ansu ha complert el pla de treball, augmentant de mica en mica les càrregues i el seu genoll ha respost bé, sense inflar-se. Ja torna a agafar volum i no trigarà a poder treballar en un entrenament.

En tot cas, Ansu iniciarà la pretemporada al marge del grup, amb l’horitzó del primer cap de setmana del curs 2021/22: el del 14 i 15 d’agost. El seu somni és estar, llavors, a disposició de Koeman.

EL 12 DE JULIOL

Amb el vistiplau dels metges, començarà la pretemporada amb l’equip

REPTE

El seu objectiu és estar en plena forma a mitjan agost, en l’inici de la temporada

Un calvari

L’infern d’Ansu Fati va començar el 7 de novembre de l’any passat, quan una entrada del bètic Aissa Mandi li va trencar el menisc intern de la cama esquerra. Dos dies després, potser amb massa celeritat, el doctor Ramon Cugat el va intervenir. La joventut del futbolista no feia aconsellable l’extirpació del menisc, per això es va optar per la sutura. S’esperava que Ansu podria tornar el mes de febrer, però el seu genoll no responia. El cas és que al gener, quan ja havia començat la rehabilitació, el doctor Cugat li va realitzar un tractament biològic per mirar d’aconseguir la cicatrització del seu menisc que no va funcionar. El mes d’abril va començar a buscar altres solucions i, després de consultar amb el gabinet mèdic de Bertrand Sonnery-Cottet, a Lió, i amb el doctor Antonio Maestro, va decidir operar-se pel portuguès Pinto Noronha. Finalment, el 6 de maig Ansu Fati va tornar a la sala d’operacions i , dos mesos després, sembla que veu la llum al final del túnel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)